CT srdca s kontrastom
Ahojte akurát idem od kardiologa a posiela ma na CT srdca a pýtal sa ci mi už bola podávaná niekedy kontrastna látka pri ct ... CT mi nebolo ešte nikdy robene iba Mri mozgu a tam mi pichali kontrast ale tam je iný ako pri ct . Pri ct je aj vyššie riziko alergickej reakcie . Tak mam trosku strach z toho ze ci mi niečo nebude . Mali ste niekto robene ct srdca s kontrastom a bolo všetko ok ? alebo ste mali reakciu ak áno aku ? Ďakujem.
@macka1996 ahoj, bola som pred mesiacom, som alergicka síce nie na lieky ale v pohode, akurát mi ostalo veľmi teplo ale len na chvíľku
@macka1996 ahoj, pracujem na rtg pracovisku. Ct srdca robime casto.. nemas sa coho bat.. reakcia na kontrast je velmi vynimocna.. ja sama som ju dokonca ani nezazila nikdy u pacienta...keby si aj dostala reakciu tak v tom momente dostanes lieky..
Ďakujem Vám dievcata , mam to už za sebou zvládla som tiež meň veľmi teplo mi bolo a trosku panika ma chytila. lebo som sa zľakla ako som cítila ako mi do žíl vstrekal ten kontrast ..nevedela som ze to bude tak počuť cítiť. tak som sa zľakla..lebo ja som si myslela ze ten kontrast mi tiekol cely čas pred tým:D

@macka1996 otec bol pred 2 týždňami a všetko ok