icon

Dilema - očkovanie

28. dec 2021

Viem že je tu x diskusii o očkovani ale chcela som sa spýtať ty čo ste mladý zdravý dali ste sa očkovat? Mali ste nejaké nežiaduce reakcie?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
marisoul
29. dec 2021

@elief a co mu teda bolo, keď to nebola "neexistujúca" choroba? Z čistej zvedavosti by ma zaujímalo čím svoj stav odôvodnil... Môj predpoklad: lekár nastavil zlu liečbu.

elief
29. dec 2021

@marisoul to by bolo na dlho, stále to isté točí, jeho rodičia si za hlavu chytajú z tých výrokov... Keď ho brala záchranka, zo saturaciou niečo málo nad 60, tak to bral, že dajú mu injekciu ( asi zázračnú) a hajde domov, prvé dni tam stále hrdina, potom pomaly utiecť z tade, samozrejme bez kyslíka nevedel fungovať, potom kdesi čosi "prijal" situáciu, lebo veď iné mu nezostalo, keďže zostal úplne ležiaci a odkázaný na pomoc a liečbu,a teraz už zasa melie svoje, inak je to prípad, ktorý je schopný sa súdiť z nemocnicou a tvrdiť, že on covid ani nemal...

elizabet173
29. dec 2021

@marseillefan lepšie by som to nenapísala 👍. Ja teda neviem, či žijem v nejakom inom svete, pol rodiny mi robí v zdravotníctve, ale o nejakých brutálnych vedľajších účinkoch som nepočula. Áno, teploty, zimnice u niektorých kolegov, zvýšená únava, bolesť ruky a to je asi tak všetko. Písala som ale vo viacerých témach o tom, že člen mojej rodiny má trvalé následky po prekonaní kovidu, žiaľ, ešte sa neočkovalo, keď ho dostal, zomreli mi dvaja známy, nemali ani 60, manžel kolegyne - vyšportovaný vojak z povolania mesiac mimo, učil sa chodiť, tiež sa vtedy ešte neočkovalo a mohla by som pokračovať, ale na čo. A budú tu jednoduchšie osoby zdieľať pofidérne články z pofidérnych zdrojov...

sella38
29. dec 2021

Mna by zaujimalo, ci ti,ktori ste ochotni dat si aj stvrtu davku napr., ci sa vam zda ok,ze v priebehu roka dostaneme napr 5 davok. Ano, ockuje sa aj proti inym chorobam, aj proti chripke (raz za rok). Ale toto, co s nami stvaraju s covid a ockovanim, to ste naozaj ochotni do seba vpravit tolko vakcin v tak kratkom case? A teraz skutocne nerypem,kto cita temu vie, ze som ockovana dvomi davkami, ale teda tak ako mam respekt pred koronou,rak mam respekt aj pred tymto ockovanim a ked vidim, ze Izrael uz tlaci do ludi stvrtu davku...

bloger
29. dec 2021

@sella38 má to logiku čo píšeš hlavne v súvislosti s tým, že poznám ľudí čo si dali spraviť test na protilátky. Podotýkam po 2 očkovaniach a zistili, že majú minimum protilátok v krvi. Ako keby to oslabovalo imunitu. Boli v šoku tí ľudia z toho.

tomikejt
29. dec 2021

@sella38 tiež niesom z toho nadšená, som polroka po druhej dávke a na tretiu sa chystám až tak v apríli, určite nechcem do seba napchať 5 vakcín v priebehu roka. Keby bola jedna za rok tak ok.

janinah
29. dec 2021

@bloger nemam čas rozpisovať,ale trochu si o tých protilátkach pogoogli aj o falošnej reklame a stanovisku WHO

annm81
29. dec 2021

@sella38 Ja som k tomu vyššie písala. Idem na tretiu dávku. Pôjdem aj na štvrtú, ak v tom uvidím zmysel. Situácia sa stále mení a nik seriózny nevie povedať, čo bude o týždeň (okrem antivaxerov, tí vedia úplne všetko). Ak sa v budúcnosti ukáže, že je nutné preočkovanie x-krát do roka, budeme musieť nájsť inú vakcínu, alebo iné riešenie, alebo možno sa všetko vyrieši mutáciami vírusu samo. Možno vírus oslabí a máme po probléme. Možno zosilnie a vakcíny budú neúčinné. Scenárov je milión, hoc aj taký, že nám neostanú peniaze na dotovanie zdravotníctva. Potom sa povie, že nemocnice covid pacientov neprijímajú a očkovanie je spoplatnené. Ale budúcnosť jednoducho predpovedať nevieme. Poznáme niektoré fakty zo súčasnosti, predpokladáme štatisticky pravdepodobné scenáre najbližších dní (Američania vraj plánujú v najbližších dňoch oznámiť, že majú novú, široko účinnú vakcínu.)

