icon

Cítim hlien na prieduškách

16. sep 2025

Neviem opísať svoj stav, ani gpt nechápe čo sa pýtam preto sa obraciam s prosbou o radu na vás.
Nemôžem ísť ani k lekárke lebo v podstate mi ešte nič nie je.
Už týždeň cítim ze s niečím bojujem - škrabe ma v hrdle, cítim niečo na prieduškach. (Pľúcach?)
Žiadna teplota, žiadny kašeľ, žiadny sopel, nič. Len to proste cítim, hlavne keď veľa Rozprávam tak večer keď ľahnem už to citim. Pracujem s deťmi takže nejaký vírus od deti?
Dať si brohmexin? Už to trva dlho a nič sa nemení.

kacena4
16. sep 2025

tyzden ta skriabe v hrdle mas zvlastny pocit na prieduskach (plucach) mimochodom priedusky su hore a pluca dole 😉 preco si si nedala nieco na hrdlo? naco bromhexin ked nemas nadchu nezatekaju ti sople ktore treba vykasliavat?

anonym_0bb975
16. sep 2025

@anonym_autor hlavne to treba vylezať ,cmulacie tablety na hrdlo,calciovy sirup na hrdlo.Urcite to je od deti nejaký virus

anonym_d5dacb
16. sep 2025

@anonym_autor Mám to podobne. Minimálne 2-3 týždne mám nenormálny kašeľ. Ale taký suchý, dráždivy dusivý,pískanie na prieduškách.Keď mi začal kašeľ necítila som sa chorá, iba kašeľ. Myslela som, že alergia.Mam bronchitídu používam spreje a do dnešného dňa žiadna zmena. Vyskúšala som všetko od cajov,liekov, od kašľa sirup a nič. Keďže neviem čo sú prespaté noci,ide ma zadusiť a ústa sa mi nezavrú celú noc tak som už musela k lekárovi. a mám antibiotiká aj na noc Codein. Tak snáď mi to prejde čím skôr. Lebo mme sa nedá vykašĺať vôbec. Len ma dráždi,bolia priedušky a cítim také zahlienenie.
Fungujem normálne. Práca, domácnosť, záhrada, zaváranie..nevyležala som si a takto bez liekov sa mi to len ťahalo. Zápal priedušiek a ja čakám od konca augusta minimálne.

tanalyn
17. sep 2025

Ja som takto bola minulý týždeň, dávala som si na hrdlo Strepsils a z liekov Cetalgen, ten je aj protizápalový. Čaj s medom, citrónom je samozrejmosť. Po troch dňoch som bola už OK 🙂

anonym_7a53f7
17. sep 2025

@anonym_autor Popri všetkých radách by som určite začala užívať Céčko,Decko a Zinok,nech má telo v boji nejakých spojencov