Chirurgická extrakcia osmičiek + menštruácia?

satanca
19. jan 2019

PROSÍM PÍŠTE LEN TIE, KTORÉ MÁTE S TÝMTO REÁLNU SKÚSENOSŤ. Nie "no ja si myslím, podľa mňa..."
Ahojte, môže sa stať, že z vnadpiseuvedenej kombinácie mi nezaúčinkuje lokálna anestéza? Resp. nejaké iné komplikácie? Som objednaná do BA na Ružinovskú, čakala som pol roka na termín, nedá sa to posunúť. Mám tam zavolať a informovať ich?

iwesska
19. jan 2019

Tam nejde o anestezu,ale o to,ze ti to bude viac krvacat,lebo mas nizsiu zrazanlivost vtedy. Ziadne chirurgicke zakroky sa planovane pocas MS nerobia. Este tak mozno posledny,predposledny den, ked mas spinenie,ale tie prve urcite nie. A ak ti budu robit naraz viac,je riziko komplikacii vyssie.

carmenuska
19. jan 2019

@iwesska mne tahali osmicku v lete,ale hornu a moja doktorka hovorila,ze lepsie mimo ms,ale nie koli anesteze.Ale strate krvi.Ale pokym nie si hematologicky pacient,nemalo by to vadit...Chod tam,by sa ta to spytali.Ja mam teraz o mesisc planovanu dalsiu,spodnu u stomstochirurga,som hemto.pacient a nepytal sa to vobec.Ale ja nikdy nepojdem cez ms.mne musia rany sit a raz som tak skoncila na urgente po thani zuba.Ale ja beriem lieky na riedenie,to je ine.Pripadne tam zavolaj.

satanca
autor
19. jan 2019

@iwesska Lenže pol roka dopredu nevieš ako ti príde menzes. A ja som tam už 7 mes objednaná a nedá sa to posunúť, bože čítajte predtým, než niečo napíšete baby prosím

satanca
autor
19. jan 2019

@carmenuska Dakujem za radu. No mne men prichadza tak skakano, takze neviem presne povedať kedy ho dostanem, no viem, že koncom tohoto mesiaca urcite. A 25.1. mam zakrok. Chcem sa este spytat, ze keby mi pride menzes tak cca napriklad 27.1 - cize 2 dni po zakroku, ci to uz vtedy nema ziaden vplyv?

carmenuska
19. jan 2019

@satanca nie,nema.To uz je v rane krvna zrazenina a nevadi.A ides na dolnu osmicku?To tije ajaj zasiju urcite,tak ti to nebude tiect.Neboj,oni oed objednavaju,byze zeny upozornili....a jasne,ze sa to polroka dopredu neda.Drzim prsty.

satanca
autor
19. jan 2019

@carmenuska No mne treba vybrat vsetky 4 a postupne po jednom mi to dali.. A teraz na 25.1. v papieroch mam naplanovanu hornu osmicku ale chcem im povedat nech mi urobia dolnu, lebo mam medzisemestrove "prazdniny" a viac casu na hojenie, tak nech mi radsej urobia jednu z tych komplikovanejsich (dolne mam horsie tzn. dlhsi a tazsie hojenie). Myslis ze im to je v podstate jedno ktoru vytiahnu alebo mi nevyhoveju? A dakujem 🙂

evka_s
19. jan 2019

@satanca mně vysekávali všechny čtyři osmičky najednou, v plné narkóze, během menstruace - z toho stejného důvodu, víc jak půlrok dopředu termín a v pubertě nepravidelná ms. A žádný problém, ani s větším krvácením, s ničím.

carmenuska
19. jan 2019

@satanca vyberu ti,ktoru chces myslim.A horne ti netaha tvoj zubar?mne tahala horne moja,tie boli v pohode.Spodnu jednu v mt na chire ,to uz bolo horsie.A caka ma este najhorsia.Ta mi nevyrastla a tlaci mi na zuby a je ulozena na trojklannom nerve.Ak mi ho poskodia,amen tma.boji sa toho a este ked mam s krvou problemy.

satanca
autor
19. jan 2019

@carmenuska Ja mam presne takto obe dolne. Mne otvorene povedali, nech s poskodenim ratam 🙂 ale to je docasne, a motoriku to neovplyvnuje, len citlivost

satanca
autor
19. jan 2019

@carmenuska A ake to je pocas zakroku? Da sa? Necitit nic?

miirabell
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
carmenuska
19. jan 2019

