Cysta + myómy

kingu28
13. nov 2013

Baby dnes som bola na kontrole a zistili mi 7 cm cystu na vaječníku. Mate s tým niektorá skúsenosti?

cerez
13. nov 2013

A akú ti našiel cystu?

kingu28
autor
13. nov 2013

Ja ani neviem, bola som dost v soku. O dva tyzdne mam ist na kontrolu, tak sa potom uvidi. Ale strasne sa toho bojim. Aj ty mas cystu?

ivec16
13. nov 2013

@kingu28 ja mam bohate skusenosti... zalezi o aku cystu sa jedna, ale z najvacsou pravdepodobnostou ti ju budu chciet odstranit... odporucam ti, ak ta cysta neboli pockat niekolko mesiacov, aj lekarovi povedz, ze si za konzervativne riesenie, a nech ta skontroluje po menstruacii a pripadne o mesiac, dva a tri... cysta sa moze zmensit, prasknut...

ottka
13. nov 2013

@kingu28 Ja mám vodnatú cystu na vaječníku. Je menšia ako 4 cm, tak že vtedy sa s ňou nič nerobí, ak nespôsobuje problémy. Mám ju už asi tretí rok a každých 6 mesiacov chodím na kontrolu, či sa s ňou niečo nerobí. Doktorka s ňou nechce nič robiť, len ja mám bolesti vľavo v tom mieste, cysta mi trocha tlačí na mechúr. Ak mi sama nepraskne, tak pôjdem na vyberanie laparoskopiou. A teraz mi zistila aj malý myóm na maternici. To tiež len sleduje, čo sa s tým bude robiť.
Ty máš cystu už dosť veľkú, ale doktorka by ti mala povedať, aký je to typ, či je pekne ohraničená, hladká alebo má nejaké "výbežky" . A ak ťa nebolí, ja by som tiež počkala s vyberaním. Alebo skús názor iného doktora.

zuzmag
13. nov 2013

@kingu28 ahoj, tak ja som na tom podobne ako ty mne tiež pred dvoma mesiacmi našla dr. 7 cm cystu na ľavom vaječníku.Pichla mi vtedy injekciu po ktorej mi mala cysta prasknuť ale bohužiaľ sa tak nestalo.Po mesiaci som išla na kontrolu a nič sa neznemilo cysta tam bola v plnej krase vobec nezmenena.Tak mi doktorka povedala že ešte počkame mesiac a ked sa nič nezmení tak sa mam rozhodnuť či mi ju odstrania laparoskopicky alebo mi predpíše antikoncepciu. Prešiel další mesiac a včera som bola na kontrole a dufala som že už sa tam neobjavi ale stale nič.Tabletky som odmietla a teraz mi povedala že mam tu cystu vodovu,neškodnu takže operacia niení nutna.Iba ak by som mala výrazne bolesti ....ja mavam bolesti len cez plodne dni je to take pichanie.... a momentalne ma skoro každý den boli hlava,som neustale unavená tak mi dr.odporučala kvapky Mastodynon tak uvidím či zaberú......že vraj to može byť aj premenštruačný syndróm.....a ty máš niejake bolesti???

kingu28
autor
14. nov 2013

@ottka
@ivec16
@zuzmag ja ma problemy s myomamy od roku 2006, rok ma nechali vytrapit sa a v roku 2007 som bola na operacii, normalne ma otvorili a odstranili myomy. uplne "bez" som bola do roku 2008. Od tej operacie chodievam kazde 3 mesiace na kontroly. Do roku 2011 som tie myomy vobec neriesila, ale potom zacali nahle rast a doktorka mi povedala, ze uz je naozaj najvyssi cas zacat pracovat na babatku, kym este nie je neskoro. v roku 2011 som otehotnela a bola som pocas celeho tehotenstva vypisana na rizokovom. Ale narodil sa nam zdravy a pekny chlapcek...momentalnesom vo faze rozhodovania, neviem vobec co mam robit, myomy su v celej maternici, normalne si ich zvonku nahmatam, mam silnu, bolestivu a strasne dlhu menstruaciu. Ta cysta m problemy zatial nerobi, o dva tyzdne mam ist po menzesi na kontrolu a bude sa rozhodovat ci staci vybrat maternicu alebo aj ten vajecnik. Neviem ci sa s tym dokazem psychicky vyrovnat. Mam len 29 rokov, ale mam aspon dieta, a to je velky zazrak. Dakujem Vam baby, ze ste zareagovali, zlate ste.
@ivec16

