Čo užívať na opakujúce sa kútiky?

chadkroeger
23. feb 2020

Dobrý deň, čo na opakujúce kútiky v ústach? Beriem B-komplex forte, Riboflavin, Lips tablety, natieram Lips mastickou. Ide o to, že kútiky sa vyliečia a o 2 týždne ich mám opäť. Kefku som vymenila.

hermionia
23. feb 2020

@chadkroeger pripnem sa, dúfam, že niekto poradí, tiež mávam tieto problémy.

zaba21
23. feb 2020

@chadkroeger
Môjmu synovi sa robili kútiky opakovane, keď bol anemický. V jeho prípade bola dôvodom neskôr potvrdená celiakia. Skús si dať skontrolovať krvný obraz.

asia83
23. feb 2020

@chadkroeger Zinok doplniť a vit. C.

asia83
23. feb 2020

@zaba21 Aj toto je pravda. Skontrolovať krvný obraz.

misa2704
23. feb 2020

Ja mám teraz v tehotenstve neskutočné kútiky už asi od decembra. Neviem sa ich zbaviť skúsila som už tak isto všetko asi. Ale bola som na odberoch na internom na tehotenskú cukrovku a tam mi vyslo pri odbere krvi že som anemicka tak mi predpísala dr železo a uvidíme či sa to zlepší. Beriem ešte len od stredy takže neviem takto povedať ale každopádne ak to bude lepšie napíšem ti 🙂

chadkroeger
autor
23. feb 2020

@zaba21 na preventivku som mala ist uz v decembri 🙁 no nikdy nemam cas. Tiez si myslim, ze mi nieco chyba a asi to uz nebudem podcenovat a pojdem ba odber krvi. Ved to uz nie je normalne.

nikpa
23. feb 2020

@chadkroeger mala som tento istý problém, navštívila som obvodnu, imunológa, kožnu. Vyskúšala všetky možné vitamíny, masticky a neviem co, no a nakoniec som náhodou prestala používať ústnu vodu listerine a bolo po kútikoch a vždy keď sa ju pokúsim znovu používať tak sa mi vrátia.

gamakage
23. feb 2020

@chadkroeger mala som rovnaký problém.. pomohol mi zinok (kupovala som si rovno kombináciou vapnik-horcik-zinok) ... Ak som cítila že zas bude kútik začala som brat jednu tabletku denne a keď zmizli tak ešte cca týždeň a potom prestala.. trvalo to nejakú dobu co sa to takto opakovalo a teraz som už nemala kútiky pár rokov ;)

lentilkaxxx
23. feb 2020

Tento problém + afty som mala v čase, keď som mala partnera fajčiara. Dovtedy nič a tiež odvtedy úplný kľud.

sandrusa777
24. feb 2020

@chadkroeger zacala som brat b komplex zinok cecko a preslo to skus si davat be komplex aj rano aj vecer aspon tyzden