Ahojte, prosím.. aky priebeh chrípky ste mali? Ja mám už 6.ty deň teploty.. akoby sa vracali opäť.. Včera som u lekára mala crp 13, atb zatiaľ nemajú zmyslel. Ťahali sa vám dlhšie teploty? Aj dospelákom? Moje deti mali 7 dni teploty, len ja už som z toho úplne unavená .. ďakujem za povzbudenia
@kvietok1233 moja známa tiež mala vyse týždňa teploty, aj jej vnuk čo viem.
@kvietok1233 dobrý večer.. prvý syn mal teploty v sobotu(19.1) dcéra po ňom v utorok(21.1), manzel začal vo štvrtok(23.1)a ďalší syn v piatok(24.1) .. a ja v sobotu(25.1) ráno. Teda ja som mala 7 dni po prvom synovi. Ale asi som to schytala najviac od dcéry (4roky).. bola na mne 6 dni zavesená s horúčkami .. Držte sa a ďakujem za povzbudenie
@veve77 syn od nedele horúčky. Dnes ráno ešte mal,ale poobede už nie. Držím si prsty,aby to tak ostalo. Ale kašle ako tuberak.
@veve77 ked som v 90.rokoch pocas chripkovej epidemie dostala chripku, mala som horucky od 23.12. do 31.12. Vratane 🙈 Pamatam si to, lebo cele volno v kybli …. Chripka je svina, moze trvat naozaj dlho.
V utorok ráno som sa zobudila s horúčkou, dnes cez deň už dobre bez teploty len som slabá ako čaj a teraz večer zas 39,9 ... Ale aspoň má už nebolí celý človek. Máte aj kašeľ? Lebo ja absolútne. Len dutiny opuchnuté.
@veve77 veď toto aj na mne dcérka nonstop zavesená, spím s ňou, keďže v noci mala horúčky čo sa ťažko zrážali a musela som ju sledovať, tiež má 4 roky. kašle na mňa kycha dýcha stále takže fakt čakám kedy to u mňa vypukne. Ďakujem za odpoveď a prajem skoré uzdravenie ♥️
@veve77 chrípka. Mali sme ju po novom roku. Dospelí sme mali teplotu 3 dni, syn 6 dní 🙈 dutiny, slabosť, neskôr kašeľ. Bolo to dosť náročné. Povedala by som, že kým sme sa z toho fakt že dostali tak trvalo to 3 týždne.
Ja vzdy nasadim vysoku davku zinku 75mg na den a urychli to chorobu aj o skoro 2dni..aj syn ma chripku test ukazal chripkaB ..horuckuje od stredy a nasadila som mu zinok 25mg na den ,ked ma 11rokov..vecer bol uz bez horucky,ale kolise mu do 37,5 ...aj trochu dutiny ma chytene ale naparujem ho a to mu velmi pomaha...
@alenamihal 75mg pre 11 rocneho?si si ista?neublizi to?
my od vianoc uz druhe kolo davame - nastastie uz snad koniec. Teploty trvali naozaj dlhsie. ak aj nie horucky, tak do 38 teploty boli aj tyzden. A zotavenie trva nekonecne dlho - z prveho kola sme sa ani nelkom nezotavili a prislo 2.kolo:see_no_evil:
@veve77 ďakujem, ja už som dnes celkom ok, ale nevládzem s dychom . Prejdem z gauča do postele a už som zadychaná, teplota len zvýšená, štafetu teraz prebral manžel . Mňa pre zmenu chytil žlčník 🙃. Mne na dutiny pomáhajú jedine tabletky od lekára, už ani sprej, ale ja som dlhoročný "dutinár" , mňa trápia pri každej chorobe.
my tiez doma vsetci chripku typu B, manzel so synom 5ty den cez 38-39, pridruzil sa uz aj dusivy kasel, nadcha, syn aj bolest ucha.. dcera uz ma po.. ja tiez dutiny, sialeny kasel a teplota do 38,5.. bolest krizov,.. uz nech to skonci :/ doktorka vravela ze je to riadna pliaga len treba vydrzat.. ze aj 6-7 dni
@veve77 áno všetci sme mali sily kašeľ.muz mal silné bolesti tela,aj hrdlo ho bolelo,plus nádcha.dceru hrdlo nebolelo ale tiež ju bolelo telíčko aj brucho.ja som bola bez bolesti ale mala som zas takú nádchu,že som mala z nej natlakovanu hlavu..žiaľ deťom sa to skomplikovalo do zápalu stredného ucha
na tie uska a tiez uzliny ja pouzivam nahriatu sol - mam posite take nahrievacie vankusiky - ako byvaju aj spaldove, tak som si porobila aj so solou. nahrejem v mikrovlnke a prilozim na uzliny, alebo na usi bolave. hlavne pri detoch to pomerne rychlo zabera. tiez mi to aj do usi udrelo - na druhy den po nahrievani, uz takmer OK. Dceru tiez zaclo ucho boliet - tiez jeden den a bolo fajn.
@angelinja to je pre dospeleho davka a pre syna 11r. medzi 20-25mg
@veve77 dcérka zatiaľ horuckovala od nedele, dnes je zatiaľ bez teploty, uvidíme v noci. Ja sa zatiaľ necítim choro, ale čakám kedy to príde. Po koľkých dňoch u vás nastúpila choroba po deťoch ak sa smiem opýtať ? Ďakujem.