Chrípka typu B

katika1811
20. feb 2025

Ahojte prekonal zvas niekto chrípku typu B. ? Koľko dni ste mali teploty ? Ja mám od nedele dnes ráno už len zvýšená a po 13 hod zas miestne zvýšená je to normálne ? Včera slm bola u lekárky crp len 6,6 . Mám dusivy kašeľ ale nie veľmi inhalujem Stoptussin. Čo ešte mám robiť ?myslite že už to je na ústupe ?

bielasovicka
20. feb 2025

@katika1811 to je aká chrípka? Typ B.

katika1811
autor
20. feb 2025

@bielasovicka chrípka proste

lucia23529
20. feb 2025

My to máme presne teraz tiež doma. Tiež týždeň. Nič zatiaľ nepomáha, pijeme čaje, polievky, dopujeme sa liekmi a zatiaľ hroza…

laurikagab
20. feb 2025

@katika1811 dcera a syn typ B, dcera 6 dni teploty-medzitým 1 deň bez teploty, vitamín C,D,zinok, isoprosine , od kašlu sirup..prešlo.Potom syn o 2 týždne chrípku typu A..2 dni vysoké teploty a potom už len kašeľ -tsky lahsi.

anna777115
20. feb 2025

Stoptussin sa inhaluje? Na inhalovanie, je ambrobene roztok, alebo vincentka, ale stoptussin, som nepočula ešte inhalovat.

didinka8809
20. feb 2025

Syn 5 rokov taha uz 7 den.Od vcera ma antibiotika pretoze uz ma zacinajuci zapal pluc.kasel ,nadcha,bolest noh,hnacky,horucky,nevolnost..proste jedna katastrofa.Ja ma 4 den a mam pocit obcas ze to ani nedam.bolia ma priedusky.a chrbaaat.kaslem dusivo.existujem na paralene.starsia dcera nonstop vysoke teploty.co vam poviem jarne prazdniny na ktore tak skoro nezabudneme.prajem vsetkym skore uzdravenie a bez komplikacii.

nina88
20. feb 2025

My to máme doma týždeň,ale mám pocit,že to je večnosť. 6 ročná dcérka mala horúčky 4 celé dni,potom nastupil kasel a sopel, krvacanie z nosa... už je na tom konečne lepšie... ja som si musela nasadiť atb,lebo sa mi tak zapalili dutiny,ze mi skoro hlava praskla... velke svinstvo... ☹

janickadr
20. feb 2025

@katika1811 Treba vymenit Stoptussin za Pleumolysin (alebo Tussin alebo Sinecod), pridat antihistaminikum (napr. Aerius ci Desloratadine) a kalciovy sirup. Horucky pri chripke B trvaju 3-5 dni zvvycajne, potom klesaju. Kasel trva dlhsie...

janiely
23. feb 2025

@katika1811 ja mam teraz od piatku chripku B. Nastup rychly. Rano hrdlo, na obed v praci bolest tela, sla som domov, a doma uz 38TT. Piatok sobota nedela 38,7 konstantna TT a sialena bolest klbov svalov a kosti, az mi nedalo spat. Ine vyrazne priznaky nemam, len som z toho strasne slaba ako mucha, a plus nechutenstvo, slabsi kasel, trosku upchate dutiny-netecie z nosa. Cakam tiez kym to prejde.

janiely
8. mar 2025

@janiely iba doplnam, mala som teploty 38,5 - 6dni. Nasledne zacala teplota sama klesat a od 7 dna uz vobec nic. Telo ma hrozne bolelo len prve 3 dni, potom uz vobec. Mala som vyrazne nechutenstvo cely cas. Od 4 dna sa mi pustilo , nosa, vyrazne len ten jeden den, ostatne dni uz len malicko. V zasade fit som sa citila od 8 dna, ale unava trvala dlhsie.

kikuta
11. mar 2025

No naše prázdniny tiež sme prežili choro, chrípka A no ochoreli sme všetci 3 deti a najmladšia asi 8 dni teploty strašne sú všetci unavení o sebe ani nehovorím, sestrina dcéra skončila v nemocnici kvoli dlhým febrilnym krcom na tejto chrípke - to má už 5 rokov. Najhoršie že 4 týždne dozadu moje 2 deti mali chripku typu B čiže tiež teploty ale tá únava nebola taká výrazná a silná ako na tomto type. Za mna masaker toto … budici rok ich očkujem ak to bude možné