icon

Čo robíte, aby ste neochoreli od dieťaťa?

lb1984
30. sep 2022

Niektoré už na fóre viete že mám non stop chore dieťa v škôlke. No problém co mam k tomu je ze stále od nej všetko chytím. Kým do januára sa to ako tak dalo teraz nosí domov také svinstva ze ma po 3 dňoch zložia a to doslova. Tento rok som mala 7 atb a mám už ďalšie doma. Nepredpisuju mi ich len tak ale stále bol dôvod- moraxela, pneumokok, tak mocove cesty, tak zuby a teraz naposledy dáka pliaga na plucach ale zatiaľ atb odkladám. Od júna do augusta som brala imunor, tak celý rok C 1000mg, D 2000IU, probiotika ale furt všetko schytam od nej. Teraz je opäť chorá a začínam mať strach ze co zasa dostanem. Nejaké rady? Co robíte vy?

Strana
z2
anjelicek26
30. sep 2022

Siedme (?) antibiotika och... skuste poziadat o liecenie, ty, dieta a muz v tej dobe na vytery, nech nieco nedostanete od neho ako pasivneho prenasaca po navrate domov. Liecenie v Tatrach je ideal, alebo zvazit par tyzdnov pri mori, ale to uz je financne o inom...

heln
30. sep 2022

@lb1984 ahoj, toto nie je otazka, co robit, aby si neochorela od dietata, lebo 7 antibiotik je naozaj vela za rok, treba riesit vysetrenia. za normalnych okolnosti ochories od dietata max 2 krat rocne.
ja som mala raz za zimu 2x atb, aj manzel a to sme byvali v plesnivom podnajme, z ktoreho sme utekali hned ako sa dalo, dcera bola tiez vtedy casto chora.

lauriik
30. sep 2022

Ja tiez schytam od deti vselico ale na atb to nebolo nikdy. Inak u nas doma sa neda to nedostat, chore dieta si lahne ku mne do postele a v noci mi kychne do ksichtu. Potom sa chran 😅 Skusila by som na tvojom mieste imunologa. Tie atb su zacarovany kruh, cim viac ich beres, tym viac si nicis aj tie dobre bakterie, ktore by ta mohli od chorob ochranit.

evabb35
30. sep 2022

@lb1984 no neviem, manžel má veľmi dobrú imunitu a škôlkársky bacil dostal aj on a musel sa liečiť atb a to ani nebol na OČR..dosť pomáhajú bylinkové čaje - repíkový, zázvorový...

sojorez
30. sep 2022

Co syn chytil v skolke, chytili sme i ja s manzelom a starsie dcery. Tie skolkarske virusy su neskutocne. Zaujimave, ze ked ochoreli dcery v skole, to sme nechytili a ani syn s oslabenou imunitou. Nastastie u nas to az do celkovych atb nepreslo, lokalna atb liecba (Pamycon, Uniflox) zabrala. Ja nasim davam kapucinku (nie tinkturu, ale kapsule). Takisto hlivu ustricovu s rakytnikom, rybi olej, C, zinok a B. Uvidim, aka bude tato skolska sezona, tak optimisticky si vravim, ze ked uz syn je skolak, tak nebude nosit domov tie skolkarske "ekrazity" 🤦🏼

jaskolka
30. sep 2022

Uff, 7x ATB počas roka? To je ozaj veľa, to už by som pátrala, či nemáš ty zníženú imunitu celkovo.

anicka176
30. sep 2022

@lb1984 ahoj, Pochopila som dobre, že vždy boli robené výtery pred nasadením antibiotík? Pripadne kultivacia moča, ster z okolia zubu... Pri toľkom počte je to určite potrebné... Odporúčam kvalitné probiotiká, možno predpis Broncho-Vaxonu pripadne niečoho podobného..., ORL vyšetrenie, imunolog- vyšetrenie stavu imunity - slizničné IG A, ostatné ako skúsiť preplachy - konvičkovanie, pobyt pri mori...

