Čo mi pomôže pri mykóze?

filipko2
24. nov 2015

Dobry deň.Brala som antibiotika dostala som mykozu. Pred 2tyzdňami som brala tablety od spodu kupila som v lekarni na volny predaj,no ale palenie,svrbenie je ešte stále použivam aj krém canesten chcem sa opytať či možem ešte si kupiť tablety do vnutra pošvy . Dakujem.

seahorse27
24. nov 2015

Ked nepomohli volnopredajne lieky, tak je namieste navstivit gynekológa.

sutiakova
24. nov 2015

určite treba ísť ku gynekológovi a pri užívaní antibiotík treba užívať aj probiotiká (s časovým odstupom pár hodín). 😉

katka708
24. nov 2015

ja odporúčam určite čípky na predpis od gynekológa. tieto voľnopredajné tablety a mastičky možno pomôžu pri prvých príznakoch ale ak ti doteraz nezabrali, tak už ani viac nepomôžu. buď sa to bude s tebou ťahať mesiac na rovnakej úrovni alebo sa ti to ešte zhorší. čípky od lekára zaberú do 4 dní a po 7 dńovom užívaní si vyliečená a ešte ti ostane polovica balenia do budúcna. Teda aspon čo ja viem, tak sú balenia po 15ks. Držím palce lebo je to sviňa čo vie dobre potrápiť.

meusicka
24. nov 2015

ahoj, ja by som sla k lekarovi, nech ti daco predpise a este by som kupila probiotika, kup rovno PEARLS, a pytaj tie co su vyslovene pre zeny. v lekarni by mali vediet. ja mavam doma tiez canesten combi, trapili ma mykozy, ale ked som vysadila HAK, prestali aj tie. odvtedy som ich nastastie nemala a bez HAK som uz poamly 2 roky.
a mozno ti lekar predpise nieco aj pre partnera, jeho mozno bude treba tiez preliecit.
inac moja znama pouziva tak preventivne raz za 3-4 mesiace vaginalne cipky s jodom, na precistenie.

katrin21
24. nov 2015

hlavne si nasad probiotika ...
inak , za dva tyzdne uz neviem kolka tema s tymto istym obsahom.. baby, hladate aj vo fore, alebo len zakladate dookola nove temy o tom istom, hm??

lusyke
24. nov 2015

Rychla pomoc Rosalgin Easy. Vyplachovat 5-6 dni a malo by byt dobre. Ak nie tak potom navsteva lekara.

gabika_tkacikova
24. nov 2015

ja by som nekupovala, isla by som urcite na gyndu 🙂 a mimochodom ako prevencia voci mykoze je super detoxikovat organizmus. mne sa mykozy opakovali velmi casto az kym som nezacala brat chorellu pyrenoidosu je to na detox. zacala som to brat koli inemu problemu a az neskor som si uvedomila ze mi to pomohlo prave na toto 🙂

majorosovalucia
24. nov 2015

Ja mam pocas tehu opakovanu mykozu, chodim ku gyn.jak na klavir, este mi poradili ze tehu moze CANDISTOP-1tbl denne. Pritom mam bezlepkovu dietu a takmer nejem sladkosti. Ja chapem ze je to vplyvom zmien a pod,ale uz ma to otravuje Vam poviem. Lekar mi povedal,ze ak sa to po porode nezmeni a budem mat mykozu bude to radikalne riesit,bavili sme sa aj o tej kvasinkovej diete,ale jasne ze pocas tehu nie. A hovoril ze existuje tabletka MYKOMAX co sa berie iba 1tbl za 6 mesiacov, a znici vsetko.

graziela
24. nov 2015

Odporucam pouzivat anionove vlozky, mam velmi dobre skusenosti so znackou Gentle Day. A je dobre obmedzit cukor,lepok, drozdie, plesnive syry, ovocie, mäso.

nutrimas
24. nov 2015

V prvom rade je potrebne z jedalnicka vylucit biely cukor, ktr. podporuje mnozenie kvasiniek, bakterii, virusov. Nestaci vylucit len samotny cukor, ale vsetko co ho obsahuje, teda aj pecivo, rovnako aj niektore druhy ovocia, kravske mlieko, kvasnice... Vhodne nahrady su rastlinne mlieka, brezovy cukor, ktr. sa obzlast odporuca pri mykozach, neprekysluje organizmus, nereaguje s kvasinkami. Tym ze kvasinke nedate potravu, nebude sa rozmnozovat a vyhubite ju. Inak to bude zacarovany kolotoc. Tym ze utlmite svrbenie a palenie volnopredajnymi produktami, sa problem a jeho pricina neodstrani.
Ako doplnok liecby odporucame extrakt z grep. semien, tzv. Grepavit, ktr. pososbi ako prirodne antibiotikum:
https://www.modrykonik.sk/market/vyzivove-dopln...
Vhodne je nosit len bavlnene spodne pradlo, ziadne tangace, na pranie uprednostnit ekol. drogeriu a odproucame uz vyssie spominane liecive anionove vlozky Gentle Day:
https://www.modrykonik.sk/market/porod-sestoned...

janicaopica
24. nov 2015

Kup si volnopredajnu tabletku Mycomax, mozes si ju dat raz za pol roka, viac nie. Mne vzdy zaberie. Normalne ju prehltnes, a do 2 dni mas pokoj. Ak by ti nezabrala, tak samozrejme ku gynekologovi.

maca283
24. nov 2015

Ja odporucam kem Tea Tree rad s Manukou a Rosalinou mne to vzdy zaberie a potom krem mozem pouziť aj na ine veci ako rany akne herpes a je aj olejcek

bambola82
24. nov 2015

Ja som tiez uzivala pred dvomi tyzdnami Atb a dostala som mykozu...uzivala som aj probiotika, sladkosti a pecivo nejedavam a aj tak som tu pliagu chytila...mne na mykozu na 100% za zabera vag.krem Jenamazol...uz neraz mi pomohol a nepotrebovala som ani gyndu navstivit...drzim palce, aby ti to coskoro preslo 🙂

mirka822
25. nov 2015

Na mě Canesten krém nezabíral. Když mám tyto problémy koupím Canesten jednu tabletu a mažu se Fungicidinem (je to mast a lépe na mě působí). A asi dva dny po aplikaci tablety udělám výplach Rosalginem. Ten opravdu pomáhá hodně 😉 A jako prevenci proti mykóze pomohou acidofilní nápoje, protože obsahují lactobacily. 🙂

zarkabubko
28. dec 2018

Ja už tiež neviem čo mám robiť, som v 38 tt a stále sa mi vracia dá mi mastičky na vnútorné použitie ale nič ....kus pomôže už som zúfalá čo by mi mohlo pomôcť sa hanbím koľko krát prídem knemu

erika737827
13. okt 2021

@zarkabubko dobrí večer môžem sa spýtať tiež mám. Jenamazol a neviem ako sa to presne pouziva Ďakujem. 😶