Clostridium difficile v dospelosti
Prekonali ste niekto clostridium deficille v dospelosti po antibiotickej liecbe? Vyliecili ste sa? Mali ste rekurencie? Dakujem za kazdu osobnu skusenost.
Ahoj ja nehnackujem len mam zltooranzovu stolicu taku ako keby posekanu.. Entizol zabral. Na druhy den stolica sa pekne upravovala ale ku koncu atb zas to iste.. Tam kde som bolatak mi dala este dalsie entizol... A plus na kvasinky.. To je na nervy
Boze ziadne atb nic nezaberalo?? Ak sa smiem
To mala aky priebeh?? Mne umrela zas mamina pred 3 mesiacmi na rakovinu.... Ach choroba je hnusoba...
@inka04 no ja mam stym problem uz pol roka vzad na nic neprisli ale dali mi entizol.. Nechapem vse negativne vtedy som mala silne bolesti, vysoke horucky, krce zapalove hodnoty vysoke... Nemohla som ostat v nemocni koli malemu mal 2 mesiace.. Bohuzial. A teraz to udrelo zas.... Len inu stolicu mam a boli trocha bolesti.. To uz mam asi mesiac, ale ja som isla az teraz ked ma to zacalo pobolievat(
Zdravím z ČR, u nás jsem nenašla žádnou takovou diskusi jako tady, 2 měsíce se trápím s klostridiemi a začínám věřit, že je to opravdu běh na dlouhou trať, jak tady všechny píšete 🙈, nemáte některá nějaké nové rady na nějaká probiotika třeba? Užívám biopron forte a hylak, v nemocnici adicin (vankomycin) a po tydnu dobrani nasazen entizol, a taky by mě zajímalo, jestli Vám lékař dělá automaticky odběr stolice po léčbě? Mám 2 dny po dobrani entizolu a už vidím zase zhoršení, do toho slabost z té kvalitní dvouměsíční stravy, děkuji za rady a všem držím ✊. Doma mi nikdo nerozumí, už si připadám jako blázen, ale kdo to nezažil tak nepochopí....
@zde83 po Entizole mi bolo horsie ako pred liecbou. U nas, pokial viem sa uz Entizolom nelieci. Probiotika odporucaju Enterol, potom som 2 roky uzivala silne probiotika Vivomixx. Po liecbe Vancomycinom som mala velmi zle obdobie, opakovane odbery stolice, ale uz sa nikdy cdiff nepotvrdila. Pol roka pretrvaval velmi zly stav, po roku prisnej diety sa stav zlepsil. 4 roky som bola bez mlieka, po nevedomom uziti nepatrnych stop mlieka (napr. v lieku) sa spustili hnacky. Dnes uz jem bezlaktozove vyrobky, ale creva uz nrpracuju tak ako predtym. Klucova je dlhodoba a prisna dieta, inak z toho cesta nevedie.
@inka04 Jak jsi to vše zkloubila s prací? Já jsem už skoro 2 měsíce doma a už bych do práce potřebovala jít, 2 až 3 dny jsem ok, a pak zase nanovo, doktorka mě s průjmem nechce do práce pustit, že jsem infekční, a jak přísnou dietu jsi držela? Co jsi celý rok jedla? V nemocnici mi řekli, že mám držet žlučníkovou dietu, nemastne, nekorenene, to je vše
@zde83 no prisna dieta, nic mliecne, ziadne sladkosti. Ja som sa stravovala makrobioticky. Ryza, dusena zelenina, polievky, max. z ovocia banan ci jablkovy kompot. Bola som na materskej. Pridavala som velmi postupne. A ano drahe probiotika. Ja som skusala vela inych veci, mna to stalo vela penazi dostat sa z toho, bola som zufala, skusala som kadeco. Vivomixx bol cenovo z tych lacnejsich. Ale spatne, ked hodnotim, prave dlhodoba dieta je cesta. Ja som bola 4 roky bez akychkolvek aj stop mlieka. Bolo to tazke, najma prvy polrok, ale potom uz to bolo lahsie. Ja som pochodila i vela lekarov. Liecila som sa na sukromnych klinikach, u mna bolo podozrenie na ulceroznu kolitidu. Je to dlha cesta, dievcata, co su tu v diskusii to isto potvrdia. Ide urcite o mesiace dostat sa z toho.
Tak mám opět entizol dvojitou dávku, v nemocnici jsem dostala nejdříve vankomicin, po dobrani entizol a teď dvojitou dávku entizol, pořád vše pozitivní 🙈, už jsem jako zombie, a když to tady tak čtu, tak to stejně nezabere, kdybych alespoň už nebyla pozitivní 🙏je tady někdo, kdo by řekl zkušenosti, jak dlouho jste byli pozitivní, děkuji
@zde83 ak môžem prispieť, prešla som týmto peklom pred 2 a pol rokom po porode, cisárskym, 2 pobyty v nemocnici v ZA, schudla som 15 kil, doma muž s ani nie 2 týždňovým bábätkom a starším braskom, nikto mi nepomohol, liali do mňa Vankomycin, až si sama vygooglila fekalnu transplantaciu, po dohode na Kramároch som ju absolvovala a odvtedy žijem úplne plnohodnotný život, jem všetko, stolica ok, vďaka Bohu...