@satanca nie,necitis.Ta inj je inak silna.riadne sa najedz a napi predtym.lebo ucinkuje nikolko hodin.Teda mne vzdy aj 4 hodiny.Strpne ti to vsetko uplne ....Ani sa nenapijes a, nenajes.Na tabletkach som bola potom,tak sa dalo,akurat to opuchne tvar riadne ,modriny.Citit bolest nebudes,iba ako hegluju s tebou a tlak nastrojov.Chlad toto ladom hned,kup si aescin vonopreajny.na opuch ,tablekty od bolesti,nechod na chlad a isto ti daju aj, atb a corsodyl potom vyplachovat usta.No a mas to na trojlannom.nerve,ci, inom.Ebo ten ked sa poskodito,to je zleeeeee.ja mam na nom.Idem to dat von,kym ma neboli a som na materskejmaterskej.Ked mi zacne robit problemy?,zblaznim sa

satanca
autor
19. jan 2019

Dakujem baby. Drzte place papa

iwesska
20. jan 2019

@satanca A co mam citat? Co som napisala nevhodne? Napisala som ti len pravdu a Carmenuske dakujes za radu a mne vynadas??? A inak v pohode? Mne je to jedno, pokojne tam chod aj s MS. Naco sa potom pytas na dosledky,ked si rozhodnuta aj tak ist. Apropos,tiez mi trhali osmicky,aj teraz idem,aj chirurgicky. Vzdy som bola upozornena,ze MS nemam mat a neobjednavali ma 7 mes.dopredu,ale tyzden,dva. Ked mas nepravidelnu,tak by som si vybrala pracovisko,kde maju kratsie terminy cakania. Pocas MS za zakroky robia len v urgentnych pripadoch, to ti povie kazdy zubar. Ved sa opytaj aj v skupine "Zdravotnici na MK".

janinah
20. jan 2019

Nejde o anesteziu,ale celý organizmus je viac ubolený a rana viac krváca.Ak počas ms "umieraš" a príde do toho pooperačná bolesť zuba a vlastne polky tváre,tak ozaj budeš trpieť,plánovaná operácie je dôvod na užitie Norethisteronu na posun menštruácie .je to n apredpis od gynekologa.Ale zvládneš to aj operáíciu aj menses,len to bude nepohodlné. Som operačná sestra.

kathhii
20. jan 2019

Keď máš menštruáciu, tak viac krvácaš, to je normálny jav. preto sa tie osmičky nevyberajú poćas menzesu, lebo by Ti to veľmi krvácalo a to nie je dobre. Skús si vśimnúť, že keď máš tesne pred MS, tak ti možu pri ćistení zubov krvácať ďasná.

babs92
23. jan 2019

@satanca priateľ dostal termín o tyzden od telefonátu..to mas riadnu čakaciu dobu 😳

satanca
autor
25. jan 2019

@carmenuska Ahoj, tak som po! Dnes ráno mi vybrali hornu pravu 🙂 zakrok absolutne bezbolestny (akurat od stresu som tam zamdlela skoro :D ) a teraz sa tiez este zatial nejak extra bolesti nedostavili. (klopklop). Ale čo ma desí je, že mi nedali ATB, čo ak tam dostanem nejakú infekciu?

carmenuska
25. jan 2019

@satanca aj ti to sili?nemusis mat atb a zvlast ,ak to bolo bez komplikacii.Davaju vacsinou ma spodne.Tam pouzovaju viac nastrojov atd.A mala si ms?mna po hornych nic nebolelo,spodna otras a este jedna bude.

satanca
autor
26. jan 2019

@carmenuska Hej hej sili. Mna to tiez neboli 🙂 mna cakaju 2 dolne a 1 horna este. 4.2 idem na pravu dolu - tak sa tesim

satanca
autor
26. jan 2019

@carmenuska A ms nie, ale asi na toho 4.2 vyjde - zo stresu to mam vsetko posunute

satanca
autor
26. jan 2019

@carmenuska A trvalo to asi cca 7 min, a to som už ledva vydržala, akože nie od bolesti ale je to hrozne neprijemne a taka uzkost na mna prisla ze uz potrebujem vstat a odist... neviem si predstavit tu spodnu, ktora bude asi dlhsie trvat... Kolko trvala u teba spodna osmicka? A este apropo, skoro mi peru rozdrapil ako sa o nu zaprel ked vrtal a páčil!!! Uf až som mala take mikrosekundove zamdlenia

carmenuska
26. jan 2019

@satanca pol hodinu

satanca
autor
8. feb 2019

@carmenuska ahoj, no tak mám jednu dolnú von, tento pondelok mi ju vybrali. bolesti sú stále ale nie na nevydržanie, ani analgetika neužívam, aj opuch je, a vyteká mi odtiaľ hnis. je to normálne? desí ma najmä ten hnis, mám to zosite, ale tak na voľnejšie. hnisalo ti to? mamka mi tvrdí že sa to hnisanim hoji, ale mne sa to nezdá...