icon

Dá obvodná lekárka prístup k zdravotnej dokumentácii?

eminaaaa
13. apr 2024

Ahojte, chcem sa spýtať ze či by mi frajerova obvodná doktorka dala zdravotnú dokumentáciu.
Ďakujem za odpoveď.

sissy27
13. apr 2024

@eminaaaa nie, nedala, jedine ze by bola uplne padnuta na hlavu a chcela by mat zbytocne problemy.
Zdravotna dokumentacia je majetkom ambulancie a bezne sa nevydava ani pacientovi (ked tak len vypis) a uz vobec nie “pacientovej frajerke” - cudzej osobe. Ze ti nieco take vobec napadlo 🤦🏼‍♀️

karolinakovac
13. apr 2024

@eminaaaa akoze frajerovu kartu? To vôbec, nesmú dávať cudzej osobe žiadne záznamy o zdravotnom stave

pieksamaki
14. apr 2024

@eminaaaa nie, ani do ruky...pri zmene lekára si to pošlú elektronicky a postou

mogaa
14. apr 2024

@eminaaaa určite nie....porušenie zdravotného tajomstva ti nič nehovorí?

koniarova
14. apr 2024

Určite nie.

pribinak
14. apr 2024

Ja nechápem ako sa niekto pricetny môže toto vôbec opytat 🤦🏻‍♀️

simca06022011
14. apr 2024

Prečo by mala? Mne napr dali, chodím tam aj ja, on ležal a kartu sme potrebovali pre iného dr. Zavolal a poslal ma.

mandzula
14. apr 2024

@sissy27 len podotknem, ze zdravotna dokumentacie nie je majetkom ambulancie, pravne nepatri nikomu.

zorkahorka
14. apr 2024

Ak jej zavola, ze prides ty, lebo on nemoze, tak by mohla

januska12323
14. apr 2024

Samozrejme môže ak jej zákon nič nehovorí.

taktotedanie
14. apr 2024

@mandzula pravne patri lekarovi resp zdravotnickemu zariadeniu

zuzanockamt
14. apr 2024

@zorkahorka Ani keď zavolá. Musí to podpísať. A ona je voči nemu cudzí človek.

caroline_
14. apr 2024

@simca06022011 u nás tak isto, zavolala som pred ňou jemu a potvrdil jej to a vydala mi v pohode

kulumulu123
14. apr 2024

@eminaaaa nie a neda ju ani jemu samemu ked si najde noveho dr tak si lekary toto poriesia medzi sebou. On iba pidpise zmluvu s novym dr

zorkahorka
14. apr 2024

@zuzanockamt za spytanie nic neda. Moj muz, ked sme neboli zosobazseni, bol u mojej gyn pre vysledky, lebo som bola po skorsom porode a nebol s tym problem, hoci bol vlastne tiez len moj priatel

rakywanda
14. apr 2024

Bola som tak starému susedovi pre kartu. Zavolal dr, povedal kto príde, žiaden problém. Ale to vieš, tuto je to vesničko má stredisková...