icon

Chlopňa - operácia

trisestri
18. aug 2023

absolvoval dakto operaciu chlopne? -skusenosti,s operaciou,rekonvalenscia,kvalita zivot po rekonvalensenci,rozdiel pred a po operaci a pod? mam 3 stupen srdcoveho zlyhavania a lekari bobrik mlcania ake rizika a dlzka zivota z poruchov lavej chlopne a v porovnani s rizikami operacie-malo by byt samozrejmostou ze vysvetlia obe alternativy a nie ze okrem toho ze treba operovat nic nepovedia-lebo ono ta operacia je vysoko rizikova aj v pripade uspesnej su otazniky prinosu

dm1
13. máj 2024

@luciaherakova zistis to jedine tak ze chodis pravidelne na krv a potom uz mi len vola vysledok ako som to mala a ked treba upravi davku a povie kedy znova pridem. Sila ze tebe povedali ze ti nieco na meranie daju mne to nikto za 5 rokov neponukol :o. IDem zajtra na kardio a chcem sa popytat ci mi neda nieco ine miesto Warfarinu. Vraj to moc robit nechcu lebo je to drahy liek ale niekedy vraj daju ak je problem s nastavenim davkovania co ja mavam casto :p

dm1
13. máj 2024

@dm1 po operacii este budes si najskor este pichat aj doma a chodit casto na krv a ked nastavia uz liekmi a bude sa to drzat ok tak potom uz staci chodit na krv menej casto ja som mala obdobie ked som chodila skoro kazdy tyzden na krv. Ked je to ok chodim tak kazdych 4-5 tyzdnov

luciaherakova
13. máj 2024

@dm1
@dm1 veľmi sa bojím keď budem mať svoje dni mam dosť silnú menstruaciu a aj bolestivu tak uvidím a prečo chceš meniť Warfarin

dm1
13. máj 2024

@luciaherakova ja som na tom podobne a preto odkedy som na warfarine musim brat zelezo chodim aj na hematologiu a cez menzes zvysenu davku. Warfarin ak by to bolo mozne by som rada zmenila prave kvoli tomu ze je velmi haklivy na to co zjes a mam tam tie rozdiely velke v tom. Keby to mam nastavene tak ze je to v pohode neriesim ale takto je to na figu. Uvidim ale co mi povie na kardio lebo moj obvodny mi spominal ze pri chlopni asi sa neda ta nahrada ale nebol si isty musi to kardio ked tak zmenit

luciaherakova
13. máj 2024

An ja chodím na hematologiu som anemicka už odmala ,tak asi tam už budem stále chodiť a berieš aj invalidny dôchodok na srdiečko?

dm1
13. máj 2024

@luciaherakova neberiem nevysiel mi ani ciastocny chybalo mi 5% :p. A to som mala este diagnozu kedze mam strojcek co som nahluchla ale za srdce mi dal to minimum co z toho moze byt tusim 25 + 10 za ten sluch. Ono tam zalezi aky bude pooberacny stav, ja mam po operacii stav chvala bohu ok preto mi dali za to minimum

luciaherakova
13. máj 2024

@dm1 ja poberam už 17 r po druhej operacii srdca mi dali 50% a teraz pred oper. mi dali ešte 10 tak mi to pomohlo som zvedavá po operácii ci mi nezoberu niečo,mohli by brat do úvahy že už 3 x budem mať hrudník otvoreny

dm1
13. máj 2024

@luciaherakova aha tak to je iné samozrejme. Uvidíš po operácii ako to zhodnotia

lumed
21. máj 2024

@dm1 ahoj, aj ja čakám na operáciu, chcem sa opýtať aké predoperačné vyšetrenia si absolvovala. Kdesi som čítala, že aj RTG zubov, ORL vyšetrenie. Ja budem vo Vúsch Košice. Ďakujem

dm1
21. máj 2024

@lumed áno röntgen musíš mat lebo keby bol zlý zub musí sa to opraviť nesmie tam byt zápal. Potom klasika ako pri každej. Olr si nepamätám veru. A v Bratislave si pred tým ešte robili tu priechodnosť ciev ci zúženie ci co. Ale mne to nerobili lebo mi mesiac predtým v nemecké robili ct-cko tak vedeli ze cievy sú ôk a netreba pri operácii riešiť aj tie

