Čo znamená bolesť krížov a spodného brucha?
Chcem sa spytat čo to može znamenat mavam dost často silnu bolest v križovej oblasti a aj pod nou.Boli ma spodok brucha a niekedy mi bolest vystreluje až do nohy.Tyka sa to len jednej lavej strany. Niekedy sa nemožem ani ohnut ako ma tie križe bolia.S močenim problem nemam.Co to može byt ani neviem čo si mam dat do vyhladavača lebo už ma to boli všetko od križov dolu a neviem či su to ladviny,mechur alebo vaječniky??? Vie mi niekto poradit alebo ma niekto skusenost čo to može byt? Dakujem
ahoj chcela bi som sa spitat ,,spala som so svojim priatelom ked mi skoncila menstruacia,,, us dva tydne ma boli pod bruskom a obcas mam krce v bokach , a nekedy sa mi trosku zatoci hlava a ked si chitnem brusko tak sa mi dviha zaludok ,,,,prosim mohly bi ste mi poradit co mi je
@elvira12 a co ti vlastne bolo lebo ja mam neskutocnu bolest v krizoch a ide ta bolest do laveho boku a som 5 mesiacov po porode a vlastne bolest je aj v podbrusku
Ahojte boli ma vise 2 mesiacov lava strana chrbtice čo to moze byt boli ma to strašne rano alebo keď som vonku na zimné nebude to oblicka?
prave s tym bojujem...vola sa to ischialgia...priznaky mi zacinali presne tak ako hovoris...myslela som na kopec inych veci,co by to mohlo byt a pripadala som si ako hypochonder,ked som sa stazovala mm na vsetky tie bolesti...bohuzial som to odignorovala,lebo som nemala cas na lekarov (byvam v zahranici a nemam tam nikoho,kto by mi postrazil deti,ked potrebujem) a jednej noci som sa zobudila na prisernu bolest,ze som sa az po zemi plazila...sanitka ma odviezla do nemocnice,kde mi dali obstreky do chrbtice...bolesti ustupili ciastocne ale desive bolo zistenie,ze si necitim lavu nohu od clenka dole...trva to uz mesiac a sice sa mi citlivost vracia po par milimetroch,ale tam kde to prejde citim akoby som stupala po skle,alebo ihlach...tam kde zostala noha "mrtva" citim tlak akoby som mala nohu oblepenu lepiacou paskou,alebo obutu tesnu topanku..neprejdem viac nez cca10m....cim viac sa hybem,tym viac trpim...cvicenie a chodenie je peklo,ale musim,pretoze mam dve deti a som na ne sama(chvalabohu uz len mesiac,kym sa mm nevrati z afriky)...pouzivam fr.barlu a pouzivam invalidny vozik(nakupy, "prechadzky")...pri rtg mi zistili deformacie platniciek,ktore drazdia nervy a tym padom citis bolesti na miestach,ktore by si si nikdy nespajala s chrbticou..cakam na termin MR aby mi vedeli povedat,co sa bude diat dalej a ci poskodenei nervov bude trvale,alebo docasne..nezanedbaj sa tak ako ja...ries to,prosim....vyhybaj sa chladnym miestam,ak mate vlhko v byte (ako my) tak to ries...bolest co som zazila tej noci bola silnejsia ako cokolvek,co som doteraz zazila (ani cisarsky tak nebolel,ani normalny porod a ani ked mi trhali necht na nohe a nezabrala uplne lokalka)...teraz ma boli kychnutie,kasel a aj smiech...pokym nezatiahnem sval tak ako treba a nedam nohu do urcitej polohy,tak placem jak male decko......neni sranda...uz som zase mudrejsia o nieco ze nie je hrdinstvo starat sa o deti,ked ta v krizoch sekne a aj niekolko krat po sebe a ty len hodis obklady a ides dalej...je to totalna blbost-treba to riesit hned....dufam,ze som nakopla kazdu z vas a co najskor uz budete sediet u vasho lekara.... <3
pozeram,ze je to starsi prispevok,ale snad nevadi ze som sa pridala a hadam niekomu pomoze aj moja neskora odpoved...
