Chronický únavový syndróm
Ahojte, má niekto diagnostikovaný tento syndróm?
@lienocka2808 Ano, slnko a možno to je aj, že na dovolenke žiadny stres, hlava čistá, oddych.
A čo som si všimla ešte, mám problémy akoby s pamäťou. Niekedy si neviem zmyslieť na nejaký konkrétny výraz, alebo zabúdam, čo si nenapíšem.To som nemávala, ja som bola vždy precízna a žiadne problémy s vyjadrením myšlienok. A teraz som akoby osprostela.
@luccija Ano, imunologicka mi ju dala do spravy
skus ist na tie testy na boreliozu. Mne sa takto prejavovala neuroborelioza, akoby som mala mozgovu hmlu, nevedela som si spomenut na niektore veci, plus vsetko ostatne. Ja preto dodnes neviem, ci toto vsetko aj s tou unavou nie je predsa len borelioza. Mne vysli pozitivne testy, ale zistili mi to velmi neskoro. Nasledne som bola velmi dlho preliecovana, ale ziadne zlepsienie, preto ja neviem, co to vlastne mam. Ono je mozno aj indicia, kedy ti zacali priznaky ak v lete, alebo na skoru jesen, je mozne, ze ide o borelizu, pretoze vtedy su este aktivne klieste, muchnicky a komare. Ak patras po pricine , skus si zaplatit ten citlivejsi test na boreliozu a uvidis. Este nemas az tak daleko od prvych priznakov a v pripade pozitivity by si sa mohla atb pekne vyliecit.
@lienocka2808 asi skúsim aj to, no začalo mi to na začiatku zimy.
@luccija hovorím, čo pomohlo mne... každý má právo na informácie, nie?
mám známu, ktorá má syndrom únavy a hovorila, že zaspala hoci kde, aj za stolom v práci, pomaly aj postojačky
@mijo53 Však to, mňa normálne hodí do postele, v autobuse nemôžem oči nechať otvorené.
Ja mam unavovy syndrom uz od 18 rokov. Teraz mam 33. Zacalo sa mi to tocenim hlavy alebo skor zahmlenim - tazko sa mi premyslalo, koordinacia o nicom, padali mi veci z ruk a podobne. Ako vsetci ostatni, vsetky vysledky boli normalne.
Za tych 15 rokov som skusil kadeco ale nic mi nepomohlo. Prave naopak, len sa to zhorsuje. Dostalo sa to do takeho stavu ze som tak slaby, vycerpany a malatny, ze mam problem pracovat. A to je uz co povedat!
Chcel by som vam dat do pozornosti ze vedecke studiu ukazuju rozne abnormality v tele ludi s CHUS napriklad problem s cervenymi krvinkami, zapalove procesy v mozgu, alebo reaktivacie prekonanych virusovych ochoreni (toto je len zlomok). Avsak stale sa nenasla pricina, ale pracuje są natom.
Ak mate zaujem, prosim navstivte stranku omf.ngo - tito vedci sa snazia vyriesit tento problem a verim ze su na dobrej ceste.
A este jedna rada, nepremahajte sa! To vam len zhorsi stav v dlhodobom kontexte.
Ahojte natrafila som náhodou na tuto stránku, trapim sa 16 mesiacov, vzniklo mi to po prekonaní mykoplazmy plucnej aj keď už možno skôr tam bolo niečo, všetko všade ok akurát znížená ŠŽ ale nie tak aby som mala takéto stavy, do toho ešte covid a to mi už úplne zhoršilo všetko, pribudli migrény, bolesti oci, krútenie v hlave atd… skúsila som veľa toho ale od januára som prešla na MMedium podľa amerického Autora, polepšilo sa mi no po dovolenke nedávno som zas ochorela a neviem sa z toho vyhrabať dlho mi nebolo tak zle … je to masaker mám 3 deti celkom drobcov ešte, dom konečne som si začala užívať život po deťoch, výlety plány do budúcna a toto má odrovnalo a odrovnalo to aj manžela aj deti ktoré to vnímajú
@kinderzwillinge dobrý prosím vás pekne ako ste NATOm už mám tie istý príznaky ďakuje. Za odpovede

@luccija Ja nízky tlak mám veru. Po AD nič moc, akurát živé sny. Tiež už sa bojím aj lekárky niečo opýtať, aby ma nepovaž. za hypochondra. Spýtala by som sa jej rovno na toto, len nemám odvahu. Ale na druhej strane sama vidí, že si nevymýšľam, lebo teplotu mám vyššiu, aj uzliny hmatateľné zväčš., aj výsledky krvi nie najlepšie, ani po preliečení ATB sa nezmenilo nič, len na čas.