ivec16
14. nov 2013

@kingu28 to ma mrzi, ze mas taketo problemy v tak mladom veku. Myslim, ze tvoj problem su viac myomy ako cysta. S cystou si nelam hlavu... Ak je vodova je prakticky neskodna a ak sa nachadza na povrchu vajecnika. Nie je dovod na jeho odstranenie. Mne raz 8x5 cm cystu odstranili punkciou, takze ma neotvarali. Radsej si necham 10 krat punkciu spravit ako znovu laparku. Vyhybam sa uz operacnym zakrokom, co sa tyka cyst, pretoze to nie je riesenie, po par mesiacoch som ich tam mala spat. Drzim ti palce aby si to zvladla a vela zdravicka zelam...

ottka
14. nov 2013

@kingu28 Ja nechcem ísť na operáciu, kým nemusím. Moja alergologička robí biorezonanciu a tvrdí, že ma tej cysty a myómu pomocou biorezonancie zbaví. Som objednaná na pondelok, takže uvidím, či to zaberie a za ako dlho. Chcem skúsiť nejakú neinvazívnu metódu, kým ma operácia nesúri.
So synom som už bola na biorezonancii, doktorka mu zvyšovala imunitu a odstraňovala ťažké kovy po očkovaní a musím si poklopať na drevo - syn sa zatiaľ dobre drží. Preto som sa rozhodla, že aj ja to vyskúšam.
Ak máš možnosť, skús sa popýtať na tú biorezonanciu v tvojom okolí, možno by si to mohla skúsiť. Ja ti potom napíšem, či mi to zaberá. Alebo ti môžem dať mail na moju alergologičku, možno by ti poradila, či sa dá tvoj problém takto riešiť.

cerez
14. nov 2013

@kingu28 Ono záleží aká je. Ak je vodnatá, tak tá ti môže aj sama zmiznúť. Buď najbližšou menštruáciou alebo inou liečbou. Ak ide napr. o čokoládovú cystu, tak tú bohužiaľ odstraňujú operačne - laparoskopiou. Mne potvrdili minulý týždeň predpokladanú endometriózu, som už po operácii a teraz mi nasadil na tri mesiace hormonálne tabletky. Tak sa uvidí. Za dva týždne ti dr. určite povie viac.

kingu28
autor
14. nov 2013

@ivec16 jedna zena si toho musi naozaj vela vytrpiet. keby mal clovek istotu, ze raź odstranene zostane aj odstranene. ☹ ano, mas pravdu, ide hlavne o tie myomy, ked mi maju raz uz maju vybrat maternicu, vajecnik uz nezohrava velku rolu. len teda, o problem viac. Drzim palce aby to dobre dopadlo-
@ottka to vazne???? nepocula som este o tomto. urcite sa na to spytam. si velmi zlata, dakujem. Neviem, nenahnevala by si sa, keby jej pisala cudzia zena? Ak si myslis , ze nie, rada by som sa s nou spojila.
@cerez ano, hned po menstruacii mam ist na kontrolu, potom sa uvidi co dalej. Dolezite je, ze to uz mas za sebou, tak prajem skore uzdravenie a drz sa .

cerez
14. nov 2013

@kingu28 On presne čaká, či cysta zostane alebo praskne. I keď už podľa šifrovania vie dr. rozoznať približne o akú cystu ide. Ja ti tiež držím palčeky, nech to dobre dopadne.

ottka
14. nov 2013

@kingu28 Ja s ňou mám dobrý vzťah, vždy mi pomôže , aj na maily mi vždy odpisuje. Môžeš jej kľudne napísať a popýtať sa na liečbu biorezonanciou. Ak nebude chcieť , tak neodpíše, ale myslím, že sa ti ozve, lebo je dosť starostlivá a férová a chce pomáhať. Možno skôr bude problém v tom, že ťa nepozná. Ale vyskúšaj a ak ti neodpíše, tak ja sa jej v pondelok spýtam, či sa dajú myómy v takom väčšom rozsahu liečiť a dám ti vedieť. Adresu ti napíšem do IP.