dakujeme ti za tvoj prispevok, ani som netusila ze aj taka choroba je
Dievcata akurat so si docitala celu diskusiu. Dotera zom mala pocit, ze si snad vsetko strasne pripustama sugerujem si kazdu bolest. No od druheho porodu si naozaj pripadam ako hypochonder. Moja druha dcerka mala presne 3 mesiace ked ma pre silnu migrenu odviezla zachranka a od vtedy sa to cele akosi sype. Okrem mogreny som zle dyhala takze som cela zacala trpnut a vykrucalo mi prsty na rukach a nohach....takze dg.tetania...tak mi povedali v nemocnici dostala dom infuzku a bolo. No velmi ma zacal bolievat chrbat v hrudne oblasti....bolest bola az taka silna ze vystrelovala pod prave rebro. Zacala som chodit k neurologicke...dostala som obstrek a bolo...na chvilu. Nasla som si skvelu fyzioterapeutku a zacala som cvicit. No uz asi druhy tyzden ma priserne boli kostrc....ale ze brutalne. Do toho ma seklo takze som skoncila min.tyzden v nemocnici na infuzke. Seknutie povolilo no kostrc boli stale. Ci sedim, lezim, .... jedno. A dnes sme sli s MM a detmi do MT...neviem ci to aposobilo zle sedenie v aute ale tak brutalne krce co som dostala do brucha...no revala som ako blazon. Moje dva porody boli proti tomu malina. Tak mi bolo zle...normalne sme museli zastavit na pumpe a ja som sa na WC krutila na zemi ako vretenica. Zatial mi MM isiel do lekarne kupit nospu...ktora trosku ubolnila svalstvo. Preslo to asi po 2 hodinach no tlak na konecnik a bolestiva kostrc ostala. Riesim neurologa, pokracujem v cviceni a uvidim. Pri dvoch detoch byt takto bezmocna....no nic moc. A to som citala, ze kostr sa naprava cez konecnik.....
@nina6112011 ahoj, kostrc sa da elegantne napravit dornovou metodou (nie cez konecnik). Skus o tom pozriet na nete 🙂
Baby co vám zabralo na seknutie v krizoch? Už týždeň s tým bojujem,užívam flector,nahrievam na elektrickej poduške a stále žiadna úľava,viem treba ísť k lekárovi,zajtra sa chystám, aj keď viem ze kríze to je nadlho dať do poriadku, preto sa pýtam na vaše skúsenosti s tým čo vám zabralo...
Chcem poradit....pred 4 dnami mala padla z bycikla a ja som utekala rychlo k nej a v strachu o nu sa zohla a snou na rukach (ma 6 rokov)som sa prudko zdvyhla :( a vtedy som ucitila ako ma chrbtica zabolela uz som vedela ze ma tam seklo.Tri dni som ledva chodila,natueraka sa woltarenom,pila lieky na bolest.Bolest uz je znesitelna uz sa viem vyrovnat,a pomalicky sa davam do kopy len este sa moc nesmiem namahat.Len teraz neviem ze od vcera ma ma zacalo bolet v pobrusku a take citim akoby mi ma dnu v maternici sem tam pichlo.Teraz neviem moze to byt z toho ze ma este stale pobolievaju krize,az ku spodku kostrce.Je pravda ze som sa nedavno liecila na mykozy,lieky mi vsak zabrali,uz ju nemam.Pijem caj alchemilka,neviem ci to pomaha.Dakujem za kazdu radu.Aj teraz ked sedim este stale citim mensiu bolest v krizoch,avsak aj take vnutorne pichanie obcas v podbrusku.Hlavne ked zacnem upratovat a viac sa namaham vtedy to zacne.
