Čo zaberá na migrénu?

denyskalili
26. feb 2022

Ahojte, viete mi poradiť čo naozaj zaberá na migrénu?? Nemôžem už pozerať na otca ako sa trápi :(

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sandyan
26. feb 2022

Ahoj mne zabera Novalgin, Algifen kvapky, studene obklady. Ked je mozne lezat v tme a oddychovat, vela vela tekutin, no niekedy mi bohuzial nezaberie nic len sa z tpho vyspat

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenyto
26. feb 2022

Mne zaberie Brufen 400, ale dam si ho hned na zaciatku, hned ako pocitim prve priznaky (skor, nez to zajde az dalej, niekedy som zvykla aj zvracat). Bolest mam vascinou na lavej strane, dam si studeny obklad a tlacim si ho rukou (vytvaram tak akoby tlak na to miesto) alebo si lahnem na tu stranu, kde mam bolesti, to som si vypozorovala, ze mi dobre robi ked to mam tak pod "vonkajsim tlakom". A ano dolezite je ticho, pokoj... Poznam, ze je to silna bolest, nech mu to cim skor prejde.

mamatroch
26. feb 2022

@denyskalili rizatriptan liek - ale musi ho predpisat neurolog. Ja som predtym skusala vsetko, z liekov napr. Novalgin, Algifen, Flector, Cinie a este klasika Paralen mig, Ibuprofen a nepomahalo mi nic... Ani obklady, ani tmava miestnost, ani vyspat sa ani cocca-cola... Migrena s vracanim, brutalne silna aj 2-3 dni. Zacala som nimi trpiet po 1. porode, dovtedy som migrenu nikdy nemala... Neurologicka ma poslala na MR, urobila EEG a predpisala Rizatriptan. A to je moj poklad v zlych dnoch - len ho musim uzit hned, ked sa migrena este len "blizi", to mi prizvukovala i neuro...

pokojvdusi9
26. feb 2022

@denyskalili No ja mam tabletky Sumatripan Sandoz Su na predpis a uzivaju sa na rozbehnutu migrenu pri velkych bolestiach.Otec mal vysetrenia na neurologii??

nerya
26. feb 2022

Najviac pomôže.neurolog a lieky na migrénu. Ja som dlhé roky užívala sumatriptan, ale potom už mi z neho začalo bývať zle a prešla som na denné tabletky. Odvtedy ma hlava boli tak raz za mesiac a vôbec to nie sú také.migreny ako kedysi. Takže rozhodne lekár pomôže v tomto prípade najviac

9zuzu9
26. feb 2022

Mne neurologicka predpísala frovamen a aj zabera. Podobne ako som čítala aj vysie, treba si ho dat hneď na začiatku migrény. Tiež mi povedala ze mam skúsiť Coca colu ale na to som ešte nenabrala odvahu, nakoľko mi cukor pri migréne spraví ešte horšie..Za seba z voľne dostupných liekov by som odporucila, šumivé tablety Panadol ultra rapide (úľava do par minút), je aj Panadol extra rapide ale ten je slabší.

lentajeho
27. feb 2022

@denyskalili ja mávam také strašné migrény že mi zaberie len infuzia nič iné, alebo niekedy ešte eukaliptovy esenciálny olej to je super na migrény ak to trvá lepšie tam lekár niekto musí byť príčina.

veronice
27. feb 2022

@denyskalili v prvom rade smer neurolog a spravit poriadne vysetrenia. Ak to uz ma za sebou, neurolog nastavi liecbu triptanmi. Ja si migrenujem uz dobrych 20 rokov. Na bolesti mam 3 druhy liekov.
Nalgesin forte - ked citim ze migrena ide, supnem tablwtku, zapijem kavou a fungujem
Rizatriptan - ked nestihnem tu pociatocnu fazu alebo mi zachvat pride nahle. Toez zapijam kavou (zvysuje ucinnost lieku - tip od neuro)
Imigran injekcie - ked to neprejde a trva uz niekolko hodin/dni a uz neviem co so sebou tak si pichnnem toto.
Vsetky z tychto liekov su vsak na predpis. Migrena jw svina, lepsie sa s nou zije ked ziatis spustace (ak to je naozaj "len" migrena a nie nieco ine co tie zachvaty spusta). U mna su spustace stres, menzes a pocasie. Kazdopdne treba to vysetrit u lekara, niw jw to sranda... Drzim palce otcovi.... U nas sa dedi migrena po zenskej linii od mamy...

No a potom vo vseobecnosti ked pride zachvat tak mi najviac okrem tablwtky zabera vela sa napit cistej vody, zapit tabletku kavou, studeny obklad na hlavu a lahnut do tichej zatemnenej miestnosti a podla moznoati sa vyspat.

aandrea9
27. feb 2022

@denyskalili v prvom rade zaberie návšteva neurologa

ariesi
27. feb 2022

@denyskalili triptany jednoznačne, ale tie predpise len neurológ po potvrdení migrén. Na predpis je aj granulaz brufen 600 a bez predpisu panadol ultra rapid sumivy. S týmito mam veľmi dobre skúsenosti, ale dôležité zobrať hneď pri prvých náznakoch migrény. To ale platí pre kazdu pomoc pri migréne.