icon

Čo robiť, keď je matka chorá a dojčí 2-mesačné bábätko?

andrejkap123
26. okt 2024

Ahojte som chorá (sople, hlava ma bolí, ráno hrdlo… mam pocit ze sa to zhorsuje). Mam 2m babatko a velmi sa bojim aby to nedostalo…

Chcela by som pocut vase skusenosti ak ste boli maminky choré a dojcili ste svoje dieta. Ochoreli? Ci mali dostatok protilatok z vasho mlieka?

luciaruz
26. okt 2024

Ja som nedojčila, a boli sme chorí obaja. Nedostala nic, mala 3 mesiace. Pri pri blízkom dotyku pri kŕmení alebo prebalovani sme si davali rúško a pouzivali dezinfekciu ka ruky.

minka201
26. okt 2024

@andrejkap123 Ahoj. Ja som tak dojčila pár mesačné dieťatko a neochorelo 🙂

nika11103
26. okt 2024

Stačí že ste pri sebe , čo logicky ste a veľa , veľmi veľa . Ochorieť môže , nemusí . Ja som dcéru už aj keď som nekojila nenakazila , ale ja som sa od nej zakaždým . Takže podľa mňa úplne v pohode dojčí .

andrejkap123
autor
26. okt 2024

Dojcit samozrejme planujem pokracovat… tak snad to nedostane no ❤️

minka201
26. okt 2024

@andrejkap123 Pri dojčení si môžeš dať rúško, aby si naň veľmi nedýchala 🙂

gaia14
26. okt 2024

Minuly tyzden som prekonala nejaku pliagu, mala dostava aj MM aj UM a nenakazila sa, alebo teda nemala priznaky ziadne, ma tri mesiace

evcagabi
26. okt 2024

Mne dr povedala, ze mala uz mala protilatky skor, ako sa moja choroba prejavila - nedostala chripku. Horsie bolo, ked doniesol sople domov tatino - to sme mali takmer 2t doma kovbojku pri odsavani hlienov

maryetta
26. okt 2024

Neviem ci dost protilatok. U nas najmensia bola chora ked mala 7 tyzdnov. A ochorela. Proste dojcenie nie je zaruka. Ale ktovie aky by mala priebeh keby dojcena nebola.
Ako 4-mesacna mala niektoru chorobu(co su lica cervene).
A ako 5-6mesacna mala kiahne. Teraz ma 9 mesiacov a zas akoby prechladena bola. Hlieny. Sople. Kasel.
Dojcena je stale. Ale starsi surodenci nosia zo skoly/skolky aj domov.

nevenka
26. okt 2024

@maryetta ja som si porovnala pri synovi, ze ked sme mali prvy raz covid, tak mal 1 den 38 teplotu a 2 dni mini soplik, o 3 mesiace, ked som uz nekojila, tak mal riadne zly priebeh. My v podstate rovnaky. Tak ktovie...