icon

Covid očkovanie onko pacienta - skúsenosti

12. nov 2021

Onko pacienta myslím takého, ktorý stále čaká na liečbu. Mal by podstúpiť operáciu začiatkom decembra. Názory lekárov sa rozchádzajú a nevieme sa rozhodnúť. Inak je to človek v strednom veku doteraz bez zdravotnych problémov, na chorobu sa prišlo náhodou počas vyšetrenia niečoho iného. Keďže máme doma škôlkara, veľmi sa bojím, že nám covid prinesie domov. Ale zase keď ani lekári sa nezhodnú na jednom tak my sme už úplne neistí.

Strana
z2
mariska1989
21. nov 2021

@simsalabim ahoj prosím ťa čo znamená terminálnom štádiu?

mariska1989
21. nov 2021

Môj otec je ockovany 2x je onkopacient a zaočkovať sa dal až po operácii 3 dávku sa rozhodol že si nejde dať nakoľko je zdravotný stav sa zhoršil s tým že sa mu rozšírilo to v nutri a po pľúcach 😔

slniecko_12
21. nov 2021

@ukulela noo 20 percent ockovanych aby lezalo v nemocnici je kusok vela nie? 😅 to ma vobec neinsppiru dat sa ockovat no 😉

iva812
21. nov 2021

@slniecko_12 Aby bola informácia o 20 percentách zaockovanych, ktorí skončia v nemocnici komplexná, bolo by treba uviesť aj vek a diagnózy týchto hospitalizovaných, lebo predsa clovek je tvor smrteľný alebo ... stále platí to staré proti veku nieto lieku, hoci vďaka farmafirmam sa vek dožitia predĺžil.

simsalabim
21. nov 2021

@mariska1989 v terminalnom stadiu znamena pred koncom. Uz pred rokom mu povedali, nech si da veci do poriadku, ze to je otazka 2 mesiacov. No nastastie -a na velke prekvapenue lekara - sa napriek tomuto ako tak drzi. Ma velmi zle obdobia, ked je nevladny, s bolavymi vredmi v ustach (nevie ani pit) a na koncatinach. Je problem vstat a ist na wc, pri posteli ma kybel. Potom sa mu zrazu polepsi a vie ist na prechadzku a mota sa v zahrade. No ja osobne mam pocit, ze kazde zhorsenie je horsie a kazde zlepsenie tiez horsie ako pred tym.

pleja
21. nov 2021

aj jednodávková je lepšia ako nič, hlavme ak ho operácia čaká v decembri, keď kovid ešte bude zúriť. Ale pre istotu nech sa opýta ešte aj lekára, či to jeho zdravotný stav dovoľuje.

ukulela
21. nov 2021

@iva812 ano, z tych ockovanych drviva vatsina 60+, aj viac, s inymi dignozami a uz aj pol roka po ockovani. Mlady ockovany bez inych diagnoz je v nemocnici rarita, ak vobec.... dik, ze si pripomenula. ALE slepemu mozes oci otvarat, nepomoze to. Mame 7 pripadov moznej spojitosti ockovania s umrtim. Na 2 a pol mil ockovanych. A 13 000 mrtvych na kovid zo zhruba milion pozitivne testovanych ag aj pcr testov. Na to netreba vs ani ss matematiku, aby clovek pochopil. Ze,
@slniecko_12

slniecko_12
21. nov 2021

@ukulela jaaaj..tak potom naco prehovarate vsetci najma seniorov? 🤦🏼‍♀️🙏 a este k tomu v terminalnom stadiu ochorenia? najlepsie taketo fora ani necitat..len to cloveku zle robi..👋

simsalabim
21. nov 2021

@slniecko_12 Mozno preto, ze 1) ti ludia chcu este zit a casto to je ich volba a 2) nasa medicina zachranuje ludi v priamom ohrozeni zivota. Tak ze kym sa staraju v nemocnici o nich, a je ich vela, vsetko ide bokom. Anesteziolog, ktory obsluhuje plucnu ventilaciu na covid oddeleni uz nemoze byt pritomny pri operacii bedroveho klbu ci zlcnika. To pocka, pretoze, hoci ti ludia trpia v bolestiach, na nu neumru. Nemocnice su zahltene covid pacientami. Ved porad, co teda s nimi? Ani ich do nemocnice netreba s covidom brat? Ci ako? Ockovanim sa staty snazia zabranit zahlteniu nemocnic, aby sa dalo normalne fungovat. Aby ostatni dostali potrebnu zdravotnu starostlivost. No kym su plne ludi s covidom, nejde to. Povedz, ako by si postupovala ty, keby si bola vo vlade?

ukulela
21. nov 2021

@slniecko_12 pozri, nechces, nepochopis. Zjavne ma ten zaockovany senior X x vacsiu sancu prezit, ako nezaockovany... a napr aj my sme nasu 90 r prastarku zaockovali nema skoro ziadne problemy okrem opotrebovanych klbov. Zdrave srdce. Ked nic ine, zasluzi si umriet v pokoji doma medzi svojimi a nie sa dusit sama medzi cudzimi ludmi v skafandroch. A ten pan v terminalnom stadiu sa rozhodol podla vsetkeho sam. 9 z 10 sestdesiatnikov, co zomieraju na koronu, mohlo zita uIvat si deti, vnucence, dochodok mozno este 20 rokov. Komu niet rady, tomu niet pomoci, ok, vybrali si sami. Akurat ze aj a iba kvoli nim napr uz vo fakultnej nemocnici v martine odkladaju onko operacie. Lebo maju plne ventilacie a ziadnych volnych lekarov.

ukulela
21. nov 2021

@simsalabim pani by rozdala ivermectin vsetkym a bolo by po korone...

janage
21. nov 2021

@ukulela ja sa až čudujem, že na akú onú tí lekári študujú 6 rokov potom este 2 atestacie každá po 2 roky a ďalšie vzdelávanie, keď ako sa ukazuje posledný rok, stačí pogooglit a už sú tisíce erudovanych odborníkov len ambulancie im zriadiť 😉

janage
21. nov 2021

A úplne ma fascinuje prístup: rychlokvasenu vakcínu si nedám lebo nie je overená a nedám zarábať farma firme. Rúško a respirátor je blbosť, to vôbec nepomôže. Akékoľvek obmedzenie je blbosť. A potom rýchlo lieky, starostlivosť a najlepšie ten novy liek čo spomínali v správach. To už nevadí, že je nové, že stojí tisíce a môže mať závažné vedľajšie účinky.
Pred 2 týždňami som povedala, že keď sa situácia zhorší na vine bude a) lekár lebo zle lieči, b) nemocnica lebo je zle vybavená c) vláda lebo...
Iba ten co dlabal na všetko, ignoroval odporúčania lekárov a odborníkov, ten za nič nemôže, on nevedel a on si myslel.

mariska1989
21. nov 2021

@simsalabim aha no tak to má aj môj otec teraz, ide to šikovno a zastaviť sa čas nedá 😔

scorpionflower1
21. nov 2021

@janage My Slovač mame celkovo paradny vztah k prevencii a zdravej zivotosprave. Prvi v konzumacii alkoholu, svetovi v konzumacii cukru...hlavne tradicne...papkat klobasky, zaliat pivkom alebo kofolkou a potom prist kňúrať k doktorovi o lieky, lebo cukrovka, obezita a s tym spojene choroby, boli toto a hento. A preventivky? Mojej mame sa minule chvalila kolegyna, ze nebola 30 rokov u gynekologa...vsak naco?

Strana
z2