Čo znamenajú výsledky z Holtera?
Ahojte ja rok nonstop cítim extrasystoly mala som pár dní holter a dnes mi prišli výsledky a teda neviem to mi bola zachytená iba jedna? Ja to pritom cítim každú chvíľu také vynechanie srdca síce je pravda že zrovna ten týždeň to bolo také klidnejsie ale neviem...čo to teda cítim či reflux alebo čo. Čo poviete na tie výsledky?

idealne vysledky cokolvek pocitujes srdcom to nebude
Cize vysledok je taky,ze tvoje subjektivne vnimanie nesuvisi s objektivnym nalezom. To je uplne v poriadku, mas 1 ES a aj to tu uplne nezavaznu. Si moc zamerana na srdce,z refluxu to urcite nemas. Inak nechapem,ze ked kazdu chvilu citis extrasystoly,preco si nestlacila to tlacidlo?🤔
Mas to uplne v poriadku. Mozno to bude hrudnou chrbticou. Vtedy mozes pocitovat az zvieranie na hrudniku, niekedy az problem sa nadychnut. A to, co citis nebude vynechanie srdca. Netrpis uzkostami?
@mamina7070
@iwesska
@stanulienkat baby ale mne je to fakt veľmi čudné pretože naozaj raz som bola s tým až na pohotovosti. Ja vtedy keď si hmatam.pulz pociťujem nepravidelnosť ako keby vynechajú úder a pri Tom holteri som to tiež viackrát cítila a akosi sa mi fakt nechce veriť že len jedna. Úzkosť neviem akože s chrbticou problémy mám ťa má boli riadne ale ja to mám nonstop hlavne keď niečo robím a zrazu si sadnem cítim to vynechanie úderu nejako mi to fakt nejde do hlavy už uvažujem či som to mala správne nalepené alebo čo 🤦
@luciar260 ja som tiež mala odtiaľ päť dní
Kedze to bolo cely cas hodnotitelne, tak si to mala spravne nalepene. A ked bol 5 dnovy, tak vysledok je relevantny. Mozno sa prilis pozorujes.
Ale preco si nestlacila to symptomaticke tlacidlo? Tie useky prave oni detailnejsie pozeraju. Ty si citila nepravidelny tep,nestlacila si tlacidlo "symptom" a pytas sa tu nas,ze co to moze byt. Tak ja neviem potom,naco si mala Holtera,ked si to tam nezaznacila.
ale ty nie si lekar tak naco sinhmatas pulz skor sa zameraj na psychiku po tomto prispevku to tak vyzera
nalepene si to mala dobre inak by to nevyhodnocovalo
a na pohotovosti minule davali statistiku je viac ako polovica psychosomatickych problemov
@stanulienkat práveže nie a mne je čudné že mne pri Tom stave vždy pomôže egilok preto to absolútne nechápem či teda to hodnotenie odflakli alebo ja neviem ako si to vysvetliť aj teraz to citim
Nemohli ho odflaknut, ved maju zaznam. To by znamenalo, ze falsuju vysledky. Tie zaznamy musia uchovavat. A podla mojich skusenosti cez 80% tychto "vynechavani" srdca a buseni nie su srdcoveho charakteru. Vacsina je psychika a chrbtica.
@iwesska pretože mi to nikto nevysvetlil že to treba vtedy stlačiť
Ja som mala zaznamenanych viac extrasystol , zapisovala si si na pepier ked si to citila? Cas kedy sa deje nieco
A ak si nemala ten holter pri kt sa dostava aj maly mobil tak sa nic nestlaca kazdy holter je iny,
@luciar260 mala som taký mobil ale nepovedali mi že tam niečo stláčať a ani že si mám zapisovat
A ja ked som mala tak mi pani vysvetlila ked mi volala a aj v tej brozurke to bolo... ozaj si mala holter od mdt? Lebo ja som mala aj vysledky ine inu tabulku uplne
@luciar260 áno od nich som mala pre holtera mi bol manžel vraj mu nevraveli nič len ako to nalepiť a dokonca som volala a pýtala sa či mám niečo stláčať ale mne povedala len že nemusím že len keby niečo záväzné tak môžem ja som to pochopila asi inak
Aha , no mne to posielali postou kedze je to z ceska, a vysvetlili po telefone a vsetko bolo vysvetlene aj v brozurke s ktorou mi to prislo
@luciar260 Jaj no u nás v meste majú sídlo čiže bol osobne pre to a výsledky prišli emailom
ahoj, ja mávam extrasystoly dosť často ale už viem ako na to, všetko je to o psychike ..nervová sústava preťažená , aj keď si myslíš že je všetko ok , no neni...ja som už odskúšal všeličo možné ..najviac pomáha kvalitné magnézium a športovať hýbať sa ....pravdou je že keď zacítiš extrasystoly , tak si ztoho vystrašená aj keď sa to hocijako snažíš ignorovať nejde to, je to nepríjemny pocit ..a potom je to už ako začarovaný kruh .. ráno všetko ok keď si telo v noci oddýchne , a potom to začne ...úzkosť ,nervozita vystrašenosť, svaly sa stiahnu ,v noci nekvalitný spánok a sú tu extrasystoly opáť...mne napríklad pomôže keď si dám 3-4 panáky , vyspím sa riadne , a na druhý deň som ako vyžehlený ...ale určite brať kvalitné magnezium , chelátovu formu ..ja mám od neuriny ...
Dobrý deň, boli ste s tými výsledkami u kardiológa? Zistili vam niečo?
@verculik4 nebola až v lete idem

Ahoj, no veru iba 1 mas zachytenu , ak9 dlho si ho mala? A od koho ak sa mozem opytat, ja som tiez nedavno mala od mdt na 7 dni