Dať alebo nedať očkovať mmr?
Nvm sa rozhodnut, mate v okoli nejake neziaduce ucinky z mmr vakciny? A co je na tom pravda ze nasa generacia 30-40 r kt sme bol zaockovani na osypky,vakcina bola neucinna,?To znamena ze ako keby sme ani neboli zaockovani?
@sisaka super postreh to s tym skladovanim...pred ockovanim na rotavirus som poprosila lekarnicku ci by mi vedela uskladnit vakcinu v chladnicke a ze si po nu pridem tesne pred ockovanim a nemala s tym najmensi problem...naozaj je otazne ako kopa mamiciek skladuje tie zive kultury, lebo pri tych mnozstvach gramatickych chyb co v texte vidim tak sa zamyslim ze ozaj problem moze byt niekde inde a nie co vakcine...
@eny211 No mozno sa to zacne kontrolovat a mozno aj zavedu zakon,aby rodicia co neockuju nosili povinne viditelne oznacenie niekde na obleceni🙂 No a zacne aj hon na novodobe carodejnice. Ja len by som chcela vediet kolko o tych ockovaniach mate nastudovane aj realne,alebo len to co vam doporuci vas lekar,teda vcelicka do rucicky a do nozicky. A hlavne ci sama ste preockovana,nakolko protilatky sa casom stracaju. Teda bat by ste sa mala nie malych deti ale dospelych a starsich ludi,ktori v detstve neboli ockovani napriklad vobec. Pekny den a opatrne aby ste sa.niekde nestretla s neocko detmi.
@luxikate neockovanim riskujes napr, aj to ze ti nemusia malu vziat do skolky.
U nas neockovane deti neberu.
@alexandra909 ..nezobratie dietata koli neockovaniu je vysoko protizakonne a zalovatelne na sude. neockovanie na slovensku nemoze byt prekazka v prijatiu dietata do skolky. ..len na okraj veci.
@prevenar aha dobre vediet,dik
@maminuska https://babetko.rodinka.sk/skolkari/skolkari/mo...
Informácie k legislatíve poskytuje Úrad verejného zdravotníctva, ktorý informuje, že povinnosti prevádzkovateľa materskej školy sú uvedené v § 24 zák. č. 355/2007 Z. z..
Údaj o neočkovaní dieťaťa nie je dôvodom pre neprijatie dieťaťa do zariadenia, je však dôležitý v prípade výskytu prenosného ochorenia v detskom kolektíve pre epidemiologické šetrenie.
legislativa inych statov ma nejak extra nezaujima, kedze zijem na SK ...samozrejme , ak niekto zije v inej krajine, riadi sa podla lokalnych zakonov.
@maminuska zákon mi môže niečo prikazovať vtedy ak nesie zodpovednosť za to ak mi to ublíži. Na SR tu zodpovednosť nesie rodič, svojim podpisom na informovanie súhlase. Takze?
Neockujuci rodičia sa delia zvyčajne na dve skupiny. Tí čo očkovali a bohužiaľ sa stretli s nežiaducimi účinkami a všetci očko maniaci, dr, aj stať sa na nich vybodli, pretože na SR sú špeciálne deti ktoré okrem začervenania a zvýšenej teploty iné nežiaduce účinky nemajú alebo tieto veci videli u svojich blízkych a odmietajú si dať zmrzacit svoje zdravé dieťa očkovaním. V ČR sa teraz rieši odškodnenie obetí očkovania, odporúčam prečítať článok kde sa aj pekné vysvetľuje prečo napr. Osýpky chytajú očkovaní 30tnici. A nestabilnou vakcínou to teda nie je. A dokonca ani tými napádanymi neockovanu deťmi. Takže kto chcete si ockujte, kto nie neockujte a prestaňme tu kydať jeden na druhého. Každý chce pre svoje dieťa len to najlepšie.
@luxikate Otazka znela ci nepozname neziaduce ucinky z mmr vakciny, ja pisem bez emocii LEN skusenost z naseho zariadenia kde sa starame o deti so zdravotnym znevyhodnenim, jeden chlapcek ma v anamneze svojho vazeho postihnutia napisane- po mmr regres v doposial nadobudnutych schopnostiach, stratil ocny kontakt, prestal komunikovat. Tazko sa k tejto teme vyjadrovat... Su to LEN sprostredkovane informacie rodica, ziadny lekar nemoze dat na papier pricinu stavu ockovanie, ale zas ako sa s tym ma vyrovnat rodic...Moj syn zle znasal mmr tiez mal mierny regres a zdravotne tazkosti, teraz cakam 2. ale nikdy som nerozmyslala, nad "neockovanim".
@szana takže teraz bez emócií, chudatko je postihnuté, aspon niečo sa naučilo, ale po tejto vakcíne, je ešte viac dokatovane. Hej známa dala, maly chlapcek, je už dlhšie na vozíku a po očko necíti už ani ruky, nevie ich skrcit a boli ho to, resp nevie spraviť, to čo robil predtým ( predtým mal ruky zdravé).
@prevenar samozrejme že nemáš čo dodať. je to len otázka času kedy sa prispôsobíme okolitým krajinám . Ústavný súd už na SR rozhodol že rodičia sú povinní svoje deti dať očkovať a nie je to v rozpore s Ústavou SR.
Celá judikatúra :
@slimstar Bez emocii k otazke ockovania, nemoze tu nikto nikoho napadat ano/nie, piseme tu skusenosti. Mne keby sa to stalo a ked citam pribehy mamiciek, co vedia/tusia, ze je to po mmr, neviem si to ani predstavit... Ja len konstatujem, ze dnes je to zahrate "do outu" co sa tyka anamnezy, ked matka povie, ze je to po mmr, nikto jej to nepotvrdi, ziadny lekar, ani odbornik.
za seba ti mozem povedat ze neockovat. kupili sme si s muzom dostupnu literaturu, bavili sa s imunologom a aj ked sme sa nezhodli nacerpali sme zas oblasti na dostudovanie. Som rada ze sme sa spolu rozhodli neockovat. Obzvlast z ochoreni proti ktorym sa ockuje v MMR nemam absolutne ziadny strach resp. nie vacsi ako z chripky. A nemyslim sople, ale chripku aku sme mali tento rok 4 dni takmer 40 teploty a pod.... drrzim palce

@eny211 ty si neskutočná, to už žijeme v takom otrokárstve, že keď si každý mesiac platím zdravotné, tak podľa teba nemám nárok na ošetrenie a to len preto, lebo som odmietla jeden zákrok? Prosím ťa slepicka, radšej už chod. A ty aby si disktiminivala rodičov a ich deti, aby nedostali vzdelanie, lebo odmietli jeden zákrok? Čo si sa vrátila do stredoveku ? Ako vidím, ani jedna sa tomu nerozumiete. Na osýpky nebola nikdy 95 percentná zaočkovanosť, Max 65 percent. Pretože prirodzenú ochranu obyvateľstva tvoria ročníky pred rokom 1969, ktoré túto chorobu prirodzene prekonali. Okrem toho, posledné roky, dostali chorobu , zaočkovany dospelý nad 30 rokov. Aj tvoje očkované dieťa, môže byť kľudne prenášacom. A načo si ho dala zaočkovať, neveríš tomu? Keďže nezaovkovane dieťa podľa teba by ho mohlo ohroziť? A čím by ho ohrozilo?