ČO znamená ak mám polycystické vaječníky?

zarkaamamka
24. feb 2020

Ahoj maminky
Dnes mi dr oznamila ze mam polycystic vajecniky
No nic viac nepovedala
Menzes meska a ze ak nepride do 2tyzdnov da injekciu
Idem vo stvrtok k druhemu lekarovi
No zatial sa pytam vas je to nieco zle ?
Ohrozuje to zivot ? Vsade citam len o neplodnosti
Dakujem za rady

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zarkaamamka
autor
24. feb 2020

@cokolada_876 vsade pisu o neplodnosti

graft
24. feb 2020

@zarkaamamka ja mam tiez diagnostikovane PCO- mavala som cysty na vajecnikoch, bezne sa samy rozpustili, ale v r. 2009 sa jedna cysta nerozpustila,ale rastla, prepadli ma brutalne bolesti, tak sa na to prislo,ze to ta cysta, za par dni som isla na operaciu-laparoskopicky, cysta nemala miesto pri vajecniku, tak sa zacala obtacat okolo vajcovodu, prisla som v poslednej chvili, zachranili vajecnik, vsetko ok, potom mi dr odporucil otehotniet cim skor🙂 teraz cakam stvrte babatko, a s otehotnenim som nemala ziaden problem, takze adi tolko moja skusenost, od operacie sa mi ziadna cysta zatial nevytvorila...aj moja sestra ma PCO, a tiez ma tri deticky...hoci jej 2xcystu vyoperovali a prisla pritom o jeden vajecnik...drzim palce, ale ak mozem poradit, nehadz flintu do zita, nic nieje cierno-biele, drzim palce🙂 🙂

styrizuby
24. feb 2020

Nic sa neboj, ja sama mam polycisticke vajecniky (viem to od 13 rokov). Teraz mam 40 a dve deti, ktore sme splodili na prvu supu. Pritom menzes som mavala tak 3x do roka. A prve som rodila v 35. Ak budes sledovana, je to OK. Niekedy sa stane, ze sa cysta rozhodne rast. Mne sa to zatial stalo 3x a 3x aj sama praskla. Raz to stihla tesne pred laparoskopiou, ta mala 10cm. Mam aj ine kamosky s polycistickymi vajecnikmi, vsetky maju deti a bez problemov.

zarkaamamka
autor
24. feb 2020

@styrizuby mne ani tak nejde o otehotnenie
Uz mam dceru
Dalsie dieta neplanujeme
Skor sa bojim o zivot

styrizuby
24. feb 2020

Netreba sa toho bat, ma to teraz velmi vela zien, lekar hovoril, ze mozno znicene zivotne prostredie, jedlo, Cernobyl urobili svoje, ktovie. Zevraj to je viacej rozsirene vo vychodnej Europe a hlavne u mladsich zien. Treba to len sledovat a samozrejme, ak ta zacne nieco boliet v podbrusku alebo napravo/nalavo, ist k lekarovi. Vela x zostavaju len male a nerastu a nerobia problem. Ked narastu, mozu zatlacat ine organy, to moze boliet alebo sa zamotaju niekde kde nemaju co robit. Potom sa odstrania laparoskopicky. Vela x vsak prasknu same.

barus26
24. feb 2020

@zarkaamamka mám to aj ja. dnes to má snáď každá tretia žena... neohrozuje to zivot. no môže spôsobovať neplodnosť vďaka tomu, že ženy s pcos nemávaju ovulaciu. napr. aj ja..