Covid 19 - stúpajúce prípady nakazených
Ahojte, idem rozprúdiť debatu,
Mne osobne sa nepáči, aké opatrenia zavádzajú .
...v školách rúška, ale vonku hufa deti pokope, na kúpaliskách, v táboroch. Už ani u lekára či v obchode nedodržiavajú poniektorí nosenie rúška.
...teraz hovorili v správach, že ľudia z Chorvátska majú čas dva dni sa vrátiť do svojej krajiny, keď sa chcú vyhnúť karanténe. To akože naozaj? Kto ich potom bude hľadať, ak náhodou sú práve tí pustení nakazení?
Ak chcú robiť opatrenia, tak nech to urobia bez aviza, ako v marci. Bum a už nejdeš nikde, bohužiaľ, sa to šíri. Nepamikarim, len mi hlava neberie tu logiku zmýšľania.
Každý deň nič iné nepocuvame v telke, len ako ešte nikdy nebolo toľko prípadov. Tak sakra, zatvorim tie prevádzky a všetci do povinnej karantény, nie len odporúčanie.
To ako chcú spraviť, ak náhodou v Skalici v škole bude v jednej triede nakazený, zatvoria len triedu? A čo ti ostatní, čo sa stretli pred školou, na chodbe? Ach, škoda slov. Ak zatvoriť, tak všetko a nechať učiteľom plný plat a rodičom čo by mali byť doma, tiež. Ako ohrozovať sa navzájom. J
Veď sa zavri si na materskej s deckom môžeš sa aj zamknúť s ním doma. My Zial zarabame prasule aby bolo aj Na tu tvoju MATERSKU !!!!
Ja som robila zdravotnú sestru, teraz som na materskej. Som si istá, že ten vírus tu bol už pred rokom, mali sme odrazu veľa ľudí so silným kašľom, teplotami, ťažko sa im dýchalo, ale CRP bolo nízke (teda bol to vírus, nie bakterialna infekcia) doknca sama som bola chorá takto, a netušili sme, čo im je. Všetci prežili, jednoducho sme to brali ako silnú chrípku. Imunita si s tým poradí, telo sa prispôsobi, proste budeme žiť s tým. Už sú správy, že ľudia páchajú samovraždu po zistení pozitivity, to je skutočne obeť korony podľa mňa, toho humbuku okolo toho. Svet sa nezastavil pri žiadnych katastrofách, aj teraz žiť ďalej, najlepšie by bolo prestat skúmať, pátrať, testovať, a žiť ako predtým.
@natalienka12 Co je ti smiešne? Smejem sa ja na tvojom príspevku?
@weronika171717 A najlepšie, že pozit. test majú aj tí, čo testovaní nikdy neboli.
@marygk ja nepozeram tiez od malicka k nim mam odpor pozerala som ich 1x v zivote a to v den ked som cakala ked isli na zaciatku jula prehodnocovat krajiny na bezpecne vtedy som pozerala prve spravy a plakala od radosti ked som sa dockala vytuzeneho 🙂 a este v ten vecer som sadala do auta so slzami v ociach od radosti to su moje prve aj posledne televizne noviny co som videla😉
@evamarek77 zdielam vas nazor
https://m.topky.sk/cl/10/1957607/KORONAVIRUS-Me...
Myslím, že už aj zadubenym pomaly dochádza, prečo má Slovensko také pekne výsledky oproti susedným štát a áno aj tomu vysoko nebezpečné mu rakúsku. 😂😂😂Ale tak ono psychika veľa spraví, slogany, ako "spoločne ho popražíme" a pod. Mi robia husiu kožu.
Mňa by zaujímalo kde v zahraničí robí tvoj muž keď musel brať dovolenku a nechceli ho pustiť cez hranice
@jaskolka
inak aj ja som minulý rok v zime mala kašeľ hádam aj dva mesiace, čo som sa nevedela toho zbaviť. potom mi dr. dala antibiotiká, ale krv nebrala, ani nič. A to som zrejme od neterky ochorela, lebo tá zo škôlky vždy niečo donesie, a keď som ju strážila, mala aj 40-tky teploty. Jej dr. vzala z prsta krv, že je to vírusové ochorenie. Takže probiotiká, C-éčko, a veľa piť.
Len ja chytím kašeľ a zápal hrdla vždy rýchlo, takže som sa nad tým nijak nezamýšľala a dopovala sa sirupmi atd... Akurát, že keď to neprestávalo a už ma začínalo pichať v rebrách pri nádychu, potom som šla k dr. Ale ako vravím, len ma popočúvala a dala antibiotiká na zápal dýchacích ciest.

Ja sa ani nebojím covidu ale všetkých tých drbnutych opatrení a zatvárania ak chceš ty sa zamkni ja nemienim byt kvôli tebe zamknutá do Vianoc a nebodaj ešte Vianoce nám zákazu: a svoje deti do školy pošlem už sa to s nimi nedalo vydržať iba sme sa s mužom kvôli ním romantický vadili