Čo spôsobuje svrbiace vyrážky po celom tele?
Neviete prosím čo môže byt toto? Priateľ to ma už takmer dva týždne , skoro po celom tele, svrbi to. Je to na miestach kde nenosí oblečenie.. zo slnka to byt nemôže, pracuje vnútri

@palicka Brrrr ale ten sifilis vyzera veru podobne... teraz som pozrela na nete.
@oliolijanka je pravda, syfilis som zatiaľ nevidela ☺️ esteze
@oliolijanka pozrela som si aj ja… zvedavosť…brrrrr. Ale stále sa prikláňam k svrabu…
Kontaktná alergia sa zlieva, akoby do jednej veľkej… tvoj priateľ ma, približne si to, bodku vedľa bodky… ak by to aj bol svrab, nehovorí to o ňom nič zle… je to pliaga, ktorú kože chytiť a preniesť dotykom v autobuse, kluckou na dverách…je to parazit… žiaľ, zbaviť sa ho bude chcieť trpezlivosť. Ak ti smiem poradiť, v lekárni sa tuším dá nábožní kúpiť sirova mast. Poškodiť mu nepoškodí… kým príde domov, možno sa to zlepší…a žehlit, zehlit, zehlit
Napis do skupiny Zdravotníci na MK
Dcérka mala podobné pri alergii na múku - niečo z nej. AKoby pluzgierik na pluzgieriku a širilo sa jej to kade tade. Diéta pomohla. Ono je aj kožná forma celiakie - dermatitis herpetiformis Duhring. Ak zmenil prudko stravu na veľa pečiva, tak môže byť aj to. U mňa podobne vyzerala aj kontaktná alergia na kov. Aspoň mne z foto príde, že tam má menšie pľuzgieriky na kope. Ploštica vyzerá ináč. Svrab som nevidela a ani sifilis. Ani sa mi to nechce pozerať. Ale to sú nápady 🙈 . Chudák chlap.

@oliolijanka ja som uz naživo videla aj aj… toto ploštíc nie sú… štípance po ploštici sú v radoch… toto je podľa mňa svrab….a ten som už videla tiež naživo viackrát….