Čo robiť, keď lekár stratil zdravotnú kartu?
Všeobecný lekár stratil moju zdravotnú kartu. Zistil to pri preventívnej prehliadke a založil mi novú, kde však chýba akákoľvek moja zdravotná história, takže ja vlastne nemám žiaden zdravotný záznam. Hľadali ju všetky sestričky a potvrdili mi, že v systéme ju evidujú, že by ju mali mať ale fyzicky ju jednoducho nemajú. Čo robiť v takejto situácii?
Ja som menila lekárku, stará mala poslať poštou moju kartu. Kartu nemá nakoniec nikto, boh vie kde je. Už sú to 2 či 3 roky, ale asi sa nedá robiť nič. 🙄
napísala by som na ministerstvo zdravot., na župu a pod.
rieš to kým nezomrie lekár a vieš s tým niečo urobiť. nenechaj to do zabudnutia.
u nás keď zomrel pediater , VŠETKY zdr. karty zobrala župa a tam ich držala kým sa nerozhodlo kto bude pediater.
@anonym_autor poradiť to neporadím aj keď sa mi toto isté stalo, došla som na preventívnu prehliadku a karta nikde, sestrička samozrejme hľadala podla starého priezviska aj podľa novéhoho a nič. Samozrejme založila novú, a pol hodiny sa ma vypytovala merala a písala. Nakoniec pri ďalšej návšteve som bola prekvapená že namiesto tenkej mám opäť hrubú kartu. Zrejme ju nakoniec našla a dala na miesto
rieš to kým nezomrie lekár a vieš s tým niečo urobiť. nenechaj to do zabudnutia.
u nás keď zomrel pediater , VŠETKY zdr. karty zobrala župa a tam ich držala kým sa nerozhodlo kto bude pediater.
@anonym_de3ac8 A čo s tým urobí ministerstvo? Pošlú detektívov, aby ju hľadali?
@anonym_autor Nič neurobíš. Lekár založí novú kartu. Možno sa tá stará pri upratovaní nájde, možno nie. Potrebuješ z nej niečo konkrétne?
@anonym_autor Hlavne nestresuj. Ono to skor bude chyba sestricky. Bude zalozena v inom obale, ved sa najde. Vacsina diagnoz je ulozena v elektronickej forme.
@anonym_de3ac8 A čo s tým urobí ministerstvo? Pošlú detektívov, aby ju hľadali?
@anonym_autor Nič neurobíš. Lekár založí novú kartu. Možno sa tá stará pri upratovaní nájde, možno nie. Potrebuješ z nej niečo konkrétne?
@chrobak7 možno 🙂
v zdr. karte sú citlivé informácie ktoré sú chránené zákonom. takže to nejde len tak povedať stratila sa.
@chrobak7 možno 🙂
v zdr. karte sú citlivé informácie ktoré sú chránené zákonom. takže to nejde len tak povedať stratila sa.
@anonym_de3ac8 A čo má lekár urobiť? Má vyhlásiť celoštátne pátranie? Nie si prvý ani posledný, koho karta sa stratila.
Aj našej dcére zapatrošila kartu detská lekárka, keď jej ambulanciu odkúpila a prevzala iná detská lekárka. Kópie dôležitých lek. správ máme doma a keď to jej nechýba....
A ty z tej karty aj tak nič nepotrebuješ.
@anonym_autor z každého dôležitého vyšetrenia mám doma kópie plus lekár v počítači veď máme e zdravie.Urcite ju nájdi nemohla sa stratit
Najde sa, staci ze niekedy tam zastupovala ina sestricka a hned je bordel v kartach lebo ma vlastnú abecedu.
Mozno by som poziadala, aby mi vytlacili aspon nejaky vycuc z elektronickej.

horsie by bolo kebyze stratis zdravie