Depresie a úzkosť

moncacin1503
12. nov 2018

Ahojte. Mám 19 rokov a starším ženám to možno príde smiešne ale ano bohužiaľ mám taký problém sj v tomto veku ... Nemám veľmi krásne detstvo, nerada naňho spomínam drogy alkohol (nie ja) no a teraz bývam s ocom ... otec má zenu ktorú nenavidim a ani ona mna teda tvári sa že má má rada ale robí všetko pre naše rozdelenie. Problém je v tom že som precitlivena , všetko čo mi niekto povie v zlom sa rozplacem . Varím umývam periem a cítim že je toho na mna veľa pri tom sme normálna rodina krásny dom mám auto ... mám aj priateľa ktorý je taký typ že nič nerieši lubi má a musím povedať že mu nemôžem nič vytknúť lebo všetko robí na 100% a snaží sa. Ale ja? Plačem, trucujem, métam sa a pn mi to dáva najavo ale toleruje. Bojom sa že mojim správaním oňho prídem . Za všetko sa hnevam a potom bojujem sama so sebou plačem a mám úzkosť ... ľutujem sa no nikomu to nepoviem . Mám pocit že som možno nedospela žena a som ako mala no možno zo je vážne tým že mávam depresie a nízke sebavedomie poraďte mi kde mám hľadať chybu a čo mám robiť lebo som zúfalá len plačem a vravím si ako je všetko zle a ublizujem tým mojmu priateľovi ....

beky1813
12. nov 2018

Jednoznačne smer psychológ

marty_4
12. nov 2018

ale ved ty si uvedomujes kde je chyba, tak uz len s tym nieco urobit, aj ked je pravdou, ze psycholog by ti mohol pomoct, ale mas priatela v ktorom mas podporu, ktory pri tebe stoji, preto myslim, ze by stacilo keby si zmenila uhol pohladu na svet

montemotherone
12. nov 2018

@moncacin1503 vôbec to nie je smiešne, nehanbi sa... Prečo by si mala byť bezchybná a "vyspelá"? Cítiš, že tieto tvoje prejavy nie sú v poriadku, tak hľadaj pomoc, radu. Je super, že si to uvedomuješ a už si na ceste. Myslím, že najdôležitejšie bude zistiť, prečo máš takéto pocity, za čo s na seba hneváš, prečo si na SEBA taká zlá, prečo sa nedokážeš prijať, z čoho pramení tvoj nepokoj... Dobrý psychológ by ťa cez tieto a iné otázky pomohol previesť a pomohol ti nájsť odpovede. Je to iné ako priateľ, rodič... Je to citovo nezainteresovaná osoba, ktorá sa na tvoju situáciu pozrie z nadhľadu. A určite sa za to potom nehanbi 😉 Hanba je trápiť seba, okolie... Nehľadať riešenie. Tvoja situácia a skúsenosti (závislosť) sú dosť náročné. Budeš sa musieť naučiť ako s tým žiť tak, aby si prežila plnohodnotný život.

katharines
12. nov 2018

@moncacin1503 tvoj nepokoj, uzkost a depresia s najvacsou pravdepodobnostou pramenia zo zranenia a neodpustenia a neprijatia i samej seba.
Ak to chces riesit komplexne, tak psychoterapeut, alebo knaz.
Ak chces zacat uz dnes, zacni dakovat i za bezne veci dna. Zapisuj si ich, co sa ti pacilo, kto ta potesil, co ta potesilo.... Ani travenie, ruky, nohy, oci, usi.... nie su samozrejmostou.

caroline_
12. nov 2018

Ahoj, ja mam teraz 21 a od 15 som tým trpela, tiež podobne detstvo, keď chceš môžeš mi napísať 🙂

emakiki
12. nov 2018

Daj si urobit hormonalny profil, hlavne hormony stitnej zlazy vysetrit 😉

prevenar
13. nov 2018

@moncacin1503 ..tvoje pocity su pochopitelne a pramenia so situacie v akej sa nachadzas. myslim ,ze takto by sa citil uplne kazdy , ak by bol uviaznuty v takejto zivotnej situacii. nemyslim si ,ze si "chora" a potrebujes "lieky" . musis zmenit tvoj zivot a svoju zivotnu situaciu, ak sa ti to podari , tak sa zmeni aj tvoj psychicky stav. tvoju situaciu , ziadne lieky nevyriesia .

vies po anglicky ? skus si pozriet nejake kanale o sebamotivacii / pozitivnych zmenach v zivote .. . jedine realna zmena prinesie realne vysledky. drzim palce. 🙂

ink
14. nov 2018

Ahoj, netlač na seba, maj sa rada. Ľahko sa to hovorí, však? Nie každý má rovnaký štart do života, ale každý si zodpovedá za svoj cieľ a to, ako ho dosiahne. Tiež by som ti poradila psychológa, máš na neho nárok bezplatne. Máš veľkú výhodu v tom, že máš sebareflexiu a všetko si uvedomuješ. Psychológ bude tvojim parťákom pri tom, ako sa bude meniť tvoj život, lebo všetko je len v hlave.
Držím palce