Čo jesť prvé dni po operácii krčných mandlí?

18. sep 2021

Poradite mi,prosim,co jest prve dni po operacii? Zrejme len nejake mixovane polievky,ale ake? Asi aj co najmenej osolit,aby nestipala rana? Neviem si vobec predstavit ako sa clovek naje a co vobec do seba dostat. Budem rada za akekolvek rady ako fungovat v tie prve dni. Este ma napadlo,je dobre jest zmrzlinu alebo nanuky?

majamat
18. sep 2021

na zaciatku vsetko len kremove. mixovane polievky, tiez jogurty, rozne dezerty mliecne, namocene piskoty a pod. ani neviem kedy som zacala jest nemixovane jedlo, ale pomerne rychlo. malinku porciu som jedla hodinu a vypila som pri toms nad liter vody, akzde susto som zapijala.
sestricka mi hovorila, ze po tyzdni nastane velke zlepsenie a fakt prislo. nebolo take vleke, ale bolo.

co sa tyka stipania, mna rany stipali len od sladkeho a ovocnej stavy.
pri jedeni jedla ma to skor bolelo, akos tipalo. priipadalo mi to ako extremne silna angina. v noci som sa budila,a ko mi sliny z ust vytekaju na vankus. akoze nic prijemne, ale ked to treba,d a sa to prezt.

ozaj, mala som lieky an bolest - Algifen kvapky. neviem ci nieoc pomahali, lebosom ich mala brat 3x35kv a teda tak som ich aj brala.

zuzi56
19. sep 2021

Prvé dve dni po vybratí boli v pohode, potom prišlo 7 dni prisernych bolesti , dva krát v noci mi to krvacalo, zastavila som to chladením.
No a jedlo, keď som mala bolesti, ani slinu som neprelkla, keď som si dala práškový flector tak som zjedla rezeň aj zemiaky🤣, nič som nemixovala, iba viac prežuvala.
Hlavne si kúp balenie flectora, to bola záchrana.