Dermoidná cysta na vaječníku. Stretli ste sa s tým?
Ja sa chcem spytat,ci mi niekto nevie nieco o tejto cyste viac povedat,lebo som sa s tym este nestretla.Moj lekar mi o nej povedal asi pred mesiacom,ze je na pravom mojom vajecniku a vraj je to vrodene.Vraj nieco z mojho dvojcata.Lenze ja dvojca mam a je zdrave a nic mu nechyba...Tak sa potom opravil a povedal,ze nieco z trojcata.Mna by zaujimalo,ci niektora z vas ma podobnu skusenost s takouto formou.Ja mam skoro srvorrocnu dcerku,ktora je zdrava a minuly rok v lete mi po narodeni zomrala druha dcerka,s vrodenym hydrocefalom.Pred viac ako mesiacom som potratila nase tretie dietatko a teraz toto...Nechapem,ze by si to nikto za ten cas nevsimol,ze mam cystu na vajecniku...teda ak je ozaj vrodena.Bojim sa,ze pri odstarnovani mi odoberu aj vajecnik a este vacsi strach mam z toho,ze uz nebudem mat deti.Strasne by som chcela este babatko,ale osud mi akosi nepraje.Preto vas prosim,ak ste sa s niecim podobnym stretli,poradte mi,ako nemysleit iba na najhorsie... ☹

Ahoj ženy, je tu taký prípad komu sa dermoidnu cistu vyoperovali a po rokoch sa vrátila?
Mne to vyoperovali v 18 r. Momentálne mám zas dermoid, dokonca pri druhom vaječniku.