icon

Čo pomáha na bolesť spodného chrbta?

vannyvanny
12. aug 2024

Prosím vás ak máte skúsenosť čo by pomohlo na bolesť spodného chrbta . Mám takú prácu kde ten chrbát trpí veľmi a neviem či skôr vyhľadať maséra , fyzio alebo chiropraktik aby som nemusela vyhadzovať peniaze furt ?

nikpa
12. aug 2024

@vannyvanny nájdi si na YouTube cviky a treba cvičiť, hlavne pravidelne. Alebo investuj do fyzioterapeuta, dáš si s ním zopár stretnutí a potom už budeš vedieť aj sam cvičiť.

apolka77
12. aug 2024

Cvičiť cvičiť cvičiť a ešte raz cvičiť .

pehavcek
12. aug 2024

A youtube su mnohe videa. Fyziocviky, joga pre zdravy chrbat a odobne. Kazdy den cvicit. Po par tyzdnoch pride ulava a potom uz len neprestat cvicit. Cvicit len do bolesti. Postupne to pojde.

danieli
12. aug 2024

Pilates ako vyssie pisu, dat si na youtube heslo pilates 15 min daily routine a potom uz len skusat, ktore ta bude bavit a bude tvojou dennou rutinou, spevnis stred tela a budes inym sposobom pracovat s chrbtom aj pri namahe, drzim palce

monillia
12. aug 2024

@vannyvanny na úvod by som investovala pár eur k dobrému fyzio, prípadne hodiny pilatesu keď sa pod dohľadom naučíš správne prevedenie cvikov. Áno, na youtube to máš zadarmo a vyzerá to ľahko, ale nesprávne cvičenie môže narobiť viac škody ako osobu.Nuz a potom poctivo cvičiť, keď aj len 10 min za to však pravidelne každý deň

monillia
12. aug 2024

@vannyvanny pozerám, že si okres PD ak ti nie je do BN ďaleko viem ti dať kontakt na super cvicitelku. Sama je po operácii chrbtice, venuje sa cvičeniu na chrbticu a veľa sa vzdelava v tejto oblasti. Občas k nej chodím cvičiť do Tn