Chlopňa - operácia
absolvoval dakto operaciu chlopne? -skusenosti,s operaciou,rekonvalenscia,kvalita zivot po rekonvalensenci,rozdiel pred a po operaci a pod? mam 3 stupen srdcoveho zlyhavania a lekari bobrik mlcania ake rizika a dlzka zivota z poruchov lavej chlopne a v porovnani s rizikami operacie-malo by byt samozrejmostou ze vysvetlia obe alternativy a nie ze okrem toho ze treba operovat nic nepovedia-lebo ono ta operacia je vysoko rizikova aj v pripade uspesnej su otazniky prinosu
@daniela412 nech sa skúsi s doktorom poradiť ono ak má ozaj ťažkú fyzickú prácu tak tam môže byť obmedzenie. Ono sa vyskúšanie nič nedá :p
@dm1 uvidime ako to bude, drzim palce aby ti uznali ak si poziadas este raz..mna obmedzuje to oko, vadi mi to ze nan nevidim tak ako predtym..ten embol tam je a aj bude,nikam neodide, a mam 35, preto sa pytam ci nema niekto skusenost..podat si skusim, za to nic nedam 🤷🏽♀️ ja od operacie mavam extrasystoly a to mi je neprijemne ale mam ich obcas, su dni ked viac, su dni ked menej. Niekedy vobec..no predtym som to nepoznala..
@dm1 uvidime ako to bude, drzim palce aby ti uznali ak si poziadas este raz..mna obmedzuje to oko, vadi mi to ze nan nevidim tak ako predtym..ten embol tam je a aj bude,nikam neodide, a mam 35, preto sa pytam ci nema niekto skusenost..podat si skusim, za to nic nedam 🤷🏽♀️ ja od operacie mavam extrasystoly a to mi je neprijemne ale mam ich obcas, su dni ked viac, su dni ked menej. Niekedy vobec..no predtym som to nepoznala..
Ahojte som 6 mesiacov po operacii mam mechanickú chlopnu a stále mam také závrate a cez hruď stále také búšenie citim ako mi bije to srdiečko mate to aj vy ?
@luciaherakova ahoj, to mavam aj ja, zistili mi extrasystoly, myslim ze to robi ta chlopna, predtym som to nemavala..pripadne to moze byt vedl.ucinok warfarinu, ja mam od operacie dost nanic aj chrbticu tak aj tie zavraty pripisujem tomu, ale ktovie , je to neprijemne..operovali ma v marci, takze uz som 10 mesiacov skoro od operacie ale stsle cosi 🙈 najviac mi busi to srdce ked sa predklanam mam pocit, ze vysavam alebo sa zohybam ked detom cosi treba alebo tak..
@sisqa2211 hmm mne zase keď ležím a chrbát ma tiež boli ale nie horna ale dolná časť skôr platničky a najviac pri menštruácii a ja mám ešte aj kardiostimulator tak asi niet sa čo čudovať
Ahojte, môže mi niekto napísať skúsenosť s komplikáciami po vymene chlopne? Manzel je 11 dní po zákroku a stále sa nemá dobre. Už 2x mu robili punkciu a odsavali vodu z pľúc. Navyše má aj zvýšenú teplotu. Veľmi sa oňho bojím.
mam obcas zavrat a hlavne dost ma bolia prsniky vraj to normalne
Zdravím chcem sa spýtať moja mechanicka chlopna tika ale priložila som.si viac krát mobil aby som počula ako tika a tam som začula viackrát ze mi občas tiene tak viac nahlas ma to niekto
Proste taky silnejší tik. Ďakujem
@mario1974 ja by som tiež bio A,ale ze sim mlada 41r tak ze aby ma zase po par rokoch neotvarali tak chcú dat mechanickú už dva krát oper.srdce mám
@luciaherakova presne ako píšete môjmu mužovi tiež dávali mechanickú kvôli tomu ze je mladý a jemu povedali že biologicku dávajú starším už
Zdravím Vás mám 44 rokov a pred troma týždňami mi vymenili mechanickú chlopňu kedi ste sa dostali do normálu jako ste boli pred operáciou a kedi ste začali šoférovať auto ďakujem.
Zdravím Vás mám 44 rokov a pred troma týždňami mi vymenili mechanickú chlopňu kedi ste sa dostali do normálu jako ste boli pred operáciou a kedi ste začali šoférovať auto ďakujem.
@pajticka šoférovala som po 4tr možno skôr len také krátke trate pre deti do školy atď ... Do práce som šla na náhradné miesto telefonovať primát objednávky ale 3m od operácie som sa vrátila pomaly do kuchyne... Niekedy sú lepšie dní niekedy horšie ... Teraz po 1.5roku som mala stres lebo som mala oandute inr warfarin mi navýšili a zas je všetko ok... Pracujem, behám s deťmi na krúžky fungujem viac menej normálne aj keď sa niekedy zadycham dosť a k športu sa mi nepodarilo vrátiť ...
@pajticka šoférovala som po 4tr možno skôr len také krátke trate pre deti do školy atď ... Do práce som šla na náhradné miesto telefonovať primát objednávky ale 3m od operácie som sa vrátila pomaly do kuchyne... Niekedy sú lepšie dní niekedy horšie ... Teraz po 1.5roku som mala stres lebo som mala oandute inr warfarin mi navýšili a zas je všetko ok... Pracujem, behám s deťmi na krúžky fungujem viac menej normálne aj keď sa niekedy zadycham dosť a k športu sa mi nepodarilo vrátiť ...
Zdravím mám jednu otázku čo mi može znížiť INR po mesiaci som bol na krv a hodnotu som mal 1.75 a nemyslím že som sa zle stravoval za ten mesiac som vypil 3 pivá a stravu som mal pravidelnú len pred odberom krvi večer som vypil liter a pol čaju metového može to ovplivniť vaše skúsenosti ďakujem som mesiac a pol po operácií ďakujem.
Zdravím mám jednu otázku čo mi može znížiť INR po mesiaci som bol na krv a hodnotu som mal 1.75 a nemyslím že som sa zle stravoval za ten mesiac som vypil 3 pivá a stravu som mal pravidelnú len pred odberom krvi večer som vypil liter a pol čaju metového može to ovplivniť vaše skúsenosti ďakujem som mesiac a pol po operácií ďakujem.
@pajticka mne aj stres... Viac ako rok som bola ok a pred dovolenkou tiež silno padnuty... Celkovo zelená zelenina, kapusta kyslá , paradajky dokonca cvikla zelený čaj atď...
@pajticka mne aj stres... Viac ako rok som bola ok a pred dovolenkou tiež silno padnuty... Celkovo zelená zelenina, kapusta kyslá , paradajky dokonca cvikla zelený čaj atď...
@pajticka a nemate pristroj CoaguChek? Tam si viete aj sam zmerať INR, ja si meriam aj kazde 2-3 tyzdne da sa skusit cez poistovnu ci Vam ho nepreplati poistovna, ja mam rada kapustu, listovu zeleninu a preto sa mi stava ze mam INR obcas pod dva, tak zvysim lieky, predtym som volavala kardiologovi ale teraz uz viem kolko si dat, beriem 7,5 mg warfarin a ked mam nizsie davam si 10

@dm1 ďakujem za info, nechceme to žiadať, len som chcela vedieť ako to prebieha ďalej. Má fyzickú, náročnú prácu. Prajem Vám aby bolo všetko v poriadku 💞