icon

Čo pomôže na prechladnutie? Ochorela som od syna.

lenicka1121
25. sep 2019

Dobre rano, prosím co pomôže na prechladnutie? Ochorela som od syna, ktorý sa lieči od minuleho piatku na zapal priedušiek, teraz užíva druhé balenie antibiotik. Nejako som od neho ochorela aj ja, dúfam,ze to bude len prechladnutie, boli ma priserne hlava, mám nádchu, začína mi slziť z oka, trochu aj bolesť hrdla. V pondelok som si kúpila kapsule Theraflu no akosi nepomohlo, už mám iba na dnes. Okrem toho Vitamin C. Navyše sa pridružila bolesť brucha, zrejme to ma súvis z chorobou lebo predtym ma nič nebolelo. Ku doktorke ist nemôžem nakoľko sa o syna starám sama, nemám syna pri kom nechata navyše je sam chory. Čo by mi pomohlo?

Strana
z2
lyci
25. sep 2019

@lenicka1121 no tak nechas na seba znova nakricat. aspon vies, co ta caka, ked to nechce lekarka pochopit, ak si jej to vysvetlovala. mozes si spravit CRP aj doma, predavaju v lekarni a budes vediet ci ti treba antibiotika. neviem aku ma spolahlivost, nikdy som to nezistovala. vzdy chodim na CRP k lekarovi, ked mi neprechadza choroba po tyzdni.

lenicka1121
autor
25. sep 2019

@lyci pokiaľ to neprejde spýtam sa v lekarni. Raz sa mi lekárka vyhrážala, ze ma nahlásiť, ze beriem chore dieta zo sebou. Syn mal vtedy zapal pluc, mne bolo hrozne a nemala som ho ku komu dať. Nechala ma čakať 5, takmer 6 hodín a ešte po mne nazjapala. Netvrdím, ze prechladnutie musi vyšetriť lekar no už len kvôli tomu, ze je syn chory by som mala ísť ku lekarke, minimálne na pohotovosť vecer. Inak prešla som pod inú lekárku no tam sa čaká ešte dlhšie. Ľudia sa pre 6tou zapisujú a čakajú aj do 12tej 13tej neradu. Na papieri nie sú uvedené časy ale iba cislo poradia

lenicka1121
autor
25. sep 2019

@lyci a brat chore dieta do cakarne mi pride blbe, syn ma stale antibiotika. Pockam do 11tej, zavolám. Pokiaľ ma zapíše na zajtra určite sa budem pýtať na predpokladaný čas vysetrenia. Moja mama si dovolenku brať nemoze no dohodla by som sa ked tak z mojou babkou. Ona je dnes u lekára sama zo sebou ...Ako som už písala minule som to podcenila, ze je to obyčajné prechladnutie a bol to akútny zapal hrtana. Teraz ma síce hrdlo neboli, mám kúpené Hydro pastilky no nádchu nam riadnu aj mi dosť slzí oko, je mi zima, nedá sa mi zohriat

janage
25. sep 2019

@lenicka1121 ty este dnes obvolaj charity a opatrovatelske sluzby v meste, hoci aj farske urady. Vysvetli ze mas dieta ztp a obcas v krizovych situaciach potrebujes k nemu strazenie. Ci ti neporadia nejake moznosti. Je vela dobrovolnikov, ktori takto vypomahaju. Ty potrebujes riesenie aj do buducna.

janage
25. sep 2019

@lenicka1121 a ako uz ini spominali v inej diskusii kontaktuj organizaciu dobry anjel, ak je syn ztp a splnas kriteria pomozu ti financne prispevkom.

mogaa
25. sep 2019

@lenicka1121 je to vždy o danej lekárke. Ja mám napr.imobilnú mamu ak je zlé počasie a mama má teplotu a dusivý kašel, nemá problém jej napísať ATB aj bez toho aby ju videla lebo u nej to treba prekryť ATB.....ak k nej prídeme na vyšetrenie, sestrička nás berie prednostne, takže nečakáme....je to naozaj o konkrétnom lekárovi....

