icon

Covid 19 - stúpajúce prípady nakazených

22. aug 2020

Ahojte, idem rozprúdiť debatu,
Mne osobne sa nepáči, aké opatrenia zavádzajú .
...v školách rúška, ale vonku hufa deti pokope, na kúpaliskách, v táboroch. Už ani u lekára či v obchode nedodržiavajú poniektorí nosenie rúška.
...teraz hovorili v správach, že ľudia z Chorvátska majú čas dva dni sa vrátiť do svojej krajiny, keď sa chcú vyhnúť karanténe. To akože naozaj? Kto ich potom bude hľadať, ak náhodou sú práve tí pustení nakazení?
Ak chcú robiť opatrenia, tak nech to urobia bez aviza, ako v marci. Bum a už nejdeš nikde, bohužiaľ, sa to šíri. Nepamikarim, len mi hlava neberie tu logiku zmýšľania.
Každý deň nič iné nepocuvame v telke, len ako ešte nikdy nebolo toľko prípadov. Tak sakra, zatvorim tie prevádzky a všetci do povinnej karantény, nie len odporúčanie.
To ako chcú spraviť, ak náhodou v Skalici v škole bude v jednej triede nakazený, zatvoria len triedu? A čo ti ostatní, čo sa stretli pred školou, na chodbe? Ach, škoda slov. Ak zatvoriť, tak všetko a nechať učiteľom plný plat a rodičom čo by mali byť doma, tiež. Ako ohrozovať sa navzájom. J

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2020
damtiporiti
22. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl ja mám najradšej tento 😀

autor
22. aug 2020

@natalienka12 mne nič nekonci, ani som nič nepoberala, som na md. Manžel nemá nárok na žiadnu ocr, od marca do júla bol doma zadarmo len na klasickej maródke a dovolenke. Nič nadštandardné. Aj to mu maródku dala len na 10 dní lebo vraj majú kontroly. Čiže čerpal všetku dovolenku a zvyšok bol doma zadarmo. Nepíšem kvôli tomu, aby sme sa obohacovali na štáte 😁 povedzme si pravdu, až takí bohatí by sme neboli.
Len uvažujem, že buď nech nerobia paniku a všetko nech ide ako pred koronou, alebo nech urobia rázne opatrenia platiace pre všetkých rovnako, nie jeden bude doma, druhý v škole. Jeden v obchode natlaceny na mne dobré že nie sedieť mi na hlave 🙄 a druhý doma 14 dní...

maciatkolulu
22. aug 2020

A prečo bol manžel na maródke, chudák ochorel? A dovolenku si prečo vyčerpal? Nechápem.

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2020

Nuz, keby panovi manzelovi asi nieco bolo, tak si nemusi brat dovolenku, bol by vystacil s marodkou.

autor
22. aug 2020

@maciatkolulu lebo nemohol robiť nepustili ho do zahraničia uzavreté hranice.

maciatkolulu
22. aug 2020

Akože nepustili, to je blbosť, zamestnaných ľudí v zahraničí púšťali, na zmluvy, keďže žijem v zahraničí, tak viem. A hranice neboli zatvirene do júla...

namornicka
22. aug 2020

Milý anonym, ty chceš, aby ľudia robili veci buď ako pred koronou, alebo všetko zavreli. Ale to sú práve tie dva extrémy, ktoré sa robiť nemajú. Pretože žijeme akoby novú realitu (tí čo sú ochotní naučiť sa ju žiť s novými podmienkami) a tá obnáša prísnejšie hygienické opatrenia, rozostupy, rúška a pod. To je ten život s covidom, ktorý tu okolo nás teraz poletuje 🐝 a keď chceme fungovať ďalej tak sa musíme naučiť akceptovať to. Potom sú tu ľudia, ktorí by sa najradšej zavreli do atómového krytu kým to nezmizne, ale tých je stále menej, lebo už postupne začínajú chápať, že to tak skoro nebude.

