Cisársky rez + podviazanie vaječníkov. Je to možné?

kurciatenko1
26. mar 2014

Čakám druhé dieťa a budem mať plánovaný cisársky rez. Ešte som sa na to doktora nepýtala, ale chcela by som si dať zároveň podviazať vaječníky. Je to možné? Lebo keď som sa ho pýtala na to, či by mi mohli rovno operovať aj rozzídené svalstvo na bruchu, nech nemusím na operáciu opäť tak povedal, že to nejde....

kveta
26. mar 2014

Je to tusim pri dvoch detoch nelegalne ale niektori dr to robia. Spytaj sa ho. Kazdopadne Ti to silne beodporucam. Pri zmene rodinnych pomerov to mozes kruto olutovat.

titkovamiriam
26. mar 2014

ak splňaš podmienky tak cisarsky je idealny na tento úkon

mishka023
26. mar 2014

MMojej kmotre teraz robili podvez rovno.po cisárskom, ale jej to robili zo zdravotných dôvodov. A na druhej strane svagrina ide rodiť prirodzene a nemá žiadne zdravotné problémy. Dohodla sa so svojou gynekologickou a tá jej dala papier lebo ona zasa mala trombozu z antikoncepcie a z dany kŕče v bruchu. Podľa mňa ak máš dobrú dr. papier ti dá. Musí byť minimálne 3 mesiace starý aby ti ho počas cisárskeho urobili.

jannullka1
26. mar 2014

Som teraz v nemocke a susede na izbe to bez problémov urobili, teraz rodila cisárskym druhú dcérku a rovno jej podviazali vaječníky.

maribell
26. mar 2014

vek musis mat nad 35 rokov a minimalne 3 deti .. inak ti to neurobia

vulka
26. mar 2014

Mne to urobili po dvoch deťoch pri plánovanom cisárskom. Úplne v pohode.

mirus3
26. mar 2014

„Podviazanie vaječníkov“ - sterilizácia, nie je zákrok na vaječníkoch, ale na vajíčkovodoch, čiže ide vlastne o „podviazanie vajíčkovodov“. Sterilizácia spočíva v prerušení priechodnosti vajíčkovodov.
Tento zákrok sa bežne vykonáva laparoskopicky a je hradený pacientom. Možno to je dôvod, prečo to nechcú robiť pri cisárskom reze. Pacientka však musí spĺňať podmienky a to vekovú hranicu a 3 deti, alebo iné podmienky. A ako píše Kveta, môžeš toho niekedy ľutovať, nevieš, čo ti život prinesie. Keby chlap nebol ješitný, u neho by bola sterilizácia oveľa jednoduchšia a plodnosť by sa dala by kedykoľvek obnoviť.

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/zeny-dali-by-ste-sa-sterilizovat/
http://www.woman.sk/2011/07/podviazanie-vajecni...

selema
26. mar 2014

určite ti to urobia, ale ak nemáš na to zdravotné dôvody, musíš si to zaplatiť ... aj ja som nad tým pred sekciou rozmýšľala, nevedela som sa rozhodnúť a teraz veru ľutujem, že som to nepodstúpila 😒

katka121
26. mar 2014

Ja som to absolvovala pri druhom cisárskom - úplne v pohode - a som spokojná že som sa tak rozhodla... dalšie deti už neplánujem, mám poruchu štítnej žľazy takže načo dalšie hormóny do tela.... a vždy som otehotnela na prvý šup takže bez antiko by som sa asi nezaobišla, ... takto som to vyriešile velmi elegantne....
S dokim som sa dohodla. že po porode mi bábo pozrie - oni totiž lekári na 95% po porode vidia či je s bábom všetko O.K. a keďže malá bola zdravá tak mi zákrok urobil..... u mňa nebolo o čom, pretože si myslím že tretí cisársky už lekári ani neodporúčajú....

katusap
26. mar 2014

Ak si rodila aj prve dieta sekciou, tak pri druhej sekcii ti to urobia bez problemov a nemusis mat ani 30 rokov, ani 3 deti . A budes to mat hradene poistovnou. Kedze vseobecne sa neodporuca mat tri deti, ked prve dve boli porodene sekciou,tak to je uz indikacia na podviazanie. Ale ak si prve rodila prirodzene, druhe bude sekciou, tak si to budes musiet zaplatit.

