Čo pomôže upraviť menštruačný cyklus?

lunam3
11. apr 2013

Ahojte, tak ako mnoho žien, aj ja sa snažím otehotnieť. Gyn ma vyšetril, problém vidí v tom, že mám strašne dlhý cyklus a veľa anovulačných periód. Už 3 roky mi núka duphaston, ten však zatiaľ odmietam, keďže sú na tento liek mnohé názory. Začala som chodiť aj na folikometriu, tento mesiac napríklad v 19 dni cyklu tam videl iba niečo neurčité, vraj to bude ďaľší anovulačný cyklus. Jednoducho to u mna nefunguje s pravidelným dozrievaním folikulov.
Moja otázka znie, čo pomáha upraviť cyklus. Skrátiť prvú fázu a predlĺžiť druhú fázu?

Skúšala som už všetko možné (fytosoju, byliny, cviklu, zdrave stravovanie, cvičenia...) Partner bol tiež vyšetrený, je na tom v norme.

Moja otázka znie, čo pomáha upraviť cyklus. Skrátiť prvú fázu a predlĺžiť druhú fázu?

aristka
11. apr 2013

alchemilku dlhodobo

lunam3
autor
11. apr 2013

ahoj, alchemilku si davam, od menzesu do 16 dna cyklu. Nedavam si caj pravidelne kazdy den, kedze som citala, ze liecive rastliny sa maju striedat.

sashabb
11. apr 2013

@lunam3 neber ma v zlom, ale možno by to chcelo v tvojom prípade menej čítať a nechať si poradiť od lekára. Vezmi do úvahy svoj vek, svoje problemy a dobu (3r.) kolko ti je núkaná pomoc duphastonom. Myslím si, že je to dosť dlhá doba a ako vidím snažíte sa o dieťa, tak by som kludne na ten duphaston pristúpila

dolce251
11. apr 2013

@lunam3 skusala si kvapky mastodynon alebo tie od valovica?

lunam3
autor
11. apr 2013

@sashabb na duphaston som nepristupila z dvoch dovodov:
1. moze blokovat ovulaciu, to mi potvrdil aj gyn, mozem ho ale brat az nejaky 25DC a bude to cele trvat 3-6 mesiacov, kym sa cyklus upravi
2. mi povedal, ze sa moze uchytit aj zly plod, ktory by sa inac odplavil menstruaciou a toho sa dost obavam
Preto chcem skusit este tento rok ine metody.

lenkadlo
11. apr 2013

Pri prvom som mala to iste zacala som brat ginex kvapky a o 4 mesiace som otehotnela v60 dnovom cykle. Ani lekar neveril ze mam poz. test az ked urobil sono a bola som...

sashabb
11. apr 2013

@lunam3 väčšinou vidim iba pozitívne výsvedky s tymto liekom, no osobnu skusenosť nemám.
@lenkadlo tie kvapky vyzerajú dobre, aj celkovo na prevenciu 🙂

lumiva
11. apr 2013

@lunam3 cyklusovy caj, ja som brala HAK 11 rokov, prave dva mesiace po vysadeni som nemala ovulaciu a potom som ho pila a na dalsi mesiac som otehotnela.

lunam3
autor
11. apr 2013

@lumiva myslis caj alchemilku ci gynex?

lunam3
autor
11. apr 2013

@dolce251 mastodynon ani to druhe liecivo som zatial nebrala, lekar mi stale len ten duphaston dokola opakuje...

lunam3
autor
11. apr 2013

asi skusim aj tu alchemilku, len neviem ako casto sa ma pit, staci 1x za den od menstruacie do ovulacie?

lumiva
11. apr 2013

@lunam3 Cyklusovy caj, ja som si ho dala namiesat v lekarni. Dam sem recept. Pije sa zmes c.1 do ovulacie a od ovulacie do menzesu sa pije zmes 2. Popritom som do ovulacie jedla Grapefruit a od ovulacie Ananas.

lumiva
11. apr 2013

Od 1.dna cyklu (1.den menzesu) po 40 g z tychto bylin: malinovy list, rozmarin, palina obycajna,, bazovy kvet, salvia. Od 1.dna ovulacie zmes po 40 g: alchemilka, mysi chvost a zihlava az do prveho dna menzesu. Jedna porcia = 1 cajova lyzicka zmesi na 200 ml vody. Denne sa piju 3 salky caju.

lunam3
autor
11. apr 2013

@lumiva super, skus uviest ten recept. Ano o tom grepe a ananase a fytosoji je zvlast tema. Ja som tento mesiac skusala alfa alfa mlade rastlinky, maju vraj vela estrogenu ako soja, ale zjavne to nepomohlo. Pestovala som si ich v kvetinaci. Neviem, co by sa malo jest po ovulaciii. Ale asi treba vynechat vsetky estrogenove potraviny a jest maso?

lumiva
11. apr 2013

Ovulaciu som mala na 9 den cyklu. Inak som mala kratky cyklus len 22 dni. A podarilo sa. A treba jest pikantne, prekrvuje to maternicu.

lumiva
11. apr 2013

@lunam3 po ovulacii sa je Ananas.

lenkadlo
11. apr 2013

@sashabb Treba si napisat do poradne s gynekologom a on poradi co a kolko brat.....ja len mozem odporucit mam dve zdrave deticky a to som mala anovulacne cykly a podozrenie na PCO. 🙂 A pri druhom som uz nemusela brat nic...

beton
11. apr 2013

@lunam3 zozen si publikaciu Plodnost, cykly, vyziva (klikni na lpp.sk). tam je to vsetko, ako si prirodzene upravit cyklus. necitala som, lebo som nemala problem, ale jedna rada znie aj spat v uplnej tme. to zazracne riesi cykly.

lunam3
autor
16. apr 2013

@beton vdaka za tip, knihu som si stiahla z ulozto.sk

lunam3
autor
28. apr 2013

prosim vas, brali ste niekto tabletky, prasok z rastliny Ashwagandha / Ašvaganda?

http://www.joga-ajurveda.sk/bylinne-pripravky-o...

pomaha to upravit cyklus?

rozvod
18. sep 2013

@lunam3

Ahoj Lunam3 ,

prosím Ťa, už sa Ti niekto ozval ohľadne tej Ashwagandhy ??? Máš s tým už nejakú skúsenosť ? Môžem mi odpísať aj do správy.

Dík moc.