@zde83 ahoj. Tak ja som bola dva krat preliecovana Vankomycinom v Žilinskej nemocnici som lezala na infekčnom s prenosným WC a plienkou medzi nohami vobec mi nedokázali pomôcť bola som na pokraji zrútenia v kuse hnacky a vysoké teploty CRP 250 nakoniec som zacala hladat na internete nasla som úžasnú doktorku na infekčnom na Kramaroch v BA, ktorá mi napisala že ma svojich darcov a ak sa mi dá aby dom hneď na druhy den prišla. Tak son pidpisala reverz a sla. Cele to trvalo jeden den odbery druhý den transplantacia priamo na posteli mi to dala spracované do konečníka potom som musela aspoň 24 hodin vydržať a neist na velku potrebu dala som rekord a ešte doma som 72 hodín držala vobec mi nebolo treba... Hned na druhy den som bola doma a chvíľočku mozno mesiac som si este dávala pozor ma stravu ale odvtedy som zdravá chvalabohu.
@kika008 dobry den, otec je na tom podobne, tiez ZA, doniesol si to odtial z predoslej hospitalizacie. Prosim to infekcne v BA ide vybavit “normalnou” cestou? Nie je problem teraz cez toto obdobie? Vopred dakujem za info.
@kika008 ahoj, moja mamina sa práve trápi s clostridiou, tiež ju chytila v žilinskej nemocnici. Prosím ťa, môžeš mi poslať kontakt na tu dr na Kramároch?
Mama je doma 11 dní, dostávala metronidazol a vancomicin. Dnes zase hlien v stolici, nemá hnačky ale chodí už zase 10x za deň. Má 72, veľmi sa o ňu bojím 😔
@lucka_lullu úplne suhlasim s príspevkom podomnou ja kontakt na lekarku nemam ona sa vydala a viem ze isla na matersku ale tam bolo viac ludi, ona mala tím svoj, len ktovie ako je to teraz pri tejto situaciu ale ak niečo vybavite urcite bežte a nech nevaha a podstupi ju, zmení sa jej život o 300 percent, ja odvtedy nemam žiadny problém. Doktorka sa vola Kachlíkova, pekný večer
@kika008 @jaza81 ďakujem vám dievčatá, skúsim tam zavolať... Lebo najskôr mala mama salmonelu, dávali jej sirokospektralne ATB v nemocnici, prepustili ju a doma začala do týždňa hnackovat znova. Tak znova do nemocnice,kde zistili klostridiu... A teraz začala mať znova hlien v stolici a hlavne častu stolicu. Ma diabetes a už aj to jej komplikuje rekonvalescenciu.
Skúsim sa ozvať na Kramare, na infekčné tak ako píšete. Ďakujem ešte raz.
@lucka_lullu za malo daj vedieť ako ste dopadli držím palce je to strasne nepríjemné ochorenie...
dobrý deň. Otec bol hospitalizovaný v nemocnici so zápalom obličiek a močového mechúra. Množstvo atb, ktoré mu nasadili spôsobili, že chytil clostridium deficille. Nasadili mu nejaký liek ktorý objednali zo Švajčiarska, vyzerá že zabral a pustia ho domov. v nemocnici bol 26 dní. Prečítal som si celú diskusiu od založenia tejto témy a popravde desím sa jeho návratu domov. Totižto otec má 81 rokov, v nemocnici schytal veľké dekubity na zadku a je ležiaci. Chcem sa vás opýtať, je nejaký zoznám potravín, ktoré môže a ktoré striktne nemôže? Z diskusie som pochopil že zásadne nie mliečne výrobky a sladkosti. Totižto ak sa mu obnoví hnačka ako ležiacemu, nie som si istý či to doma zvládneme. Ešte mám jednu obavu, či je reálna možnosť infikovania ostatných členov domácnosti ak by sa infekcia znova obnovila. MOja manželka je totižto tehotná a naša malá Emka má len 1,5 roka. Okrem toho mama, ktorá sa tiež bude starať o otca má 76 rokov. Ďakujem za každý podnet a skúsenosť.
@ondrejodo dieta je aj som ju mala kedysi odfotenu to by Vam mali v nemocnici urcite dat, nechcem Vas strasit ale je velka moznost návratu choroby mne sa vratila 2x, prenosne to podľa mna nie je, nic take mi nespominali... Ja by som Vam poradila zavolat na infekcne oddelenie na Kramáre do BA a skusit sa informovať aj o prípadnej možnosti fekalnej transplantacie pri opakovani, oni su tam velmi ochotni. Ale dieta urcite ano to by Vám mali dat pri prepustani z nemocnice.
@kika008 mrkva urcite ano, struhana a tepelne upravena. Mrkva parti medzi bezzvyskove potraviny. Mali sme ju na infekcnom na Kramaroch denne. A teda ti boli prvi, co zacali robit aj fekalnu transplantaciu, takze urcite mali aj jedalnicek prepracovany. 3x som bola v inej nemocnici a to bolo cele zle, keby som nepodpisana reverz a nesla na Kramare, tak tu dnes nie som. Mrkva sa urcite moze. Vsak aj detom sa pri hnackach podava mrkvovoryzovy odvar. Za mrkrvu rucim, ze sa na 100percent moze🙂 Z ovocia len banan a sparene jablko, ale pri ovoci to netreba zo zaciatku prehanat s kvantitou.
Enterol je zbytocne prehnane draha alternativa k exhelicu. Exhelico dokonca neobsahuje laktozu a Enterol ano. Mne na Kramaroch kazali jest exhelico

@luluncek aj mne zacalo len pobolievanim. Ono to este len udrie. Jedina cesta k prekonaniu prisna dieta. Prvy den len cierny caj. Od druheho dna tusim len suchare v minimalnom mnozstve a takto minimalne tyzden. Je to pliaga. Bola som v kontakte s viacerymi zenami a nasledky dodnes:( Aj mne to trvalo prijat. Aj som skusala hocico, ale ked clovek hnackuje viac ako 10x denne casom sa nauci. Drzim palce.