lenicka1121
autor
25. sep 2019

@janage a myslíš, že môžem o take nieco žiadať? Syn ma najvyšší stupeň odkazanosti, aby mi neodobrali príspevok na opatrovanie lebo to je môj jediný príjem. Keď píšeš o Dobrom anjelov mám tam schválenú žiadosť o finančnú pomoc

lenicka1121
autor
25. sep 2019

@mogaa veru, je to o prístupe lekára. Ja sa pokúšam už dlho dovolať a nedvihaju telefón v ambulancii hoci robia. Ja pokiaľ to nebude nutné ATB nechcem, jedine ked to bude nutné, nevyhnutné. Určite je iný prístup u chorých starších u lekára , aj to nie vždy. ..Moja babka čakáva aj pol dňa a to je objednana. A dnešných lekárov (keby len lekarov) nezaujima, ze sa matka sama stará o ztp dieta a že skutočne nema toľko možnosti

lenicka1121
autor
25. sep 2019

Ideme si robiť ulohy co syn dostal od triednej ucitelky dnes na doma tak pa

janage
25. sep 2019

@lenicka1121 ved vysvetli to takto tym z charity a uvidis. Urcite maju viac skusenosti. A ja hovorim o obcasnej vypomoci v case krizy. Nie o denno dennej opatere. Ved aj matky co su na MD alebo R D a si zaplatia alebo zozenu strazenie na par hodin kym su u lekara a im nikto nic neberie.

janage
25. sep 2019

@lenicka1121 no ak mas schvalenu je to super. Co ja viem mesacne prispievaju rodine cca 100 eur. Tak z tych penazi si vyclen na opatrovanie syna v case krizy ak nezozenies bezplatneho dobrovolnika cez charitu

lenicka1121
autor
25. sep 2019

@janage ďakujem. A áno je to tych cca.100 eur no nie vždy ta ista suma. A objednala som sa u mojej lekarky na zajtra na 8smu rano. Syn bude u starkej za ten čas, tak sa mi podarilo dohodnúť. Radšej zajtra rano ako neskoro potom

luthine
25. sep 2019

Necitala som celu diskusiu, tak sa ospravedlnujem, ak nieco zopakujem. Synovi vysvetli, ze si rovnako chora ako on a proste nevladzes bezat v normalnom rezime. Potrebujes oddych. Deti su zvacsa empaticke a dokazu pochopit aj co by sme neverili. Moje dve vedia byt uplne uzasne ked s nimi rozpravam ako s velkymi, obzvlast teraz, ked za chvilu rodim 3tie a nevladzem, a to maju len 5 a 3.

Do buducna: pochopila som, ze od syna chytas choroby pravidelne. Nabuduce pri prvej znamke soplov nos rusky, kupis ich za par centov v lekarni, a si v bezpeci. Odkedy to robim, nechytila som od deti nic, a to s nimi spim v jednej posteli ked su chore.

janage
25. sep 2019

@luthine ona,ma ztp syna jemu nevysvetli, ze nevladze😉

lenicka1121
autor
25. sep 2019

@luthine ahoj, uplne celú diskusiu čítaš nemusíš no ak nieco predsa prosim čítaj z porozumenim. Starám sa , sama o postihnutého 7 ročného syna. Skutočne mu nevysvetlim, ze nevládzem, ze som chorá, ze mi nie je dobre. Taketo dieťa to nechápe, vyzaduje nonstop asistenciu, pomoc, dozor. Nedá sa mi pri nom lahnut, lahnut sa mi dá niekedy cez víkend ked maju moji rodičia voľno. V týždni to je problém. Teraz som bleda ako stena, je mi nanič, boli ma stale hlava, noc. Trochu začínam pociťovať bolesť hrdla

lenicka1121
autor
26. sep 2019

Tak som dostala aj ja antibiotika, tie iste co ma aj syn. O týždeň mám prísť na kontrolu

Strana
z2