3nikus30
30. sep 2022

@lb1984 treba ti dať do poriadku črevnú mikroflóru,to je základ. Ak si ochotná to zmeniť,môžeš ma kľudne kontaktovať.

evabb35
30. sep 2022

@sojorez záleží od toho, koľko spolužiakov bude mať súrodencov škôlkárov...

sojorez
30. sep 2022

@evabb35 Ach, nestras 😲 zatial (klop klop) to drzi 🙏

blumie
30. sep 2022

Ja som atb mala naposledy snad pred 7mimi rokmi, vtedy som chytila aj pasovy opar. Imunolog mi kazal uzivat B-komplex rok kazdy den tabletku a odvtedy som atb nemala. Nehovorim, ze nechytim sem tam kasel a sopel od dcery, ale za 3 -4 dni som fit. A na imunitu si davam kazdy den cerstve ovocie a zeleninu, hlavne jablka. To je to naj 😉.

drahomirrra
30. sep 2022

@lb1984 Poriesila by som si imunologa, dietatu tiez. 7 atb je brutal, ja som mala 10 rokov klud a tento rok uz 3x atb. Tiez idem v kooperacii s obvodnou riesit imunitu.

lb1984
autor
30. sep 2022

@drahomirrra tak to ta asi nepoteším. Na imunologii je dcérka sledovaná od mala. Je po 30 dňovej liečbe bronchovaxom a ja po 8 týždňovej liečbe imunorom 🤯

alchemilkazltozelena
30. sep 2022

@lb1984 na moraxelu ti nijaké atb netrebalo, stačil pamycon

lb1984
autor
30. sep 2022

@drahomirrra t.j. Dr, odbery všetko mam a vkuse odkvecnem. Posledne atb potvrdila aj imunologicka ze musím brat. Ako počítas atb? Napr. Ja som vybrala na jedni chorobu 2 bal. zinnatu je to 1 atb alebo 2?

evabb35
30. sep 2022

@alchemilkazltozelena Tak vieš, nie každému stačí pamycon....napríklad mne, žiaľ, nestačí...presne ako píše autorka, vždy ma ten škôlkársky bacil zložil...a riadne som sa musela preliečiť atb

alchemilkazltozelena
30. sep 2022

@evabb35 moji boli vkuse chorí, jeden od druhého, neprešli 2 týždne aby nemali nejakú chorobu, ja neviem ani ako som to prežila... Množstvá pamyconov sa ani nedajú zrátať... Ale dr mi povedala že ak nie sú teploty, celkové atb netreba, že staci pamycon alebo uniflox... Keby pri každom bacile brali atb to by už telo nezvládlo.. takže atb až keď sú teploty

lb1984
autor
30. sep 2022

@alchemilkazltozelena moraxela mi sadla na priedušky detto pneumokok, na ORL mi hovoril ze keď sa dieťa prvý krát krát moraxelou stretne je extrémne infekčné lebo telíčko nevie s tým ešte bojovať teda dospelého to spravidla zasiahne naplno. Priateľ skončil tiež na celkových atb.malu tiež liečili prve pamyconom a tak jej to buchlo ze chuderka skončila na 2 celkových atb.

alchemilkazltozelena
30. sep 2022

@lb1984 to je strašné 🙈 spomínaš bronchovaxon..ani ten nepomohol? Môjmu malému áno... Pred rokom zas býval chorý akzde 2 týždne, začala som dávať broncho 10 dní, 20 dní pauza a takto 3x a pomohlo to... Prestal bývať chorý..

lb1984
autor
30. sep 2022

@alchemilkazltozelena v auguste brala plných 30 dní, teraz od októbra ideme na štandardný režim 10 dní, pauza na 3 mesiace. Preventant junior berie už 4 mesiac nonstop ešte ma predĺžené na ďalšie 2 mesiace. Co je zaujímavé imunitu ma pekne simulovanu, žiadne zníženie nič. Už som si myslela ze mame niečo doma ale kým nenastúpi do škôlky je zdravá prvé atb sme brali až tento rok vo februári a to mala 4,5 roka. Tie ma za sebou už 4 bal atb. 😔 nosila vkuse moraxelu domov a zle na ňu reagovala.

