Dá sa zmenšiť diastáza bruška cvičením?
dobrý deň som po pôrode 9m...neviem či diastázu mám ale mám vypuknuté bruško.. dá sa to zmierniť cvičením? ak áno tak ktorým? aké pomohli vám?
a ešte jedna otázka k fyzioterapeutovy potrebujem aj od niekoho iného výmenný lístok? ďakujem
Tuto otazku si kladiem aj ja. Ze ci jw to realne, ze sa cvikmi "strati", lebo z tej mojej som uz zufala.
Pokiaľ cvičíš áno,ked prestanes,je to o pár týždňov pôvodný stav. To je na tom to zradné. Ja konečne keď sa maly narodi pôjdem na zasitie...nemôžem celý život cvičiť... teda môžem,ale...
ahoj anonym, ja som chodila na kurz , mala som diastazu mam niekde aj parametre, dlha a siroka, a za 2 mesiace sa zavrela, a obvod brucha bol o 11cm mensi 🙂
k fyzioterapeutovi nepotrebuješ výmenný lístok,jeho služby platíš,rovnako ako napr. kaderníčku...
@anjelicek26 ako zašiť?
@asdfka a aj sa vrátila potom späť?
Anonym… 1x citam ze sa to vracia spat 😮 ale myslim si ze ju nemam spat, brucho mam pekne 😀
Zasit počas laparoskopie.. aspoň tak plánujem ja...
@anjelicek26 to sa platí?alebo človek musí mať nejaký problém?
@asdfka a vlastne koľko ste cvičila?
Pripnem sa
Absolvovala som 2 mesacny kurz, kde som mala kazdy tyzden jednu hodinu. A potom sme mali 3x denne cvicit doma cely tyzden. To bolo take 10minutove cvicenie. Ked som si zmyslela som si zacvicila. Boli aj dni ked som sa na to uplne vykaslala 😅
Urcite da, ale musi to zhodnotit lekar, do myslim 4,5-5 sa da cvicenim. Ja som mala 4,5 a dala som to za dva roky uplne dokopy
@anjelicek26 nemusi sa to vratit, ale neviem si predstavit necvicit, ved to su lahke cviky na toto zamerane
Samozrejme že sa to dá, len treba cvičiť každý deň 🙂
Áno je to platený zákrok,poisťovňa prepláca len časť. Ale to mi nevadi,takto to ostat nemôže. Babam,co sa to spravil cvičením gratulujem. Mne nie a ide mi to na nervy roky. A aj som roky cvicila poctivo kazde ráno každý večer a po pár dňoch odflaknutia zasa tam,kde sme boli... teraz pôjdem inou cestou...
@anjelicek26 oni hovoria, ze ak do 2 rokov or porodu nie je stiahnuta na 1,5, tak je to na operaciu. Cize podla mna je to u Teba jednoznacne na tu chirurgiu.

Ano da pozri si Monika Šrenkelova