simsalabim
22. aug 2020

Anonym - Ta karantena pre ludi z Chorvatska, co sa nestihnu vratit do 2 dni sa tyka SLOVINCOV ("pri navrate do vlasti"). Nie nasich. Pre nasich sa nic nemeni, iba to, ze musia prejst Slovinskom bez zybtocnych zastaveni (iba pumpa, WC) do 12 hodin.

modrava
22. aug 2020

zle rozhodnutia boli vtedyyyyy, zle rozhodnutia su teraaaaaz, nieco vymyslite, nieco urobte, hlavne to dajte prec 🙄
potom sa nie je co divit, ked sa k ludom spravaju ako k detom.

namornicka
22. aug 2020

Čiže čo som vlastne chcela povedať ...... kľud, užívaj zatiaľ slnko, leto, ten vitamín D imunitu posilní a pomôže ti na jeseň v boji s rôznymi vírusmi. Radosť z leta, vody, pobytu vonku ti zas pomôže na psychiku, ktorá tiež prispieva k zlepšeniu či zhoršeniu odolnosti organizmu. O športe na čerstvom vzduchu ani nehovorím.

autor
22. aug 2020

@simsalabim ale musia , vlastne môžu sa vrátiť. No načo vôbec pustia tam alebo odtiaľ niekoho, keď je tam tak rozšírený covid? Či Slovak, Maďar, Afričan...

gelifil
22. aug 2020

ako vidiet, najdolezitejsi nie su ludia a ich zdravie.ale PENIAZE...nechali to na system mrtveho chrobaka, mmae tolko nakazenych denne co nikdy a oni to maju vraj pod kontrolou

simsalabim
22. aug 2020

Anonym - nerozumiem. Co musia?

lucka_ke
22. aug 2020

@gelifil no keď ti ceny v obchododch stúpnu na 2-násobok kvôli poklesu Eura potom budeš nadávať prečo to únia dovolila, práve preto nemôžu všetko zatvoriť

autor
22. aug 2020

@gelifil budem si teraz protirečiť, toľko nakazených, kde väčšinou sú starší ľudia, taká 80rocna, nič v zlom, zomrela by možno aj na obyčajné kychnutie, predsa už oslabená imunita, pridružené starecké choroby...ale medzi tými nakazenými boli starí ľudia aj v marci, čiže tak či tak stúpajú pripady...
Nevravím len o úmrtiach, ale všeobecne nákazy.

autor
22. aug 2020

@simsalabim sa vrátiť do 12 hodín ak tam nechcú zostať v karanténe, alebo nechcú ísť do karantény doma.

simsalabim
22. aug 2020

Anonym - mylis sa. Rozoberali to aj vo vcerajsich novinach aj v TV novinach. A aj v tom clanku, co si prilozila link pisu : Chorvátsko na zoznam rizikových červených krajín rovnako ako Taliansko a Rakúsko zaradilo od polnoci Slovinsko. Znamená to, že všetci ľudia vracajúci sa z Chorvátska do vlasti budú musieť na 14 dní do domácej karantény. Vyhnú sa jej tí, ktorí sa z Chorvátska stihnú vrátiť do polnoci z pondelka na utorok.
Ak citas s porozumenim, jasne musis vidiet, ze sa to tyka SLovinska.
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22472626/chorvatsko-koron...

maciatkolulu
22. aug 2020

Tak prečo manžel nepracoval? Ale bol na dovolenke, keď sa dalo dostať cez hranice? A tobôž v júni a juli?

marianeta
22. aug 2020

@hettinka no a čo je najlepšie na Tom,že kopa deti musela robiť kom.skusky na ZŠ , pričom to čo sa naučili počas distancneho vzdelávania sa dá overiť na začiatku nového školského roka a v podstate sa to tak robí bez ohľadu či je nejaká Korona alebo nie vstupnými previerkami.. Maturanti dostali vysvedčenia len tak..a kto a ako si overí či si ho aj zaslúžili a majú vedomosti hodne toho maturitného vysvedčenia..toto sa mi veru nepáči..Kľudne mohli maturovať za určitých opatrení a aj počas prázdnin..