ivana11155
30. sep 2022

@lb1984 od detí som aj ja stále chytila keď boli prvý rok v škôlke, tie skolkarske virusy sú silné. Ale nebolo to na ATB, len nádcha, viroza. Dospelý clovek je zdravý človek keď ma 1 atď ročne. Ty keď máš 7atb,ries imunitu, dieťa má asi tiež slabšiu po tebe. Od dieťaťa ale nemôžeš chytiť močové cesty t.z. po toľkých ATB sú už baktérie odolné a vracia sa ti to ako začarovaný kruh. Jedine ako sa z toho dosť je nebrat ich pri infekte dych.ciest a na imunitu pri rezistentnych bakteriach je ribomunil.

ivana11155
30. sep 2022

@lb1984 ešte doplním k tvojmu poslednému príspevku - mora Ela sa bude stále vracať pokiaľ nevyberiete mandle, potom veľké zlepšenie v zdravotnom stave u dieťaťa (u nás to tak bolo)

ivana11155
30. sep 2022

@lb1984 moraxela

drahomirrra
30. sep 2022

@lb1984 To su jedny antibiotika. Ja som tento rok mala na anginu Penbene, potom doniesol nas dedo do rodiny zapal prinosovych dutin, vtedy 3 dnove ATB a teraz mi ku Covidu dala lekarka 7 dnove, lebo sa jej nepacil kasel, obavala sa pripadneho zapalu pluc. Akoze, po tychto poslednych je zo mna ziva mrtvola. Ja vzdy k ATB uzivam probiotika Biopron, ale aj napriek nim sa mi kompletne rozhodilo travenie, je mi zle, na odpadnutie. Ktovie, ci pozostatok Covidu, ci ATB, netusim.
Ja som este objednala inhalator Omron, plus Kapucinku a Zihlavu tinktury. A to ja nebyvam typ, co je chory. Ako mame v rodine dieta v skolke, to je mordor. Normalne sa klepem, kolko sa idem davat po Covide do poriadku.

drahomirrra
30. sep 2022

@ivana11155 Kamaratke v nemocnici povedali, ze Moraxellu u deti nijako extremne neriesia. Ze Pamycon a dovi. Vraj imunita zdraveho dietata ju potlaci. Ja uz fakt neviem.

rembura
30. sep 2022

noo ale fakt v poslednych rokoch co tak pocuvam, tak je to celkom hardcore, tieto choroby. kamoskina mala, ta je ako keby len prenasacom. ona donesie domov zo skolky bacile rodicia sa nakazia, pritom mala ostava zdrava

nikpa
30. sep 2022

@lb1984 muž nosí doma rúško keď sú deti choré 🤦 akože ja sa chytám za hlavu, že mu hrabe ale on zostane vždy vysmiaty lebo mu nič nie je a ja chrchlem spolu s deťmi. No ja by som doma rúško nenosila ani za cenu, že zostanem zdravá.

janika38
Autor odpoveď zmazal
fiafia
30. sep 2022

@lb1984 môžem sa spýtať na imunor,prosím? Teraz ho dostala dcéra. Aké s ním máte skúsenosti? Nežiaduce reakcie? Teda s napísaného som pochopila,že nezabral....

lb1984
autor
30. sep 2022

@fiafia imunor je super. Dcérke ho nasadila Dr keď mala 3 roky a šla do kolektívu prvý krát. Udržala sa v škôlke celé 2 týždne odvtedy sa nám to ale nepodarilo. Lebo blbá som samovoľne prerušila terapiu lebo som si myslela ze sa nesmie dávať keď je chorá. Odvtedy ho nemala zmenila nám ho na bronchovaxom. Co sa týka NU môže sem tam bolieť bruško, alebo mat hnačku. Osobne si.myslim ze co sa týka NU je to naj liek na trhu teda by som sa ich vôbec nebala. Aj na letaciku je napísané že samé odznejú. Je to tak. Neterka brala tiež a jej zabral tak ze bola chora len raz do roka. Ja som pi ňom mala hnacky a bolelo ma brucho do 3 dní to ale prešlo. Neviem ci zabral ono je to také salamunske. Dr tvrdí že ak by imunor nebol tak by som znášala choroby horšie. Je pravda ze počas neho akúkoľvek pliagu som mala tak som crp mala nizke a hodnoty krvi som mala super. Akonáhle som ho vysadila zhoršilo sa mi aj crp pri chorobach. 🤗

Strana
z2