Covid a následky v podobe psychických problémov

7. jan 2021

Ahojte,tie čo ste prešli koronou, nemali ste následky v podobe psychic.problemov? Zaujíma ma,či to je normálne po korone ,lebo som sa dočítala ,že 1z 5 ľudí má úzkosti a depresie. Či Vám to prešlo,alebo je to potrebné už odborné riešiť. Budím sa s úzkosťami, nedajú mi ani spat,je to hrozne. Nikdy mi nič nebolo.

katulastraka
7. jan 2021

Ahoj, ja som sice koronu nemala ale nemoze to byt nahodou tym, ze by ti chybali nejake vitaminy alebo mineraly? Skus zacat brat horcik s vitaminom B6. Mozno sa ti to zlepsi 😊

snowflake07
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikyy
7. jan 2021

No podľa mna má teraz všeobecne veľa ľudí úzkosti a depresie nakoľko je situácia aká je ľudia sa boja čo bude treba skúsiť niečo prírodné na ukľudnenie magnezium, persen forte a skúsiť troska pozitívne myslieť aj keď je to ťažké ale treba sa snažiť ..

mogaa
7. jan 2021

Psychické problémy sa predpokladajú o pacientov čo mali ťažký priebeh, boli na ventilácii....ale pribúda veľa ľudí čo začínajú mať psychické problémy z celej tejto situácie - strach, úzkosť, obavy o blízkych, jednoducho ľudia to dlhodobo nezvládajú a prejaví sa to na psychickom zdraví.....ak máš úzkosti určite to rieš s lekárom, dá ti nejaké slabšie AD na prechodnú dobu.....treba nejako vydržať do leta, dúfajme že dovtedy bude väčšina populácie zaočkovaná a v lete je šírenie "pomalšie"

slovakboy
16. mar 2021

Neobvinuj sa z toho že máš úzkosti máš ich z corony. Rieš to s lekármi a určite aj s psychoterapeutom. Pozri si aj na YouTube nejaké rady ako cvičiť a meditovať. Dobre sa stravuj dodržuj pitný režim a ber vitamíny Horčík Draslík a B komplex. Nie zase priveľa. Lieč sa určite a keď je to potrebné ostan radšej doma a nepracuj.

zuzkomo
6. feb 2022

Kto nezezit, nepochopí...ja som po covide začala mať neurologické problémy,vrátane nevysvetliteľných silných ranných úzkosti a depresii.Bolo to akoby fyziologické,telo,vrátane psychiky prestalo poslùchať.Keďže mám rodinu a deti,o ktoré sa treba starať,bez hanby som musela vyhľadať lekársku pomoc.Zázraky sa zatiaľ nedejú,ale po nasadení antidepresív sa aspoň ťa úzkosť s depresiami výrazne zmiernili.Držím nám všetkým palce,aby to čoskoro pominulo.

1stefi121
6. feb 2022

Ja mám už 3 mesiac..

1stefi121
6. feb 2022

@zuzkomo ako dlho ich užívaš?

1stefi121
6. feb 2022

@zuzkomo aj ja beriem po covide Ad...už 2 mesiac...

zuzkomo
7. feb 2022

@1stefi121 zatiaľ na ne len nabieham,na noc mirzaten beriem druhý týždeň,na ráno polku escitalopramu. spávam už omnoho lepšie,ale deň by som asi bez Frontinu zatial nedala.Viem,že sa to nedá dlhodobo užívať,ale len vďaka nemu ako tak prežívam.Uvidim po kontrole u lekárky,zrejme ho skúsime vysadiť.Na psychiku mi lieky celkom zabrali,ale telesné príznaky stále pretrvávajú

1stefi121
11. feb 2022

@zuzkomo Aj ja mám telesne príznaky ...tie ešte sú ...

zuzkomo
11. feb 2022

@1stefi121 A absolvovali ste,prosím,aj dáke vyšetrenia?Resp. našiel sa dáky nález?Ja stále len čakám na MR a som z toho dosť nervózna.EMG ani nie som schopná absolvovať,keďže bez liekov t.c.ani nezaspím

1stefi121
11. feb 2022

@zuzkomo áno mr mozgu ak CT mozgu ....CT mozgu bolo ok ale na mr mozgu sú neake nešpecifikované ložiská dr.navrhovala lumbalku tu ja odmietam ....

zuzkomo
11. feb 2022

@1stefi121 Uf,to je nepríjemné...mám z toho dosť obavy. Neznie to bohvieako...ale ďakujem aspoň za typ,čoho sa domáhať,mňa zatiaľ doktorka poslala len na MR a EMG,ale to bez liekov momentálne nedám.