Clostridium difficile v dospelosti
Prekonali ste niekto clostridium deficille v dospelosti po antibiotickej liecbe? Vyliecili ste sa? Mali ste rekurencie? Dakujem za kazdu osobnu skusenost.
@inka04 tiez som vysadila mlieko a jogurty, smotanu a podobne. Viem ze mlieko obsahuje vela potravin, uvidim ako to bude dalej ci budem musiet vysadit aj tie... zatial jem sem tam syry, aj susienky atd. Niekedy mam pocit ze mi to nerobi dobre, inokedy zjem a je to ok... Robim si este dalsie gadtro vysetrenia, nech sa vsetko ostatne vyluci. Absolvovala som kolkonoskopiu , teraz som bola na sone a o dva tyzdne zasa gastro, urcite ma neminie vysetrenie zaludka a chcem si dat vysetrit intoleranciu laktozy. Uvidim co vyjde...
@tinus33 Vsetko som absolvovala, vsetko negativne, len nespecificke zmeny creva, ale inak ok, mlieko som odsledovala, vylucenim mlieka na 100 % som sa dala dokopy, dovtedy to bolo zivorenie - nie zivot. Neustale unava, bolesti, .... Drzim palce. Nemyslim, ze kazdy ziska po cdiff neznasanlivost mliecnych vyrobkov, ale u mna to tak bolo.
Prajem pekný den. My by sme chceli ohladom tej clotritíde iba tolko aby ste ju nepodcenovali. Naša sestra išla na operáciu chrbtice kde sa to skomplikovalo a musela byť operovana nasledne ešte 2x. Počas liečby s antibiotikami dostala klostidie. Po strávených 6 týždnoch v nemocnici nám zomrela a príčina smrti boli clostritída.
Mna by zaujimalo ci tu clostridiu poschytili hned. Ale myslim si ze nie.
Ahojte,tie čo ste mali C.Diff je tu daka z vás čo musela po vyliečení brat ATB na dáku inú ifekciu na ktoré.ochorela?
@tinus33 ja som 2roky nepotrebovala ATB,ale teraz má trápia pľúcne chlamýdie a mykoplazmy,snažila som sa ich liečiť prírodnými ATB ale veľmi mi to nepomohlo a stav sa mi dosť zhoršil.mam z nich už aj neurologické problémy.doma mám atb o som na ne ešte v decembri dostala.neviem čo teraz robit.citim sa zle.horsie než pri c.diff ale to riziko je tak velke.ty si liečila len Entizolom?
Pritom fekalna transplantacia ucinkuje do 24 hodin, naucinnejsia liecba, obrovska skoda:(
Ahojte, chcela by som sa spytat tych, co skusili tu fekalnu transplantaciu, v ktorom zariadeni boli, kolko to stalo a na akych a kolkych vysetreniach bol pacient aj darca pred samotnou transplantaciou? Dakujem!
A co sa tyka pobytu nebolo to krasne miesto ale za to presonal uzasny
@jaza81 to by bol lepsi pripad, ze by muz nemusel darovat, aspon sa bude moct starat o deti a ja by som si to poriesila.Myslela som totiz, ze darcov stolice je malo...ale urcite to v tejto narocnej dobe skusat nejdem. Neviete, ci aj pri inych zdravotnych problemoch su stanovene nejake kriteria?ja mam totiz iny druh kolitidy, ale nikde sa o FMT nedislutovalo, iba tu, tak som sa sem vtierkla.Dakujem za odpoved
Ahoj, mama má 70 rokov a je po 1 recidíve s diagnózou klostrídiova pankolitída. Ležala s oboma atakmi vkuse 8 týždňov v nemocnici. Prepustili ju na Veľkonočnú nedeľu. Na gastro sa je ťažko objednať. Chcela by som sa spýtať na užívanie lieku Enterol. Dodržiavate dávku 2x2 kapsule alebo to kombinujte aj s inými probiotikami? V piatok mala poslednú dávku Vankomycínu, ktorú užívala každý tretí deň. Bojím sa návratu choroby. Lieči sa aj na vysoký krvný tlak.
Ešte by som sa chcela spýtať, či nemôže okrem banánov žiadne ovocie a okrem mrkvy inú zeleninu. A tiež na dávkovanie: Enterol je 2x2 kapsule, Exhelico 2x1, pritom majú obe 250 mg. Ak jej budem dávať Exhelico, mám zvýšiť dávku, aspoň na začiatok? Ďakujem za odpoveď.
Babule zistili mi tu neplechu... O dva dni su vianoce samozrejme ze dietujem ja hnacky nemam len redsiu stolicu zlto oranzovu sice .. Astolicu mma raz za den. A trochu ma pobolievalo brucho..chcem sa poradit ci by to bol velky problem na vianocnu veceru si dat z kazdeho trosku(((
@inka04boze strasne to len citat((co som komu urobila... Milujem dobre jedlo a toto sa mohlo mne prihodit..... Pomoccc

@tinus33 ja 2 roky a stale ma pobolieva. A samozrejme travenie uz nikdy ako predtym, zijem s tym, naucila som s tym zit, ale myslim, ze to uz nikdy ok nebude. Plus totalna neznasanlivost ziadnej mliecnej zlozky. Naposledy som si dala 2 tablety Ascorutinu, je tam nejaka zlozka mlieka a prejavy ako pro cdiff. Ale ten stav uz poznam, takze ja nic mliecne nesmiem.