Čo robiť pri seknutí krížov a bolesti?
Ahojte išla som na mihalnice , majú tam tie rovné postele
Hodinu aj niečo som tam ležala
Mala som obrovský problém sa postaviť , v momente ostrá bolesť a cítila som sa ako doska
Bola som tam 5.11
Myslela som že to prejde dávala som si práškový flector ktorý bežne pomôže
Lenže neprechadzalo čakala som 3 dní , lenže sedenie sa pre mňa stalo utrpením
Žiaľ často šoférujem a toto sa nedalo vydržať bolesť vystrelovala do nôh
Išla som na pohotovosť v piatok
Diagnóza:
M54.4 – Lumbalgia s ischiasom (bolesť krížov so seknutím, dráždenie sedacieho nervu)
Na pohotovosti mi pichli:
Almiral injekciu (diklofenak – protizápalová)
Novalgin injekciu (metamizol – proti bolesti)
Predpísané lieky na doma:
Diompraz 75/20 mg – 1 kapsula ráno a 1 večer po jedle (diklofenak + omeprazol)
Sirdalud 4 mg – ½ tablety ráno a 1 tableta večer (uvoľňuje svaly)
Lenže odvtedy prešlo 2 a pol dňa a stále rovnaké ani náznak zlepšenia čo ďalej ?
Nejaký tip alebo skúsenosti ?
Lenže
@anonym_autor mne seuknutie preslo po 2 tyzdnoch ale nebrala som ziadne lieky, bala som sa kvoli zaludku len maste som davala a ano zo zaciatky novalgin. ale rana boli najhorsie...
za 2,5dna necakaj zazrak , to je moc skoro
snad ta dali na PN
ja som nevedela chodit asi 2-3hod rano.
asi sa ti pricvikol nerv, musia sa ti riadne svaly uvolnit, aby to vsetko povolilo.
drzim palce. je to hrozna bolest.
@anonym_c4e8a5 lenže šoférovanie pohyb spánok to všetko je dosť bolestivé
Prvý krát som to mala asi 4 roky dozadu pichli injekciu a takmer hneď prešlo ale túto neviem prečo nie
Zle sa tak funguje keď nemôžem dokopy nič
@anonym_c4e8a5 lenže šoférovanie pohyb spánok to všetko je dosť bolestivé
Prvý krát som to mala asi 4 roky dozadu pichli injekciu a takmer hneď prešlo ale túto neviem prečo nie
Zle sa tak funguje keď nemôžem dokopy nič
@anonym_autor ale ja viem, ani spat som nevedela. no vies, mne pomohlo to rozpohybovat cez den. ale rana pre mna najhprsie a v noci som nevedela spat na chrbte ani boku. mna chceli dat na pn vtedy. ale ja som aj tak nerobila.
@anonym_autor ale ja viem, ani spat som nevedela. no vies, mne pomohlo to rozpohybovat cez den. ale rana pre mna najhprsie a v noci som nevedela spat na chrbte ani boku. mna chceli dat na pn vtedy. ale ja som aj tak nerobila.
@anonym_c4e8a5 vám akú diagnózu stanovili lebo mne neodporúčali to rozhybavat aby sa to nezhoršilo
tiez som bola seknuta a trvalo asi aj viac ako dva tyzdne, kym mi to uplne preslo. 🙈 na zaciatku som bola stale na liekoch.
tiez som bola seknuta a trvalo asi aj viac ako dva tyzdne, kym mi to uplne preslo. 🙈 na zaciatku som bola stale na liekoch.
@moonka1 keby aspoň lieky pomáhali
@moonka1 keby aspoň lieky pomáhali
@anonym_autor dopln este volnopredajne
https://www.benulekaren.sk/guajacuran-drg-30x20...
a milgamma n (davaj 3x2 tablety)
lekar vie predpisat https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/art...
mne toto pomohlo ale hlavne treba zacat potom cvicit ked to najhorsie pominie
@anonym_autor dopln este volnopredajne
https://www.benulekaren.sk/guajacuran-drg-30x20...
a milgamma n (davaj 3x2 tablety)
lekar vie predpisat https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/art...
mne toto pomohlo ale hlavne treba zacat potom cvicit ked to najhorsie pominie
@anonym_9293f5 lekári aj tak spravia podľa seba
Guajacuran mi chceli dať na tlak ale druhá lekárka to zavrhla že to sa berie iba keď je problém s chrbticou že to nemám brat
@anonym_9293f5 lekári aj tak spravia podľa seba
Guajacuran mi chceli dať na tlak ale druhá lekárka to zavrhla že to sa berie iba keď je problém s chrbticou že to nemám brat
@anonym_autor sak je volnopredajny tak si ho kup sak mas problem s chrbticou ci ?
je pravda ze je to relaxant aj ukludnuje, davaju ho aj pri psychickom napati ked stuhnu svaly (spazmus)
@anonym_autor kríze sú dlhodoby stav..pokiaľ máš takýto problém prvý krát,tak treba byť trpezlivá,nič nasilu nerzocvicuj,neunahluj.chrbat potrebuje čas..určite ťa to neprejde za 3 dní. Ber to ako varovanie,zmnauc sa školu chrbta a musíš si už dávať väčší pozor..zvykaj si,že toto není prvý ani posledný krát..Ak zazijes bolesť,že nebudeš vedieť vstať z postele ,vystrieť nohu,potom zistíš čo je bolesť..🙂.ja som takto trpela 7 mesiacov.
