Dilema - očkovanie
Viem že je tu x diskusii o očkovani ale chcela som sa spýtať ty čo ste mladý zdravý dali ste sa očkovat? Mali ste nejaké nežiaduce reakcie?
@marisoul to by bolo na dlho, stále to isté točí, jeho rodičia si za hlavu chytajú z tých výrokov... Keď ho brala záchranka, zo saturaciou niečo málo nad 60, tak to bral, že dajú mu injekciu ( asi zázračnú) a hajde domov, prvé dni tam stále hrdina, potom pomaly utiecť z tade, samozrejme bez kyslíka nevedel fungovať, potom kdesi čosi "prijal" situáciu, lebo veď iné mu nezostalo, keďže zostal úplne ležiaci a odkázaný na pomoc a liečbu,a teraz už zasa melie svoje, inak je to prípad, ktorý je schopný sa súdiť z nemocnicou a tvrdiť, že on covid ani nemal...
@marseillefan lepšie by som to nenapísala 👍. Ja teda neviem, či žijem v nejakom inom svete, pol rodiny mi robí v zdravotníctve, ale o nejakých brutálnych vedľajších účinkoch som nepočula. Áno, teploty, zimnice u niektorých kolegov, zvýšená únava, bolesť ruky a to je asi tak všetko. Písala som ale vo viacerých témach o tom, že člen mojej rodiny má trvalé následky po prekonaní kovidu, žiaľ, ešte sa neočkovalo, keď ho dostal, zomreli mi dvaja známy, nemali ani 60, manžel kolegyne - vyšportovaný vojak z povolania mesiac mimo, učil sa chodiť, tiež sa vtedy ešte neočkovalo a mohla by som pokračovať, ale na čo. A budú tu jednoduchšie osoby zdieľať pofidérne články z pofidérnych zdrojov...
Mna by zaujimalo, ci ti,ktori ste ochotni dat si aj stvrtu davku napr., ci sa vam zda ok,ze v priebehu roka dostaneme napr 5 davok. Ano, ockuje sa aj proti inym chorobam, aj proti chripke (raz za rok). Ale toto, co s nami stvaraju s covid a ockovanim, to ste naozaj ochotni do seba vpravit tolko vakcin v tak kratkom case? A teraz skutocne nerypem,kto cita temu vie, ze som ockovana dvomi davkami, ale teda tak ako mam respekt pred koronou,rak mam respekt aj pred tymto ockovanim a ked vidim, ze Izrael uz tlaci do ludi stvrtu davku...
@sella38 Ja som k tomu vyššie písala. Idem na tretiu dávku. Pôjdem aj na štvrtú, ak v tom uvidím zmysel. Situácia sa stále mení a nik seriózny nevie povedať, čo bude o týždeň (okrem antivaxerov, tí vedia úplne všetko). Ak sa v budúcnosti ukáže, že je nutné preočkovanie x-krát do roka, budeme musieť nájsť inú vakcínu, alebo iné riešenie, alebo možno sa všetko vyrieši mutáciami vírusu samo. Možno vírus oslabí a máme po probléme. Možno zosilnie a vakcíny budú neúčinné. Scenárov je milión, hoc aj taký, že nám neostanú peniaze na dotovanie zdravotníctva. Potom sa povie, že nemocnice covid pacientov neprijímajú a očkovanie je spoplatnené. Ale budúcnosť jednoducho predpovedať nevieme. Poznáme niektoré fakty zo súčasnosti, predpokladáme štatisticky pravdepodobné scenáre najbližších dní (Američania vraj plánujú v najbližších dňoch oznámiť, že majú novú, široko účinnú vakcínu.)
Z toho, čo teraz vieme, je očkovanie širokej populácie jediná morálna a súčasne aspoň nejako funkčná zbraň. O rok to môže platiť naďalej, alebo to nemusí platiť vôbec.
@marcelka1234 dala by si nám tu prosím link, ktorý hovorí o použití embryií pri týchto konkrétnych mRNA vakcínach? Pri tých klasických sa používajú, ale pokiaľ viem, pri týchto nie. U Novavaxu čo bude používajú mole, takže to určite nemôže byť proti Tvojim hodnotám keďže moľa má na míle ďaleko od ľudského embya.
