Darovanie krvi v Ružinove - aké sú vaše skúsenosti?

dominika1369
12. júl 2020

Akè su vaše skusenosti s darovanim krvi? Kde ste darovali krv a aky bol personál? Mali ste aj nejakè občerstvenie a preplatenie cestovnèho?
Som objednaná v BA v Ružinove e chcem vediet aj vaše skusenosti. Ďakujem

sissy27
12. júl 2020

@dominika1369 ja chodievam do ružinova alebo na Kramáre. Personál super, ale to asi na každej transfúzke, predsa len tam nechodia pacienti sa hádať a sťažovať, takže aj personál to tam má príjemnejšie. Občerstvenie je, pred odberom čaj (koľko chceš), po odbere keksík, káva a gastrolístok. Cestovné neviem o tom že by preplácali, predsa len tam asi nikto necestuje kvôli odberu cez pol republiky.

voucher
12. júl 2020

Cestovne sa nepreplaca. Inak pohodka. Dostanes teraz keksik, 3e gastro listok a co sa tyka obcerstvenia - v Kosiciach automat na kavu, kde mozes pit co len chces z neho zdarma a aj viac x po sebe a potom este tesne pred odberom cista voda alebo caj, zasa kolko chces mozes pit. V zavislosti od poistovne aj nejake vitaminy mozes dostat potom.

bbebe
13. júl 2020

V Ruzinove ti preplatia aj parkovanie pred nemocnicou, resp, nemusis platit

dominika1369
autor
13. júl 2020

@voucher ďakujem to viem mám UNION tá ponuka vitaminy pre darvo krvi 🙂

dominika1369
autor
13. júl 2020

@bbebe ďakujem to som nevedela 🙂

dominika1369
autor
13. júl 2020

@sissy27 ďakujem za informácie 🙂

vazka1
13. júl 2020

@dominika1369 v Ruzinove na tranfuznom az na par vynimiek nie su zrovna 2x prijemni doktori. Clovek by si pri nich myslel, ze darcov krvi je az nadbytok.. Ale sestricky su tam mile.

voucher
13. júl 2020

@bbebe neplati tam to ze sa v nemocniciach nema platit 4hodiny? v KE to plati. Pred tym zakonom viem, ze som parkovaci listok potvrdzoval, ze som bol na darovani krvi, ale posledne darovania uz nic take netreba riesit, 4h je zdarma.

bbebe
13. júl 2020

@voucher to netusim, ja som tam nikdy neparkovala, resp iba raz a to ked som darovala krv cize asi hodinku a to mi pri odchode odblokovali ten papierik 🙂

cacianka
11. sep 2020

V Narodnom onkologickom ustave odoberu krv, z nej extrahuju iba to co im treba pre pacientov a vratia. Cize minimalny zásah.odmeny pre darcov su o dost vyššie. Ale predodberovy postup je trochu narocnejsi, to vsak znamena ze lepsie vysetrenie zdravotneho stavu a pre darcu viac odborné

sammy
16. aug 2023

Ahojte, trochu to tu obnovím. Chceme ísť s mužom darovať krv, už sme sa aj objednali. Ako to tam funguje? Prídeme, vyplníme nejaký dotazník, vezmú nám krv na kontrolu a keď bude vyhovovať, môžeme darovať? A potom? Treba sa tam nejaký čas zdržať alebo sa dá ísť rovno domov? Resp. domov alebo do práce? Treba nejaký šetriaci režim v ten deň či dá sa normálne fungovať?