@anonym_9293f5 mne napriklad vobec nepomohla, co mi ale lekar odporucil, tak bol revitanerv strong. ten som uzivala nejaky cas a super. uz sa mi to nevratilo. lebo tieto patalie sa vedia obcas vracat.
@anonym_autor ja som mala niečo podobne 2x. Ja lieky už ani nejem to ani nepomáha a je to dočasne tlmenie bolesti.
Nasadila som si 1x milgamma N (asi aj 9 tabletiek denne) tie prvé dni treba vo vyšších dávkach a suché teplo a odpočinok. Do týždňa to preslo. Teraz sa mi to stalo 2x v tehotenstve takze ako tu milgamma som si nemohla a len som veľa ležala na boku s tehotenským vankúšom (podľa mna je fajn aj mimo tehotenstva) a prešlo to asi za 5 dni. Vyhnúť sa sedeniu, lezaniu na chrbte a ležať len na boku.
Keď sa mi to stalo 1x potom som si našla na YouTube nejaké cviky hlavne na ischias a to najlepšie pomáha aby sa to už nevrátilo.
na žalúdok k liekom odporúčam brať helicid, a diagnóza bola stanovená na základe mr? ak nie, tak by som sa pýtala na mrko. mne pomohlo len 5 dní na neurológii, s 5 infúziami denne
@anonym_c4e8a5 vám akú diagnózu stanovili lebo mne neodporúčali to rozhybavat aby sa to nezhoršilo
@anonym_autor ja som necvicila cielene , choda mi pomohla, najhorsie pre seknutie bolo mat chbrat v jednej polohe. ja mam lumbalgo uz roky, mne to striela do nohy ale toto seknutie bolo ine, ja som padla a pricvikol sa mi nerv. ale ja mam aj nieco s platnickou l5/s21. to je najcastejsie poskodena oblast v krizoch. mna poslali na rtg. tam to je vidno. lekar klasika odporucil protipazalove lieky, milgamma a proti bolesti. a ked to nepomoze, mam ist na mri.
to seuknutie mi preslo za 2 tyzdne. ale rana som mala najhorsie. a musela som sa cez den hybat a mat krize v teple.
pozor, ja som necvicila ziadne fyzio ani nic. to som sa ozaj neodvazila. to zhodnoti az ortoped ci neurolog. ako sa mate hybat.
ischias je pricviknuty sedaci nerv, resp jeho drazdenie, to mal bolelo v zadku. to ma roky tiez. uz som si asi zvykla na bolest.
kazdy den chytam krce.
Na lehatku si prechladla,daj si ladvinovy pas,na noc si natri postihnute miesto voltarenom.Na uvolnenie nervu,skus toto cvicenie.Chyt sa rukami stola pred tebou,mierne sa predklon,postav sa na lavu nohu a pravou pohybuj z lava do prava,idealne,keby ti niekto presiel palcom po chrbtici a miernym tlakom palca sa snazil vratit nerv na svoje miesto.Po cca.dvoch minutach nohy vymen.Ked som bol seknuty,takto ma napraval na akupunture.(Robi aj fyzio terapiu).Prajem skore uzdravenie.
Bude ti to znieť divne, ja som s ischiasom nemohla riadne chodiť asi 2 týždne, hneď potom na jednom pohrebe ma seklo v krížoch tak že som nemohla nič, bolesť strieľala až do hlavy. Nič nepomáhalo. Keby som nemala prácu za PC tak som asi PN. Ale:
Medzitým som objavila John Sarno - Liečba bolesti chrbta a jeho žiačku Nicole Sachs ktorá sa venuje journalingu, a popisuje vo svojich videách na youtube mechanizmus bolesti chrbta. Skúsila som to, prvé 2 dni brutálne zhoršenie, a potom výrazné, výrazné zlepšenie. Žiadne tabletky, mastičky, krémy, žiadne cielené cviky, nič len som si vypočula pár jej videí, písala a meditovala. Keď už nič iné, skús, nič za to nedáš 🙂
@miamia04 Mne radili, že za nič na svete nemám ísť sa kúpať do teplej vody ak ma sekne a len suchým teplom si to zahrievať, napr. fénom.
podla mna budes niekde seknuta, myslim nerv. to musi riesit niekto, kto sa tomu rozumie. skus nejaku dobru, dobreho fyzio najst v okoli. ti vedia robit zazraky na pockanie niekedy. co sa tyka bolesti, tak mne najlepsie zabera cetalgen, skus, aj dve tabletky. lebo s tymto fungovat...

@anonym_autor mne seuknutie preslo po 2 tyzdnoch ale nebrala som ziadne lieky, bala som sa kvoli zaludku len maste som davala a ano zo zaciatky novalgin. ale rana boli najhorsie...
za 2,5dna necakaj zazrak , to je moc skoro
snad ta dali na PN
ja som nevedela chodit asi 2-3hod rano.
asi sa ti pricvikol nerv, musia sa ti riadne svaly uvolnit, aby to vsetko povolilo.
drzim palce. je to hrozna bolest.