@marcelka1234 ale doplním, keďže ma už koník nepustí doplniť predchádzajúci príspevok, tiež ma nenadchýna že pri klasických vakcínach používajú bunky z embryí, no pre mňa nie je riešenie odmietať očkovanie.
@jazernica Zaujímavé, milióny a milióny sestier, lekárov, sanitárov, záchranárov, opatrovateliek, úradníkov a politikov po celom svete podpísali mlčanlivosť a upravujú čísla. Ale ešte nik z nich neprezradil, komu konkrétne sa to upísali. Dobre strážené tajomstvo, najmä ak si to porovnám s tým, že na bežnej slovenskej dedine neutajím pred klebetnými susedami ani to, že som dnes pripálila polievku.
@jazernica klameš ako vždy... moja neter a jej manžel sú lekármi v Nemecku, žiadne čísla si nemusia vymýšľať. Som si istý, že to isté platí aj na Slovensku. Potvrdili mi, že na COVID končia v nemocnici neočkovaní. Obidvaja sú za očkovanie, sami majú po 3 dávky, obidvaja to odporúčajú svojim rodičom aj všetkým rodinným príslušníkom. Mne odporúčali, aby som dal zaočkovať svoje deti (7 a 11r). Takže prestaň šíriť klamstvá, že lekári sú súčasťou nejakej konšpirácie.
@mamula20 a ty si niekedy bola na covid oddelení v nemocnici keď vrcholia druhá a tretia vlna?
@marseillefan
A čo by tam tak robila … veď podľa takých ľudí ako ona, sú tam všetko zaplatení herci 🤷♀️.
@marseillefan klameš ako vždy.
@jazernica na rozdiel od teba sa vždy držím faktov... tak zalez so svojim rečami na tie vaše pofidérne weby a šír si bludy tam.
@mamula20 tak to je úžasné... som rád, že práca sestričky je taká ľahká... nechápem, prečo máme sestričiek nedostatok, keď je to taká prechádzka ružovou záhradou ako opisuješ...
@evaachesa všetci ostatní nežijú v hroznej nevedomosťi, 50% Slovákov a polovica sveta štrajkuje proti vakcinam.
Mňa by zaujímalo či už niekto riešil takéto "overené informácie" od lekárov a zdravotníkov a podpisovanie mlčanlivosti o tom čo sa tu "deje"... viď vyššie tvrdenie od @jazernica
Zaoberá sa tým potom polícia a vie daného človeka pod nickom navštíviť doma a preveriť si pravdivosť jeho tvrdení? Ja len že či sa mi oplatí vôbec niečo také začať riešiť alebo je to len strata času 😏 a ak má pravdu, tak sa nie je predsa čoho báť, no nie? 🙂
@evaachesa 🤣🤣🤣
Áno všetko je hoax aj štrajky v krajinách 🤣
@evaachesa je to blbosť, ako traky, čo sa týka podpisovania mlčanlivosti, opakujem, že mi polovica rodiny pracuje v zdravotníctve, časť v zahraničí a nick @jazernica je pre mňa tak dôveryhodný, ako zdroje, ktoré tu antivaxerky uvádzajú. Mám to z prvej ruky. Inak nie je problém podľa nicku osobu vypátrať
@sella38 prečo päť dávok počas roka? Tri, nie? Okrem toho, myslíš, že ak do seba človek v nemocnici láduje lieky, infúzie, že je to pre jeho organizmus lepšie? A to nepíšem o trvalých následkoch, poškodení pľúc a srdca. To je najväčšie svinstvo tohto vírusu, že nikto netuší, akým spôsobom ho to zloží. Poznám vyše 80 ročnú pani, ktorá to dala s miernymi teplotami a kašľom a mladíka, ktorý ešte nemá 18 trápi sa už mesiac.

@elief a co mu teda bolo, keď to nebola "neexistujúca" choroba? Z čistej zvedavosti by ma zaujímalo čím svoj stav odôvodnil... Môj predpoklad: lekár nastavil zlu liečbu.