Z toho, čo teraz vieme, je očkovanie širokej populácie jediná morálna a súčasne aspoň nejako funkčná zbraň. O rok to môže platiť naďalej, alebo to nemusí platiť vôbec.

annm81
29. dec 2021

@bloger Zaujímavé, že práve tí očkovaní, čo im vakcína vraj oslabila imunitu, tvoria neprimerane malý zlomok ľudí v nemocniciach.

bombulka1987
29. dec 2021

@marcelka1234 dala by si nám tu prosím link, ktorý hovorí o použití embryií pri týchto konkrétnych mRNA vakcínach? Pri tých klasických sa používajú, ale pokiaľ viem, pri týchto nie. U Novavaxu čo bude používajú mole, takže to určite nemôže byť proti Tvojim hodnotám keďže moľa má na míle ďaleko od ľudského embya.

bombulka1987
29. dec 2021

@marcelka1234 ale doplním, keďže ma už koník nepustí doplniť predchádzajúci príspevok, tiež ma nenadchýna že pri klasických vakcínach používajú bunky z embryí, no pre mňa nie je riešenie odmietať očkovanie.

jazernica
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
29. dec 2021

@jazernica dúfam že túto tvoju overenú informáciu polícia prešetrí aby sme tu nežili ostatní v hroznej nevedomosti a konečne sa dozvie celý svet ako to v skutočnosti je 😏

annm81
29. dec 2021

@jazernica Zaujímavé, milióny a milióny sestier, lekárov, sanitárov, záchranárov, opatrovateliek, úradníkov a politikov po celom svete podpísali mlčanlivosť a upravujú čísla. Ale ešte nik z nich neprezradil, komu konkrétne sa to upísali. Dobre strážené tajomstvo, najmä ak si to porovnám s tým, že na bežnej slovenskej dedine neutajím pred klebetnými susedami ani to, že som dnes pripálila polievku.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
marseillefan
29. dec 2021

@jazernica klameš ako vždy... moja neter a jej manžel sú lekármi v Nemecku, žiadne čísla si nemusia vymýšľať. Som si istý, že to isté platí aj na Slovensku. Potvrdili mi, že na COVID končia v nemocnici neočkovaní. Obidvaja sú za očkovanie, sami majú po 3 dávky, obidvaja to odporúčajú svojim rodičom aj všetkým rodinným príslušníkom. Mne odporúčali, aby som dal zaočkovať svoje deti (7 a 11r). Takže prestaň šíriť klamstvá, že lekári sú súčasťou nejakej konšpirácie.

marseillefan
29. dec 2021

@mamula20 a ty si niekedy bola na covid oddelení v nemocnici keď vrcholia druhá a tretia vlna?

evaachesa
29. dec 2021

@mamula20 a ľudia ako ty sa potom ako prví domáhajú podania ivermektinu či protilátok bez toho aby si prečítali príbalový leták 🤦

yoxinka
29. dec 2021

@marseillefan
A čo by tam tak robila … veď podľa takých ľudí ako ona, sú tam všetko zaplatení herci 🤷‍♀️.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
jazernica
29. dec 2021
Používateľ jazernica je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

@marseillefan klameš ako vždy.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
marseillefan
29. dec 2021

@jazernica na rozdiel od teba sa vždy držím faktov... tak zalez so svojim rečami na tie vaše pofidérne weby a šír si bludy tam.

marseillefan
29. dec 2021

@mamula20 tak to je úžasné... som rád, že práca sestričky je taká ľahká... nechápem, prečo máme sestričiek nedostatok, keď je to taká prechádzka ružovou záhradou ako opisuješ...

jazernica
29. dec 2021
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

@evaachesa všetci ostatní nežijú v hroznej nevedomosťi, 50% Slovákov a polovica sveta štrajkuje proti vakcinam.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
29. dec 2021

Mňa by zaujímalo či už niekto riešil takéto "overené informácie" od lekárov a zdravotníkov a podpisovanie mlčanlivosti o tom čo sa tu "deje"... viď vyššie tvrdenie od @jazernica
Zaoberá sa tým potom polícia a vie daného človeka pod nickom navštíviť doma a preveriť si pravdivosť jeho tvrdení? Ja len že či sa mi oplatí vôbec niečo také začať riešiť alebo je to len strata času 😏 a ak má pravdu, tak sa nie je predsa čoho báť, no nie? 🙂

jazernica
29. dec 2021

@evaachesa 🤣🤣🤣
Áno všetko je hoax aj štrajky v krajinách 🤣

elizabet173
29. dec 2021

@evaachesa je to blbosť, ako traky, čo sa týka podpisovania mlčanlivosti, opakujem, že mi polovica rodiny pracuje v zdravotníctve, časť v zahraničí a nick @jazernica je pre mňa tak dôveryhodný, ako zdroje, ktoré tu antivaxerky uvádzajú. Mám to z prvej ruky. Inak nie je problém podľa nicku osobu vypátrať

elizabet173
29. dec 2021

@sella38 prečo päť dávok počas roka? Tri, nie? Okrem toho, myslíš, že ak do seba človek v nemocnici láduje lieky, infúzie, že je to pre jeho organizmus lepšie? A to nepíšem o trvalých následkoch, poškodení pľúc a srdca. To je najväčšie svinstvo tohto vírusu, že nikto netuší, akým spôsobom ho to zloží. Poznám vyše 80 ročnú pani, ktorá to dala s miernymi teplotami a kašľom a mladíka, ktorý ešte nemá 18 trápi sa už mesiac.