Čo pomôže na boľavú bradavku?

deniska31
1. júl 2015

Prosím, poraďte mám strašne boľavú bradavku. Bolí to pri kojení, chvíľu aj po ňom, citlivá na dotyk je stále, mám na nej niečo ako chrastu.
Čo to môže byť, ako liečiť?

ichbinich
1. júl 2015

Kup si v lekarni Multi MAM obklady - Kompressen. Tie sa daju rozstrihnut na polovicu, ak mas mensie bradavky. Su sice drahe, ale najlepsie.
Maju aj Multi MAM krem, ale ten nie je ani zdaleka taky dobry ako tie obklady.
Mozes skusit aj Bepanthene plus alebo lanolin, ale tie obklady su fakt naj.

evitka83
1. júl 2015

Avent nipple cream...genialna vecicka...obsahuje aj nejake anestetikum, ze to neboli pri kojeni a velmi rychlo hoji a netreba umyvat z prsnika kvoli drobcovi.

zuzanaf
1. júl 2015

No mne na boľavé bradavky vždy najviac pomohol Multi mum lanolin-keď som mala trhlinky(regády). No ale raz som si tiež myslela, že mi to pomôže, lebo ma stráááááááášne boleli-akokeby mi ich rezali žiletkou(pri kojení)ale bolelo to i medzi kojeniami a mala som candidu(pleseň), lebo som chvíľu používala klobúčiky na kojenie kvôli bolesti a privodila som si ešte horšie... No a tým lanolinom som si to len zhoršovala, čo som najprv nevedela, ale laktačná poradk. mi vravela, že ak mi počas kojenia bradavky zbelejú, tak to je candida... Nemáš ich tiež po kojení biele?

darina1952
1. júl 2015

Výborné sú krémy: Babylove na bradavky z DM drogérie - nemusí sa zmývať a lieči a chráni bradavku a tiež Avent krém na bradavky - rovnako sa nemusí zmývať ...najväčší rozdiel je v cene týchto krémov (účinkom sú na tom asi rovnako) ten z DMky stojí cca 5€ a Avent je za cca 10-12€ záleží od obchodu/lekárne 😉

lorela
1. júl 2015

Aj ja odporúčam náplaste Multi Mam - Kompressen. Hotový zázrak, ktorý lieči rovno pred očami 🙂

aleala
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evittam
1. júl 2015

Ja som vyskusala vsetko mozne,nepomohli ziadne drahe kremy a obklady. Pomohla calciova mast😉

orchidea123
1. júl 2015

Mne najlepšie pomáhal Bepanthene ale vždy pred kojenim si musíš umyť prsia je to super krém ja som bola spokojná rýchlo sa hojili aj popraskané bradavky.

lubaska21
1. júl 2015

este ti to tu nik neporadil a tak to napisem, mne po odskusani vsemoznych masticiek najviac pomohlo samotne kojenecke mliecko... po kazdom kojeni si ho troska vytlac z bradavky, potri nim bolavu bradavku a nechaj uschnut - cim castejsie to urobis pocas dna, tym skor sa to zahoji... ja som mala bradavky az do krvi popraskane a aj som mala chrasticky na nich a kojenecke mleicko doslova zazracne za 2 dni vsetko zahojilo... aj mrkni ci drobec nema v pusinke zabku - biely povlak na slizniciach - moze to byt ta chrasta z infekcie... ale zarucene pomoze to kojenecke mliecko... a je zadarmo a vzdy po ruke ;)

monise
1. júl 2015

Bepanten ako tu bol spominany,vynikajuce vysledky-z vlastnej skusenosti. 🙂

elise
1. júl 2015

Vystriekaj mliecko tvoje do misky a vloz bradavku viac x denne, mne to pomohlo.pri nacucnuti maleho som az zvyskla od bolesti ale potom to bolo dobre, rychlo to preslo.

lennkka17
1. júl 2015

uplne najlepsia je univerzalna mast na bradavky, namiesaju ti ju v lekarni. vyskusala som kadeco ale toto je top a bolest do dvoch dni zmizla. a mala som uz viac problemov, vzdy mi pomohla

adka31
2. júl 2015

Kazda ma svoju skusenost, u mna tiez po xy mastickach jedine univerzalna mast namiesana v lekarni. Mam ju od laktacnej za 3€.

pe
2. júl 2015

Ja tiež odporúčam Bepanthen krém, je veľmi jemný, účinný, príjemný, má neškodné zloženie - keby sa aj zle alebo vôbec pred kojením z bradavky neumyl, bábatku neublíži, pomáha aj nechať vetrať bradavky, "nedusiť" ich v podprsenke...

silaviat
2. júl 2015

lanolin a calciova mast ...

maykaaa1122
18. jan 2018

Bradavky namahane kojenim je dobre skusit klobuciky, neskor ich natierat bepanthenom care, ktory sa pred kojenim nemusi umyvat, mne pomohol a ulavilo sa mi.