kvietok2835
14. nov 2013

@kingu28 ja som mala tiez cystu... Lekarka mi ju zistila v januari tohto roka mala 4cm, cakali sme ci sa nestrati. O 4 mesiace som isla na kontrolu a cysta stale na svojom mieste, nezmenena.... V septembri som bola na laparoskopii, nastatie vajecnik mi nechali ...
Drzim palce nech sa to cim skor vyriesi 🙂

milotka1
14. nov 2013

caute kocky,... idem sa s vami podelit o moje problemiky... mne doktorka cca pred dvoma tyzdnami zistila ze mam myom... cca 1,5cm.. mala som problemy so svojou doktorkou tak som ju zmenila a az ta nova mi ho nasla 😒 ...no to nie je vsetko... snazime sa otehotniet ale nejako sa nedari.. tak mi urobila aj hormon.profil, sledovala bazalnu teplotu a zistila ze nemam ani ovulku... predpisala mi clostilbegyt a zevraj ten myom este nie je velky tak sa moze sam stratit ... alebo na druhej strane moze zacat rast... ☹ ... som zvedava ako mi zaberu tie tabletky a ci sa nam to uz konecne podari... dala mi ich spolu s duphastonom na tri mesiace...

kingu28
autor
14. nov 2013

@ottka dakujem ti velmi pekne, urcite jej napisem a dam ti potom vediet ci mi odpisala. este raz dakujem.
@cerez dakujem
@kvietok2835 dakujem velmi pekne

kingu28
autor
20. nov 2013

@milotka1 1,5 cm este nie je vela. Ale je pravda, ze pri otehotneni moze pekne skomplikovat situaciu. Zavisi aj od toho, kde sa presne ten myom nachadza. Nie som ziadna lekarka, pisem len z vlastnej skusenosti. Mne sa podarilo po 3 mesiacoch otehotniet. A vraj to bol zazrak, lebo ja som uz mala aj v tom case vela tych myomov. Tak drzim palce, a dufam, ze sa Vam zadari.

milotka1
28. nov 2013

@kingu28 dakujem velmi pekne... tak lekarka povedala ze to nie je take strasne... ze ju budeme sledovat ci rastie alebo nie.. tak dufam ze nebude chciet rast ..

kingu28
autor
28. nov 2013

@milotka1 treba mysliet pozitivne, a verit, ze vsetko dobre dopadne. ja som si objednala jednu knihu, zacala som ju citat a vidim veci trosku inak. ja idem na kontrolu zajtra, som zvedava ako to dopadne. kazdopadne drzim palce, aby sa vam cim skor zadarilo.

milotka1
29. nov 2013

@kingu28 dakujeme aj ja drzim palce aby to dopadlo u teba dobre... a ak sa smiem spytat aka to je kniha??

kingu28
autor
29. nov 2013

@milotka1 na viacerych forach odporucili knihu od L. Hayovej - miluj svoj zivot. Objednala som si ju, uz ju mam doma a je naozaj dobra. Su to take meditacie, uvahy, kazda je strana je o niecom inom. Objavila som aj vyborny bylinny caj, je vhodny na pitie aj na sedacie kupele - afroditin caj zdravia, obsahuje strasne vela byliniek, urcite odporucam. A ta 7 cm-ova cysta mi praskla. Lekarka ma 2 x za sebou vysetrila, nechcela tomu uverit.

milotka1
1. dec 2013

@kingu28 no tak to som rada ze ti praskla 🙂 dakujem za info 🙂

jaja1411
19. feb 2018

@ottka Dobrý deň, chcem vás len opýtať či zabrala biorezonancia a ten myóm, ďakujem za odpoveď, Jana

adka114
16. jan 2020

Môj známy doktor mi odporučil pupalkovy olej, tak isto mi bola nájdená cysta. Veľmi mi pomohol.