andreah25
26. mar 2014

Je to možné a nie je to ani podmienené vekom ani počtom detí - ak to majú urobiť zo zdravotného hľadiska, je to plne hradené poisťovňou, ak je to na žiadosť pacientky, tak si to zaplatí - mňa to stálo 200 eur i keď zdravotné hľadisko u mňa je, ale nikto mi nechcel dať papier na to (hlavne, že mi to odporučili ústne viacerí lekári, ale nikto to nechcel dať na papier). A obe deti som mala sekciou, i tak som si to musela zaplatiť.

babulka82
26. mar 2014

mna sa na to pytala moja gynekologička ,vraj musi vypisat papiere a poslat na zdr. poistovnu lebo už ked si v porodnici nemožu to urobit "let tak" že ty to chceš .A nemam ani 35 rokov ani 3 deti.Iba dve sekcie.A podviazanie som odmietla,necitila som sa na to. 🙂

mirkami7
26. mar 2014

Ahoj,ja som si to dala spraviť až po treťom cisaráku a čo sa týka platenia to závysí na nemocnici.Pri druhom mi to ponúkali bezplatne,ale vtedy som to ešte nechcela a pri treťom som už musela doplácať 100E,všetky tri mi robili v tej istej nemocnici,po druhom ti to urobia bez problémov nemusíš mať 35 rokov,ani tri deti.

horana
26. mar 2014

ako pise @mirus3 : "Keby chlap nebol ješitný, u neho by bola sterilizácia oveľa jednoduchšia a plodnosť by sa dala by kedykoľvek obnoviť." veru tak, do kamena vytesat!

@katka121 Nedavno som citala rozhovor z porodnikom, ktory vravel ze vobec nie je zriedkave ze sa rodi 4.te dieta cisarskym s tym ze aj vsetky predosle sli tak. Ze rodil v blizkej minulosti sam hned 2 take zeny...

nice202
26. mar 2014

Zeny a kolko sa za to plati? Ja by som si to chcela dat spravit tiez po druhej sekcii.

mamina1978
26. mar 2014

Ja mam 4 cisarske za sebou a podviazanie som poziadala ja pri poslednom , nemala som vtedy este 35 rokov.... a lekar mi povedal ze ak ma zena vsetko ok tak moze mat aj piaty cisarsky. Ja som ale po 4 uz prestala dufat , ze by sa nam dievcatko podarilo, tak to bolo pre mna najlepsie rozhodnutie. A som velmi stastna,ze sa nemusim starat o antikoncepciu .Nema to ziadne neziaduce ucinky . Jedine , co je fakt dolezite, dobre si tento krok premysliet, aby ste si boli 100% isty s ukoncenym planovania rodiny....... 🙂

evelynm
26. mar 2014

@maribell , to nie je spravna informacia.

ivetlo
26. mar 2014

Ja mám za sebou dva cis rezy a pred druhým sa ma vyslovene pýtali či mám o to záujem. Ja som si to nedala. Treba zvážiť to že sa to nedá vrátiť späť. Aby si časom neľutovala. Mi sme si nechali možnosť mať ešte babo. Vždy na taký zákrok môžeš ísť. Osobne neodporúčam.

oskar0812
26. júl 2014

ja mam 22 rokov budem mat tretiu sekciu a moja doktorka mi nedala peciatku ze chem podstupit podviazanie vajecnikov ze ona si to nezoberie na zodpovednost ale ved aku ??ja som dospely clovek plnolety neivem co riesi nakoniec som nedostala nic ale bola som osobne za primarom v nemocnici a tam mi to potvrdili aj chirurg aj prednosta cize co ma teraz caka sekcia bude vykonana aj sterilizacia a urcite si doktorku uz vymenim lebo zlyhala pri obidvoch mojich detoch. Ja by som ti odporucila este si to prejst hlavou kedze mas iba dve deti? ale ked nechces ako ja tak nepocuvaj nazory inych nic sa nestane iba uz nebudu funkcne keby si do buducnosti chcela dieta

domca1108
12. aug 2015

Baby, čiže to môžem chápať tak, že to je možné už po dvoch deťoch a nemusím mať 35 rokov? A začať to riešiť mám tri mesiace pred pôrodom?

matmonika
18. aug 2015

ahojte...ma tento zakrok aj nejake nasledky?priberanie, bolestiva menstr...?

semancikova
14. nov 2018

Ahojte mamicky mam38rokov avravela som doktorke ze chcem cisarsky a aby mi hned aj vajecniky podviazali ,mam zajst priamo na porodnicke oddelenie za primarom alebo ako?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre