Čo mi pomôže na bolesť krížov?

kiqusiq
23. sep 2020

Dobrý deň, viete mi poradiť čo je dobré na bolesť krížov??? Nemôžem dlho ležať na bruchu, pretože potom sa mi ťažko otáča a kríže bolia, niekedy aj v noci keď sa idem otočiť veľmi ma v nich pichá a nemôžem sa pohnúť. Nebolí to stále, len niekedy. Aj pri nejakých pohyboch to občas cítim. Už asi 2x som bola seknutá v krížoch, naposledy cca 3 roky dozadu. Čo pomohlo vám? Ďakujem.

adriannasvk
23. sep 2020

Skus fyzioterapeuta nech ti pozrie ci nemas posunutu panvu,ukaze ti potom par cvikov na par minut aby si si to sama precvicila a nevracalo sa to

tanyan
23. sep 2020

ja to mám dlhodobo a pomáha ibalgin duo effect krém. počas tehotenstva a dojčenia som používala homeo krém Traumeel S. treba ale riešiť príčinu a s tým ti pomôže lekár / fyzioterapeut. neurológ či ortopéd vyšetria a na rehabilitáciách naučia ako správne cvičiť, aby sa predchádzalo opakovaniu.

medeaa
23. sep 2020

@kiqusiq vypytat listok u obvodneho k neurologovi, dat si spravit magneticku rezonanciu. Nasledne rehabilitacie, kde ta naucia spravne cviky. Ked to takto boli, ako popisujes, to mozu byt platnicky a tam sa neoplati cakat, ze to same prejde, lebo neprejde. Ak to platnicky budu, tak tam pomoze jedine spravny pohyb, disciplina, dostatok tekutin, vitaminov a davat si nonstop pozor na tie krize, aby neprechladli, aby sa nepretazovali, menit polohu, nesediet dlho, nespavat na bruchu, vybudovat svalovy korzet okolo drieku (len nie brusakmi a podobne...).

lenka_da
23. sep 2020

Čím skôr k neurológovi. Ak máš herniu disku, tak cez akútnu bolesť určite necvičiť. Pomaličky si nájsť úľavovú polohu, veľmi často pomáha ležať a nohy vyložiť do pravého uhla na niečo (matrace, oválna fitlopta-arašid...) ale to závisí od toho, do ktorej strany je vysunutá platnička. Možno ti bude vyhovovať viac na boku, nohy nemať spojené ale hornú nohu vyložiť na nejaký vankúš, aby bola chrbtica vodorovne. Alebo vyskúšať inú polohu, kedy ťa chrbát menej bolí. Kríže v teple, môžu byť nejaké suché zábaly alebo aspoň deka. Zároveň lieky proti bolesti, opuchu, zápalu, atď. Potom môžeš začať cvičiť, mne sa osvedčil pilates. Ale možno máš len stuhnuté svalstvo a zacviknutý nerv a neurológ ťa napraví... Ale zas na druhej strane, ja som rok bola v tom, že som seknutá v krížoch, lekárka mi pichala nejaké injekcie na uvoľnenie, že to určite prejde... neprešlo, platnička praskla :-P

misko19871
23. sep 2020

@kiqusiq kríze nebolia.. v tvojom veku to je zrastená kosť(najneskôr do 25) neboli ta náhodou driek?