simsalabim
22. aug 2020

Anonym - dala som si tu namahu - pozri si tu cas o 17.15 Je to iba ciastocna informacia, dalej sa mi naozaj nechce hladat.
https://domov.sme.sk/c/22471599/koronavirus-na-...

zuzap33
22. aug 2020

Sed doma, nikde nechoď, obleč si skafander, na hlavu prilbu, vypni Mk a zober Neurol

maciatkolulu
22. aug 2020

Celkovo nerozumiem co riešiš, ved napríklad, my z nebezpečného rakúske sme často na sk, kútiky, obchody a tak a? Vieš čo ani rusko nemáme ako astmatuci a? Vy zase s radosťou behaze po obchodoch, pandorf praská a tak a?

maciatkolulu
22. aug 2020

Myslím, že sa aj tak zbytočné rozčuľujes, lebo budeš sa musieť s tým zmieriť, že tvoje dieťa bude aj s inými.aj ty a manžel.
Preci sedel doma do toho júla?

lauriema
22. aug 2020

Korona je tu bohužiaľ, naučiť sa snou treba žiť nič iné nám ľudia neostáva. Ja len dúfam ze nezačnú zas všetko zatvárat!

autor
22. aug 2020

@maciatkolulu lebo mali zatvorení prevádzku kvôli tomu že stále tam bol niekto nakazený a zo začiatku kvôli uzatvorený hraniciam. Čo tu nie je zrozumiteľné?
Tu nejde ani o to, či niekto ide či nejde von, do obchodu, na dovolenku, do školy, roboty...ale o to, že kým zatvoria jednu školu tak tie deti medzitým mohli byť s inými kamošmi von a ti kamoši zase a ďalej a ďalej. Proste urobiť opatrenia všade rovnaké. Prečo toľko ľudí pribúda? Prečo tak ťažko sa hľadajú ti, s ktorými kto bol v kontakte? Lebo nedvihaju telefóny, lebo niektorí ani nevedia kto s kým na diskotéke pil, tancoval...že na vyhliadkovej lodi bol nakazený a ostatní testovaní neznamená, že pred nimi alebo po nich okolo nich už nikto nebol. Atď atď.

lucka_ke
22. aug 2020

ale nemôžeš zastaviť veľké fabriky, zásobovanie, potraviny, nemocnice... stále niekto bude chodiť cez hranice (nie sme sebestační s potravinami napr.) nedá sa to zastaviť lusknutím prsta a teraz všetko stojí a všetci seďte doma, už tak máme miliardové škody na hospodárstve, toto by sme už nezvládli

hettinka
22. aug 2020

@marianeta ja nepoznám ani jedno dieťa s komisionalnymi skúškami. Robím v škole, nabehli sme na online vzdelávanie. Moje deti tak isto. Ich spolužiaci tiež.

hettinka
22. aug 2020

Milá anonymka, manžel si mal hľadať brigádu za toľké časy. Brali do skladov, kuriérske spoločnosti tiež, veľké obchody. A práve chlapov, co vedia robiť.

maciatkolulu
22. aug 2020

Ale ved keď mali v zahraničí zatvorené prevádzky, nie sú tí ľudia na dovolenkách 😊sú na Kurzarbeit a pod. A zaručene nie do jula😎a reálne neviem, že by boli hranice zatvorené pre zamestnaných, pendlerov atď a opakujem určite nie do jula😉so zmluvou, takže zvláštne u vas😂😂😂pre mňa nezrozumiteľné, keďže kopec ludi od nás a k nám chodilo cez celú koronu pracovať.... Tvoj manžel bol marid, keď zatvorili prevádzku, ale no taaaak. Lebo sa nedá urobiť také opatrenia ako píšeš. Si predstav, ze včera sme boli vo Viedni a dnes ideme do ba😂😂😂a?