Covid-19 a očkovanie
Caute, vidim, ze sa tu rozmohol zas virus menom covid19. 🤦🏻♀️
Som 3x ockovana. Som chranena, ci treba zas ist na preockovanie?
Aky ma priebeh? Myslite si, ze zas budeme zit omedzeny zivot s ruskami?
Vdaka
U nás v nemocnici sa stále testuje pred operáciami alebo podobnými výkonmi, rizikovými pre personál (napr.gastroskopia).
Čo sa týka očkovania, odporúčame rizikovým skupinám a osobám, pohybujúcim sa v miestach zvýšeného rizika nákazy.
Ja som zaočkovaná 3x, ako lekár som bola denne na covidovom oddelení, nemala som ho ani raz. 4.davkou zaočkovaná nie som, v dobe, keď sa ma to týkalo, som bola tehotná a teda už mimo nemocničného prostredia.
Len dodávam, že pracujem v Rakúsku, takže tam je bežné aj rúško, keď niekto príde s kašľom k lekárovi.
@ciernysokol V tych clankoch nic o imunite nie je. Ja mam 4 davky a imunitu v poriadku, dokonca som jeden z mala ludi, spolu s mojimi detmi, co sme covid este nemali. Dcera mala minulu zimu chripku, po tejto skusenosti zvazujem v oktobri nas proti chripke zaockovat..
@sss777 tie rúška pri chorých, s respiračným ochorením by mali byť povinné...mali by po ňom siahať ľudia automaticky, aby chránili ostatných... myslím, že to by pomohlo najviac...
@babymarket_sk
Súhlasím. Myslím a dúfam, že to k nám ešte príde a že ľudia pochopia, že to nie je obmedzovanie ich slobody, ale veľa tým získajú aj oni sami. Chránim lekára=bude má mať kto ošetriť, chránim učiteľku v škole, keď idem po dieťa=môže učiť moje dieťa a nebude doma na PN. Asi to trochu súvisí s Covidom a tým, že to bolo prikázané. Ľudia sa búria už len preto, lebo sa to muselo.
Mňa napríklad prekvapilo, koľko ľudí na Slovensku chodilo s potvrdením, že by nosenie rúška zhoršilo ich zdravotný stav a neviem si úplne predstaviť tie diagnózy, ktoré by to malo zhoršiť a že ich tu máme tak veľa.
V Rakúsku je úplne bežné, že aj pacienti s ťažkými pľúcnymi chorobami majú kyslíkové okuliare a na tom respirátor.
@dadis
Tesim sa,ze si nemala zdravotne problemy ohladom covidu a naozaj,pokial je ockovanie dobrovolne je to vsetko v poriadku.
Clanok napr.:
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/08...
@ciernysokol citala som len abstrakt - Therefore, our article aims to draw the attention of the scientific and regulatory communities to the critical need for biodistribution studies for the genetic vaccines against COVID-19, as well as for rational harm-benefit assessments by age group. Daj mi studiu, ktora nieco take dokazuje.
@ciernysokol
Vidím, že komunikujes veľmi slušne, preto sa chcem spýtať (fakt nerýpem, len by ma zaujímal pohľad druhej strany).
Prečo ti vadí dať si rúško, keď máš nejaký respiračný infekt? Teda je jedno, či je to Covid/chrípka/niečo iné, čo sa šíri kvapôčkovou infekciou.
Len reagujem na to, že test a rúško v civilizovanej spoločnosti sa ti nezdá.
.. chranena 😨😅.. akoze, fakt ziadna vakcina nezaruci, ci dostanes covid 1x alebo 100x alebo nedostanes, ci umries ..nepreukazalo sa , ze chrani ... 🙈
@ciernysokol ahoj
1. ak nestihas nerozsiruj infurmacne bludy, mozes byt za to stihana
2. Who alebo svetova zdravotnicka organizacia nikdy nevyhlasila, ze 4. vakcina znizuje imunitu
3. ak si plateny troll Ficom alebo Kotlebom preco to nepriznas?
4. Nastuduj si zakony, vymysli o zdravotnych ucinkoch vakcin ci inych lieciv na socialnych sietach su uz trestne!!!
NEKLAM!!!
Už je podpísaný PANDEMICKÝ ZAKON
https://www.srovpraxi.sk/33/pandemicky-zakon-je...
Tu sa ešte len pripravoval
@ciernysokol ano sme UPLNE INDE a ja som tam, kde som, uplne spokojna...
@hladamematku netreba sa hadat,ani rozculovat,ani neviem,preco som sa do tejto debaty dala,bola to chyba.este raz opakujem,pokial vakciny nie su povinne,vsetko je v uplnom poriadku.a napisala som who,ci kto.bol to niekto iny,to je pravda,ani mi nedoslo,ze who by nieco take nikdy nevyhlasila,ani keby ludia mreli do radu.ale pisalo sa o tom dost,ze 4tu davku neodporucaju.lenze to bolo vtedy.a predtym sa nevravelo ani o tretej.a uz len posledna otazka,naozaj sa neda komunikovat slusnejsie,ked ma niekto iny nazor?
@ciernysokol jasne ludia toho popisu ked sused instalater vyhlasi aby si si nedala niky ziadny liek lebo je to zle na imunitny system posluchnes? 🙂
@sss777 v podstate mi to nevadi.pouzivam rusko sporadicky ( ked niekto vedla mna kasle v lietadle,u lekara- podla mna by si ho mali dat oni,ale co uz).v azii rusko pouzivaju dlhe roky,ked su chori alebo v metre.ale nemyslim si,ze test a rusko by mali byt samozrejmostou v civilizovanej spolocnosti.ked mam teplotu,som doma.ked musim cestovat alebo k lekarovi a kaslem,z ohladuplnosti si ho dam.ale nenutila by som ludi.a nejake pravidelne testovanie nie.naco.
@hladamematku je rozdiel liek a rozdiel ockovanie.ale citam aj o liekoch,ktore jem alebo davam dietatu.snazim sa volit alternativu ku klasickym liekom,ale neda sa im vyhnut uplne.
tak ako svet nie je cierno-biely, tak aj ludia reaguju rozne lieky ci vakciny. To, ze drviva vacsina ockovanych neniesla ziadne nasledky neznamena, ze to jedno percento ludi (alebo aj menej) neutrpelo ziadne skody z ockovania. U mna boli prve dve davky v pohode, po tretej som citila, ze nieco nie je v poriadku. Postupne sa mi moj zdravotny stav zhorsoval, az mi napokon naozaj zistili jedno zapalove autoimunitne ochorenie. Z mojho okolia tiez viem o jednej zene, co si presla tym istym po ockovani. Moj neurolog mi toto nespochybnuje, ostatni hej. Lebo zase len toto cierno biele videnie, bud si proocko alebo dezolat. Ockovanie nelutujem, v tej dobe to malo zmysel a celospolocensky uzitok, okolnosti boli ake boli a kedze som nemala vestecku gulu, nemohla som vediet, ako na to moje telo zareaguje.
@ciernysokol
Veľmi pekne, triezvo a rozumne si to napísala a ja za všetkých ďakujem za tú ohľaduplnosť. Asi tak si to predstavujem aj ja. Pekný večer!
@sss777 dakujem,si velmi mila 🙂 vzdy ma potesi,ked sa ludia s rozdielnymi nazormi dokazu nepohadat.

@hladamematku aha.tak to sme obe asi niekde uplne i nde.ze testy a rusko normalna vec v civilizovanej spolocnosti. 😳.hadat sa netreba,podstatne je,nech nikoho nenutia a kto chce,4,5,6 a neviem kolku davku si moze dat.