icon

Cvičenie počas menštruácie

30. aug 2025

Ahojte, cvičím celkom aktívne. Dnes som dostala a cvičila som napriek bolesti. Som unavená, vysilená, nevládzem. Toto mi trvá tri dni. Rozmýšľam, že dva dni skipnem tréning. Ako to máte vy počas MS? Ja mávam 7 dní, silné krvácanie 5 dní, najhorší je 2-4 deň. Ďakujem.

pribinak
30. aug 2025

Nie, nebaví má to vtedy. Ani sa to veľmi neodporúča

Vtedy papkam čokoládu a nutelu.

nafka0483
30. aug 2025

@anonym_autor Nemam problem, nemavam velmi bolesti. Cvicim ked sa na to citim (co je 99%).
Urcite by som necvicila ak by som musela ist nasilu cez bolest a bola potom uplne odrovnana - aky to ma zmysel?

lucia13022023
30. aug 2025

Keď vladzem cvičím, keď nie tak nie. Viem, že by som nepodala taky výkon keby idem proti sebe

snowflakenel
30. aug 2025

Ano cvicim....a odkedy cvicim, tak mi ms trva cxa o 2.dni kratsie. Mala.som 7.dni, teraz,len 5 dni.

autor
30. aug 2025
@snowflakenel

Ano cvicim....a odkedy cvicim, tak mi ms trva cxa o 2.dni kratsie. Mala.som 7.dni, teraz,len 5 dni.

@snowflakenel aj cez bolesti a krce? Aj ked mas v sebe tabletku proti bolesti a nevladzes?

zuzanka.zuzu
30. aug 2025

cvičím vždy, pre mňa je dôležitá pravidelnosť, ja by som potom nevydržala sama so sebou, veď to je každý mesiac 😁 ale napríklad nebežím 2km na rozcvičku ale povedzme vyjdem 500 schodov 🤷 nenaložím si pravidelných 20 kg ale povedzme začnem na 10 a pokročím na 15 (20 viem že dám presne o týždeň 😜). nechcem sa zničiť, ale cvičím a mne to práveže od bolesti pomáha, v porovnaní s minulosťou si lieky od bolesti dám len keď preženiem cvičenie 😀 iné bolesti prestali. plus krámy mám namiesto 6 dní už len 4

sisska96
30. aug 2025

Nieeeee

karlamon
30. aug 2025
@anonym_autor

@snowflakenel aj cez bolesti a krce? Aj ked mas v sebe tabletku proti bolesti a nevladzes?

@anonym_autor určite nie, len si ublížiš.. Telo je vtedy celkovo oslabené, určite sa nepresiluj.. 🫣 Oddýchni si radšej a naber novú silu 🥰

ibatanecnica
30. aug 2025

@anonym_autor nie. Vtedy som tiez KO a treba pocuvat telo. Vtedy treba oddychovst.

snowflakenel
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked som bola mladsia, mala som silne bolesti. Teraz po,detoch vobec. Nastastie.

sissy27
30. aug 2025

@anonym_autor ano, cvicim, plavam, robim cokolvek. Mna menzes nijako neobmedzuje, jedine teda sex je za mna no-go, pripada mi to nechutne. Ale zas ja nemam nijako extra problemove tieto dni.

anonym_9ad0f9
30. aug 2025

@anonym_autor nie, vôbec neodporúča sa to.Napriek bolesti a tabletke načo to je dobre?

diewcatqoo
30. aug 2025

Ako kedy. Ked mam bolesti take, ze si musim dat tabletku, tak vtedy necvicim. Ked nemam bolesti a citim sa ok, tak cvicim.
Cez bolest a s tabletkou urcite necvic. Pri cviceni sa mas citit dobre.

anonym_8f17f4
30. aug 2025

Cvičím vždy, ak by som týždeň vynechala už sa nedokopem ale zvolením tempo. Ja však nemávam žiadne bolesti či kŕče len mám akosi menej energie

lilian183
30. aug 2025

@anonym_autor áno cvičím aj vtedy. Ja bolesti mám predtým ako to mám dostať

titla
30. aug 2025

Cez bolesti a krce necvicim. Po porode uz nemavam tak silne menstruacne bolesti, a ked aj, tak nie kazdy mesiac a max 2 dni, ale aj vtedy sa najradsej zabalim s termoforom do deky pred TV (ak sa da, mam dieta, cize niekedy sa neda) a dam si tabletku alebo miesany drink. Vsak mam cely zvysok mesiaca, ked mozem cvicit.
Pred 30-tkou som zvykla mavat kazdy mesiac take krce, ze som sa dopovala flectorom, vracala od bolesti a nevedela chodit vystreta. Ani by ma nehlo spravit pohyb naviac.

elzu
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ve chvili, kdy si beres leky proti bolesti, tak necvicis, protože jinak si ublížíš.
Nemůžeš vypnout signalizacni drahu bolesti pred nebo v prubehu sportu, protože bolest je jedna ze “záchranných brzd” pred přetížením.

K otazce- pri MS nejdu do extremu, nesnazim se lamat rekordy- netlacim na pilu. Misto HITu jedu pilates, jogu, low impact posilovani, nebezim 10km, ale mene, pripadne se jdu svizne projit. Pro me je dulezite nevypadnout z rytmu- ale prispusobim se tomu, jak se zrovna citim. Muj vykon neni linearni, je to sinusoida, jednou nahore, jindy dole, kontinualita a vytrvalost- radeji 15 min kazdy den nez to vyhrotit do extremu, kdyz se na to necitim a pak dny/tydny nedelat nic.

sickynickyobsadene
30. aug 2025

@anonym_autor samozrejme ci sa mi chce ci nie. Začiatok je ťažší ale potom sa to rozbehne a celý deň je potom lepší.

mimirka32
30. aug 2025

@anonym_autor ja cvicim pocas menstruacie, ale tiez len ked nemam bolesti a nie je mi zle. Cvicit sa myslim aj odporuca, ale mal by to byt setrnejsi pohyb ako bezne. Ja byvam cez menstruaciu strasne unavena a ked sa prinutim zacvicit si, dobije ma to aspon trochu energiou

1sally12
30. aug 2025

Nie nikdy

hacula1816
30. aug 2025

Nie, necitim sa vtedy dobre, som slaba, cize to neprichadza do uvahy. Dam si radsej volno, potom mam vela energie a dobehnem to 🙂

anonym_e7a471
30. aug 2025

Cvičiť cez bolesti a kŕče? Šibe ti?

autumn1
30. aug 2025

Ano, cvicim. Vlastne hlavne vtedy cvicim ked vynecham mam krce v podbrusku takze treba mi pohyb, mimo svojich dni to dost casto flakam. Ale treba pocuvat svoje telo ked ti to nebude vyhovovat daj si tych par dni pauzu alebo lahsi strecing

tenerifka
30. aug 2025

nie, ja som vtedy hotova a som rada, ze prezijem deñ....

simsalabim
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor cvicit cez bolesti a krce je blbost. Bolest je signal tela, ktory treba pocuvat.