icon

Čo vám pomáha proti únave, keď nemáte možnosť dovolenky a odcestovania?

3. sep 2023

Som unavená, prepracovaná a chýba mi dovolenka v minulosti som tu na mk pýtala pár rád ohľadom lacnejšej dovolenky pre našu rodinu. Podľa toho som rezervovala dovolenku pri mori v predsezónne. Občas zapršalo, ale aspoň neboli neznesiteľné horúčavy, všetky deti si konečne užili more. Pred tým sme vždy chodili po 20.8. niekde v 100km okolí. Gro leta som musela okrem vlastnej práce aj zastupovať. Posledných päť rokov to tak bolo, ale na konci leta som mala možnosť oddychu. Teraz nie...
Čo vám pomáha proti únave ak nemáte možnosť dovolenky, odcestovania?

Strana
z2
autor
3. sep 2023

@mk1111111111 deti boli dva týždne a druhých starých rodičov, ja som bola deň čo deň v práci, robila som aj za dovolenkujúcich, nosila som si domov robotu , denne som robila do noci aj cez víkend.

januska12323
3. sep 2023

Platia ťa za robotu doma?

alex49
3. sep 2023

Ty zastupuješ všetkých možných a teba nemá kto? pýtaj si zvýšenie platu, ak máš robiť za ostatných aj doma.

reddflowerlife
3. sep 2023

A čo muž? On nepomaha doma? S malou?

autor
3. sep 2023

@mk1111111111 áno bežna realita, keby má školu robotu na blízku. U nás nie je škôlka, škola ani obchod, dcérku nevzali v obci kde robím šla do spádovej, tým pádom mám všetko na iný smer družina je do 16.30 nedá sa to stíhať

samiki
3. sep 2023

@vanilkovazmrzka tak isto to majú aj učitelia cez letne prázdniny si vycerapaju takmer celu dovolenku

autor
3. sep 2023

@alex49 ani mala som zaplatené, aj ma.milo prekvapilo o koľko viac ako som mala vlani. Ale toto zastupovanie je iba nárazové, nie je toľko práce aby ma vzali na plný úväzok.
Vlani poďlahol kovidu kolega čo mal na starosti technické veci a zásobovanie, od tej doby sa tu vystriedali traja čo sa neosvedčili, keď sme konečne našli vhodného zamestnanca, čo ,,prežil skúšobnú dobu,, dva mes neskôr dostal infarkt, pokým som ja bola na dovolenke. Od vtedy je tu dosť chaos.verím že sa to čoskoro utrasie

autor
3. sep 2023
luccija
3. sep 2023

Nemáš nárok ani na opatrovateľku z obecného úradu čo príde chvíľu za mamou prinesie obed?
Máš toho veľa...jedine si šetriť energiu, chodiť skôr spat.Prepac, ale bola chyba bývať, kde nemáte obchod, škôlku žiadne vybavenie veď to musí byť na nervy.vzdy v práci sú nárazovky hlavne vete, Vianoce kde každý každého zastupuje.
Máš len možnosť ísť na PN, alebo dovolenku, alebo vydržať:(

luccija
3. sep 2023

Neporovnavaj ako sa volakedy starali babka, prababka ty máš 3 deti inú situaciu..treba pozhanat body, pochodiť s mamou po lekároch chrbtica...popýtať sa obvodnej čo poradí, keď chyba pár bodov mojej mame dobre poradili a vybavila si ID

babulkomale
3. sep 2023

Dlhe osamele prechadzky v lese a rozhovory s najkamoskou ktoru mam odmalicka ❤️

letfenixa
3. sep 2023

Ja moc nerozumiem tomu, že máš čiastočný úväzok, ale robíš po nociach a vikendoch.

januarova
3. sep 2023

Keď raz padnes a vypne ťa, potom sa o mamu kto postará? A o tvoje deti? Na prvom mieste treba mať seba a deti ♥️

reddflowerlife
3. sep 2023

a kde je muz? len tak zdrhol? On sa preco nestara o dieta

mamutka
3. sep 2023

A nedalo by sa aspoň do budúcna presťahovať do niečoho menšieho v meste? Ved ty nemas poruke ani obchod, škôlku, školu, nič… keď odpadavas po robote, potom ešte riešiť logistiku… na čo je dobre také bývanie?
Teraz by si ty sama potrebovala PN, bez debaty. A či ma mala firma zamestnávať dve mzdárky, no, neboj sa. Mzdy si môžu nechať robiť externe. Alebo zamestnať ešte niekoho, kto bude robiť k tomu aj niečo iné. U nás to tiež tak bolo, že na co ďalší človek….. ved sme mala firma…. No nie, nikto nebude otrocit za dvoch, troch a hotovo. Netreba sa nechať nivočit. Oni vedia ako ťažko je nájsť schopného človeka, takže ak by si trvala na lepších podmienkach, inak odídeš, možno by sa dalo dohodnúť. Nech nie sú skúpi a dajú si mzdy robiť externe, napr. Teba nemusí trápiť, kolko to stojí, ty ešte draho zaplatíš za to ako si ničis zdravie.

0silvia0
3. sep 2023

Ina praca smer, kde nosis dceru do skolky sa neda najst? Aby si tolko nebehala?

michaela329
3. sep 2023

K mame si nakontaktuj ADOSku vo vašom okrese. Platí sa im, ale Ty padas na hubu a ked na nu spadnes, kto sa bude starať? Rovno v pondelok by som zaniesla aj žiadosť o prijatie do DSS - lepšie ju tam mat a čakať na miesto, ako sa strhať. Čo sa týka práce, to si robíš sama a presne viem, že sa cítiš nenahraditeľná - lebo tovmako blbá som bývala aj ja, kym ma choroba nestopla, tak dom ťahala aj 2 uvazky. Si mzdarka s polovičným uväzkom a robotou 2 ľudí - to nie je ok. Musíš si upratať v systéme života a niektoré povinnosti vypustiť - delegovat. Tebe dovolenka nepomôže, lebo po nej sa vrátiš do rovnakej mizerie.

Strana
z2