Ahojte, čo máte overené na zvýšenie funkcie štítnej žľazy? Ďakujem
Hlavne to treba riesit s lekarom!
Riesim to s endokrinologickou a liekmi.
Tu pomozu jedine lieky. A potom si este pozri, na FB je skupina, kde sa venuju aj strave a moznosti liecby s NDT, vacsinou v Rakusku.
Mne sa zvysila cinnost vzdy po porode, ale take zvysenie veru nechces. Ja som mala teda opacny problem. Takze neviem. Ja som brala docasne Euthyrox v jednom tehotenstve.
vylúčiť goitrogény, cukor, lepok ...
pomáha asralagus, morské riasy, spirulina, chlorella, probiotiká
vlašské a para orechy, chia, ryby, datle, škorica, zázvor ...
@sara07 po vylúčení lepku som sa cítila oveľa lepšie. Lepok aj cukor bránia vstrebávaniu minerálov a vitamínov potrebných na dobrú funkciu štítnej žľazy a tvorbu hormónov + lepok poškodzuje črevnú výstelku čo spôsobuje autoimunitné ochorenia vrátaní hypotyreózy, tu pomôže protizápalová strava omega3, antioxidanty ...
" astragalus "
@vakatko no ja nie, mne to bolo jedno , nerobil mi problém vylučeny lepok , dokonca aj mliečne a to som lepok vysadzovala postupne
omega 3 formu tabliet , háčik je v tom že také množstvo aby zaberal nie si schopna zjest bez toho aby ta neprehnalo
ja som po dvoch rokoch si na tu stravu nejak nezvykla, miestami otrok stravy, cely den som riešila stravu a okolo toho , po testoch u gastra a rozhovore som šla postupne na lepok naspäť , ovšem máme doma pečené kolače aj chlieb , ten kváskovy chlieb aj kolače su proste o niečom inom
čo mám gastro mudr, ta mi povedala že ked skutočne ti nevyjdu testy na lepok tak je to pre ten organizmus horšie ked mu ho nedáš
a čo spôsobojue autoimunitné ochorenia je stále forma vyskumov a niektoré si protirečia
keby to bolo také lahké len stravou nepotrebujeme mudr ani lieky
@sara07 omega3 prímam zo stravy, nie z tabliet.
Nie som otrok stravy, je to o zvyku, chlieb a pečivo sa dajú upiecť chutne aj bez lepku, v koláčoch nahradíš cukor ovocím, kvalitným medom ...
Vyšli mi nižšie hodnoty železa, po vylúčení lepku sa to upravilo. Nevšimla som si, že by moje telo trpelo bez lepku, práve naopak.
Vyše 75% imunity je v črevách, črevnú mikroflóru a priepustnosť čriev ovplyvňuje strava.
@vakatko ja som mal ko rovnaky pred aj po, železo vždy v norme
cukru dávame menej ako je v receptoch podstatne ale ovocim to proste nenahradíš uplne a med pri niektorých cestách proste je to cesto iné a nie také
trocha curku v kolačoch beriem , iné je keksy , chips a podobné veci z obchodu , coly atd to beriem že vylučit uplne
ja čo som pozeral štude aj sa bavila s mudr, ked vylučiš lepok a nemusíš tak sa ti môže stat že telo skutočne začne s ním mat problém , pozoruje to v ordnacii
nie je to o zvyku proste ten bezlepkovy chleba nie je ako doma pečeny kvaskovy chleba no proste nie je , neporovnavame z obchodu . ano to som za biele pečivo a rozpekané pečivo vyradiť uplne
mliečne mám vyradené okrem jogurty a zakysanky , a tieto veci maju ohromny vplyv, nie raz ked su črevne chripky čast rodiny čo neje ani tieto má podstaten tažší a dlhši priebeh, a ja mám najlahší , takže podla tohto meradla aj aky mam priebeh tychto viroz beriem v akom stave som, osobne biogaja a podobne neberiem , to su zbytočne vyhodene prachy pozor ale bavime sa o hollandii selsky jogurt, nie tie umeliny vláčne
@sara07 súhlasím, že v niektorých receptoch sa nedá nahradiť cukor ovocím, nepečieme klasické koláče, máme svoje obľúbené aj domáce sušienky bez múky, nahrádzame ju kokosom, ovsenými vločkami ... a zakysané si robíme domáci kefír z tibetskej huby a domáci jogurt. Kváskový domáci chlieb spravíš aj bez lepku, často pečieme fermentovaný pohánkový chlieb, mám ho rada.
vela spánku, pohybu a dobre nastavené lieky