icon

Čo robiť, keď lekár stratil zdravotnú kartu?

30. okt 2025

Všeobecný lekár stratil moju zdravotnú kartu. Zistil to pri preventívnej prehliadke a založil mi novú, kde však chýba akákoľvek moja zdravotná história, takže ja vlastne nemám žiaden zdravotný záznam. Hľadali ju všetky sestričky a potvrdili mi, že v systéme ju evidujú, že by ju mali mať ale fyzicky ju jednoducho nemajú. Čo robiť v takejto situácii?

princkrason
30. okt 2025

horsie by bolo kebyze stratis zdravie

nattyond
30. okt 2025

Ja som menila lekárku, stará mala poslať poštou moju kartu. Kartu nemá nakoniec nikto, boh vie kde je. Už sú to 2 či 3 roky, ale asi sa nedá robiť nič. 🙄

anonym_de3ac8
30. okt 2025

napísala by som na ministerstvo zdravot., na župu a pod.
rieš to kým nezomrie lekár a vieš s tým niečo urobiť. nenechaj to do zabudnutia.
u nás keď zomrel pediater , VŠETKY zdr. karty zobrala župa a tam ich držala kým sa nerozhodlo kto bude pediater.

anonym_91bdf3
30. okt 2025

@anonym_autor poradiť to neporadím aj keď sa mi toto isté stalo, došla som na preventívnu prehliadku a karta nikde, sestrička samozrejme hľadala podla starého priezviska aj podľa novéhoho a nič. Samozrejme založila novú, a pol hodiny sa ma vypytovala merala a písala. Nakoniec pri ďalšej návšteve som bola prekvapená že namiesto tenkej mám opäť hrubú kartu. Zrejme ju nakoniec našla a dala na miesto

chrobak7
30. okt 2025
@anonym_de3ac8

rieš to kým nezomrie lekár a vieš s tým niečo urobiť. nenechaj to do zabudnutia.
u nás keď zomrel pediater , VŠETKY zdr. karty zobrala župa a tam ich držala kým sa nerozhodlo kto bude pediater.

@anonym_de3ac8 A čo s tým urobí ministerstvo? Pošlú detektívov, aby ju hľadali?

@anonym_autor Nič neurobíš. Lekár založí novú kartu. Možno sa tá stará pri upratovaní nájde, možno nie. Potrebuješ z nej niečo konkrétne?

spongebob1
30. okt 2025
@anonym_de3ac8

@anonym_autor Hlavne nestresuj. Ono to skor bude chyba sestricky. Bude zalozena v inom obale, ved sa najde. Vacsina diagnoz je ulozena v elektronickej forme.

anonym_de3ac8
30. okt 2025
@chrobak7

@anonym_de3ac8 A čo s tým urobí ministerstvo? Pošlú detektívov, aby ju hľadali?

@anonym_autor Nič neurobíš. Lekár založí novú kartu. Možno sa tá stará pri upratovaní nájde, možno nie. Potrebuješ z nej niečo konkrétne?

@chrobak7 možno 🙂
v zdr. karte sú citlivé informácie ktoré sú chránené zákonom. takže to nejde len tak povedať stratila sa.

chrobak7
30. okt 2025
@anonym_de3ac8

@chrobak7 možno 🙂
v zdr. karte sú citlivé informácie ktoré sú chránené zákonom. takže to nejde len tak povedať stratila sa.

@anonym_de3ac8 A čo má lekár urobiť? Má vyhlásiť celoštátne pátranie? Nie si prvý ani posledný, koho karta sa stratila.

Aj našej dcére zapatrošila kartu detská lekárka, keď jej ambulanciu odkúpila a prevzala iná detská lekárka. Kópie dôležitých lek. správ máme doma a keď to jej nechýba....

A ty z tej karty aj tak nič nepotrebuješ.

anonym_491f8a
30. okt 2025

@anonym_autor z každého dôležitého vyšetrenia mám doma kópie plus lekár v počítači veď máme e zdravie.Urcite ju nájdi nemohla sa stratit

krasnavila
31. okt 2025

Najde sa, staci ze niekedy tam zastupovala ina sestricka a hned je bordel v kartach lebo ma vlastnú abecedu.
Mozno by som poziadala, aby mi vytlacili aspon nejaky vycuc z elektronickej.