luciaherakova
21. máj 2024

@lumed ano aj orl ,zuby a potom klasika u obvodného lekára nejaké tie odbery

lumed
22. máj 2024

@dm1
@luciaherakova Ďakujem, dievčatá 👍

luciaherakova
22. máj 2024

@lumed a na akú operáciu čakáš ,čo ti idú robiť

lumed
22. máj 2024

@luciaherakova mám zúženú chlopňu, takže výmena má neminie, ide o ao chlopňu, podrobnosti ešte neviem, od 14.2. som zaradená do programu, tak neviem, kedy má pozvú. Mám îsť aj na vyšetrenie ciev, keď to nebude dobré, tak mi hneď urobia bypass. Aj na gynekológiu treba ísť? Hoci menzes už nemám? Obávam sa najviac toho otvoreného hrudníka 🥲.

luciaherakova
22. máj 2024

@lumed ja čakám na výmenu mitr.chlopnu uz 13 mesiacov ,maju mi dat mechanicku , , otvorený hrudník už budem mať 3 x, tak dúfam ze už sa mi to blíži, cievy som už mala vysetrene počas hospitalizácie v apríli 2023 vtedy mi povedali ze do roka má zoperuju ,rok presiel a nič

lumed
22. máj 2024

@luciaherakova ó, už viac ako rok čakáš, no dúfam, že sa cítiš dobre. A to si tam nevolala? A kde ťa majú operovať? Mne prišlo zo zdravotnej poisťovne predpokladaná doba výkonu 1.9., no tak som zvedavá.Ja to mám zúžené na 0,98 cm2, cítim sa relatívne dobre, hlavne po tom, čo som vylúčila stres, obmedzila prácu o 50%. A to máš tie 3 operácie - výmena chlopne, či aj dačo iné?

luciaherakova
22. máj 2024

@lumed ano zatiaľ 2 operácie prvú som mala defekt pr.septa a druhu som mala plastiku mitr.chl a trz ma čaká ta tretia ....no a nikto sa mi neozval od apríla som bola ešte v októbri v BA na kontrole no a ze mam čakať tak čakám už rok a mesiac

lumed
22. máj 2024

@luciaherakova takže len trpezlivosť... Keď budeš mať niečo nové, tak sa ozvi, budem rada... Veľa zdravia

luciaherakova
14. jún 2024

Zdravím takže mam už termín nástupu na operáciu 16 júl, aj keď už som to dvakrát podstúpila strach tam je a veľký....

dm1
14. jún 2024

@luciaherakova super tak držím palce nech je to bez komplikácií. Ja som si povedala pred operáciou že aj tak to neovplyvním spraviť to treba a akosi som sa vôbec nestresovala

luciaherakova
16. jún 2024

@dm1 kolko pls budem asi v nemocnici po výmene chlopne

dm1
17. jún 2024

@luciaherakova vies co nepamatam si presne viem ze pred operaciou asi take 3 dni a po nej som bola tusim 3 dni na jyske. Celkovo do 2 tyzdnov tusim. Ale neviem presne bolo to 5 rokov dozadu

asma
18. jún 2024

@luciaherakova jansom bola 6 dni na 7 ma posielali domov .. to som bolansokovana ze ja nechxem ist este ved je skoro ...3 dni na jiske . Uz tam s nami skusaki ako vstat vsetko ...

dm1
18. jún 2024

@asma a pred operaciou si nebola?

luciaherakova
18. jún 2024

@asma po operaci srdca na 7 deň domov Wau to by bolo super keby ide všetko dobre

asma
19. jún 2024

@luciaherakova veru jasom bola.sokovana a tym ze ma opwrovali v kosisach som sa velmi bala

luciaherakova
19. jún 2024

@asma tak to je super trosku si ma povzbudila

luciaherakova
21. jún 2024

@asma ešte taka otázka ze kedy mi môžu po operácii dat mobil 😉

luciaherakova
21. jún 2024

@dm1 ešte taka otázka ze kedy mi môžu dat po operácii mobil😉

dm1
21. jún 2024

@luciaherakova ja som dostala az ked ma previezli z Jisky na normalnu izbu. Na jiske som bola 3 dni. Ale tam das kontakt a oni sa mozu informovat aj ta prist pozriet este ked si na jiske. Teda aspon v Bratislave