@simonetta001
@simonetta001 ahoj skus si dat urobit test na tuberu
@ragacina
Ahoj, prečo? Nekaslem
MYSLIM NA TUBERU KOSTI
Baby podobne priznaky bolest.podbruska a krizov
Nic hrozne este som tabletky nejedla, moč mam v poriadku, dr povedala ze z krizov prechazda do brucha ale sa mi nejak nezda...zajtra bezim na gyn.nech som spokojna .dakujem za odpovede ci to nemoze byt nieco vazne.
Ahojte, davajte si pozor na tie platnicky a havne na svoje obvodne lekarky lebo mna moja poslala na rehabko a na masaze bez rontgenu bez vsetko ze urcite mam len zaseknuty stavec a snazila sa mi ho sama osobne akoze odblokovat pricom som uz nevedela poriadne chodit a krivala som na lavu nohu lebo mi to neznesitelne vyžarovalo uz do oboch noh po par dnoch az som raz skoncila na pohotovost rovno z prace a ma hospitalizovali lebo pani doktorka zlyhala a neposlala ma na neurologiu a doba liecenia bola skoro pol roka a do teraz mam problemy a musim davat pozor 😔
ahoj baby mam problem mam bieli vitok ta ki mierni vodnaty mam slabe bilesti ppd brucho a vajecbika a krizov neledi sa mi hlava zatoci mam trosku citlive bradavki 30 jula sme mali pohlavni styk a od vtedi ma slabs bolesty a nebolo ziadne kravacane casto chodim na malu ci to je
@ewka1980 ahoj.mozem sa ta opýtať ako si dopadla?ja mám presne príznaky ako ty.tvrdia,že mám zápal a dali mi proti zápalové tabletky.bolest je nenormalna..bolia ma nenormálne kríze a ráno keď vstanem ide mi roztrhnúť vnútro brucha.idem sa zblázniť.no musím dohrať tablety a až potom budú riešiť ďalej.teraz som aj nachladena a keď si kychnem tak ma pichne v oblasti krížov že konec.vopred dakujem za odpoved

@viktoriama fuuuu rada by som ti odpovedala dopodrobna....no veľa si nepamatam ,ale viem,ze tie inbjekcie zabrali....a potom bolo uz dobre 🙂
@ewka1980 aj tak vďaka 😃
@katka12334
@simonetta001 zienky ako ste dopadli pred rokmi s bolestami chrbta?mam podobnr bolesti vyzaruje bolest do podbruska ak si pamatate🙂dakujem
Ahojte baby vie mi niekto poradit ? Uz dlhsiie ma boli na lavej strasne podbruska tak na boku a ide mi to aj do chrbtice ma stym niekto skusenosti , ak ano tak mi proosim poradte.dakujem.:)
Aha tak , pisalla som svojmu gynekologovi aa ten mi povedal ze to mozem mat cystu na vajecnikoch tak teraz neviem :(
Tiez ma bolelo podbrusko a vystrelovalo do krizov. Cysta na vajecniku a mne sa pridali teploty neskor. Urcite chod gynekologovi co najskor. Same to neprejde.
Platničky poväčšine vyžarujú do nôh a bolia pri pohybe, do podbruška vyžarujú pomenej.
Mne sa takto prejavovala cysta. Na 4 deň cyklu ma vždy začali bolieť kríže a podbruško, občas ma pichlo do vaječníka. Menštruáciu som v tom čase mala vždy 5 dní a potom špinenie 3 dni, plus citlivé prsia aj po menštruácii.
No ja mam teraz tiez menzes ,a v noci ma tak neskutocne bolelo brucho este tak ako nikdy ,neviem preco nemohla som ani spat :( no v utorok sa chystam doktorovi takk som zvedava co mi povie :o

@slavka128 ahojky,no nepovedala mi dr,nič konkretne predpísala mi injekcie + tbl ,brala som 7 dni injekcie.....este týžden po vybrati ma kríže boleli...natierala som si to aj flectorom,ale klop,klop,mam sa lepšie,viem sa zohnuť atd....uz som s anemohla ani predkloniť,ani nohu zdvihnuť nič...som revala az od bolesti ...