icon

Divný pocit v hlave a závraty

zuzulienuska
11. sep 2014

Ahojte, ani neviem kde začať. Pred vyše rokom som prvý krát mala nastupiť do práce deň predtým mi zostalo divno zrejme stresy,bojácnosť. Pred prácou som ešte utekala ku doktorke. Divný pocit ktorý som mala mám doteraz ale nebolo to také strašné myslela som si že ak somňa stres opadne prejde mi to no neprechádzalo mi to tak som sa stým naučila žiť zvykla som si na to, dalo sa to pretože som si to nevšímala a nemyslela na to no ale ak som na to myslela bolo to strašné :(. 2 septembra tohoto roku jak som bola na prestávke s roboty znovu divný pocit ale teraz je to ešte raz také horšie. Viem že dosť presedím pri pc že by to mohlo byť krčnou chrbticou? Robím za pokladňou celý deň + doma za pc možno len stuhnuté alebo pricviknuté svaly no neviem naisto. Bola som u doktorky ktorá ma poslala na očné že či sú to neni tlaky na očiach no neboli. Hlava ani oči ma nebolia. Doktorka mi dala lieky Guajacuran ( pomáha pri úzkosti,nervozite, uvoľňuje svalové napätie) a druhé mi dala Neurol (pôsobí proti zvýšenému duševnému napätiu, proti strachu, úzkosti,depresiam a celkovo upokojuje). Je pravda že som dosť stresujúci človek ale tieto tabletky mi zatiaľ vôbec nezaberajú. Už takto nechcem žiť a dosť ma to v práci obmedzuje :((( má niekto tiež takýto problém? Neviete mi poradiť čo mám ešte robiť? ďakujem za všetky dobre rady.

bobricek1979
5. feb 2019

@mata1407 a máš aj vyšší tlak

mata1407
5. feb 2019

@bobricek1979 mám aj tep vyše 100..uz mi dali lieky nato

bobricek1979
5. feb 2019

@mata1407 tak mám mám to opäť aj ja a som tehu takže dosť nepríjemne

evina1111
5. feb 2019

@bobricek1979 moj tlal je vzdy dobry

solinkarka
5. feb 2019

@bobricek1979 mas aj tetaniu?

bobricek1979
5. feb 2019

@evina1111 ale aj ja 120 na 70no predtym som mala nizky a uz som závrate raz mala avtak to prepuklo

bobricek1979
5. feb 2019

@solinkarka nie tu nemám

minyminy
5. feb 2019

@mata1407 aký tlak si mala že ti dali lieky? 😊 Ja užívam Nebilet

mata1407
6. feb 2019

@minyminy aj ja mam nebilet ..😉..130/90-95 ale tep som mala 100-120 aj v klude zato mi dal jednu tabl.denne

minyminy
6. feb 2019

@mata1407 fakt? To si mala najvyšší? Ja som už mala aj 180 /110 😑 a tep aj 126.. A celú tabletku? Neznižuje ti to moc tep a tlak?

mata1407
6. feb 2019

@minyminy mne skor na ten tep dal ten som mávala aj 130 a povedal mi keby je moc vysoky celu tabl.keby je zas menejjak 80 tak polku..davam si len polku a mam tlak aj tep tak akurat....ale dokedy to neviem😃

evina1111
11. feb 2019

@babkalenka ahoj mam presne taketo iste problemy.mozem sa spytat ci si skusila tie taumea kvapky na zavrate?ja mam tabletky taumea len este som ich neskusala.bojim sa ci nebudu mat vedlajsi ucinok.dakujem za odpoved

damiana2222
20. feb 2019

Ahojte...aj ja trpím zavratmy a pocitom nestability..kolísanie..omamenost..brala som betahistin..zaberal a doktorka že ho musím vysadiť..po 5mesiacoch že by vraj prestal účinkovať a že by mi nič nezaberalo..tak teraz vysadzam a zasa má začalo točiť..už mám nervi z toho..

slavkasobanska
20. feb 2019

@damiana2222 a nemáš to náhodou z vnútorného ucha??? Vertigo...mne to zistila z toho mám tiež také stavy,berú sa lieky ,tobokan,alebo Meniserc,a cvičiť treba na to .

damiana2222
20. feb 2019

No neviem robili mi len mr hlavy a krčnej chrbtice a kardiológia ...na usnom som ani nebola..neurologická si myslí že to mám cievneho pôvodu..ten meniserc som brala to je vlastne ten betahistin..a tebokan ten som si nasadila pred týždňom...ty berieš ten tebokan tiež?ak áno koľko mg?

slavkasobanska
20. feb 2019

@damiana2222 ja som.boa v nemocnici na neurológii,lebo som mala strašne zavrate,urobili mi komplet vyšetrenia ,a aj na usnom som bola a tam mi to zistili..teraz beriem Meniserc 24 mg ,2x denne,ale najdôležitejšie sú tie cviky ..skús na gugly tam je toho veľa,..

damiana2222
20. feb 2019

@slavkasobanska tak to si mala také že si aj zvracala?a čo ti stým uchom zistili že čo to je?dik kuknem tie cviky.

slavkasobanska
20. feb 2019

@damiana2222 nezvracala som,ale už mi chýbalo málo ..bolo mi na grc,.. RZP ma odviezla,lebo ma ťahalo na ľavú stranu ..to z uchom sa volá Vertigo z vnútorného ucha,to da ti upchávajú cievky-kanaliky,a tlačia na nerv,a z toho sú zavrate,lieky ti rozšíria cievky a cvikmi sa to uvoľní...vraj to starší ľudia majú bežné .

damiana2222
20. feb 2019

@slavkasobanska asi by som mala ísť aj na to ušné..sa dať vyšetriť.

slavkasobanska
20. feb 2019

@damiana2222 no asi áno..lebo mne teraz obvodný nechcel predpísať lieky ,že musím mať doručenie od ušného .raz za pol roka .

damiana2222
20. feb 2019

@slavkasobanska mne zas neurologicka lekárka vysadila ten meniserc že sa dlho nemôže užívať že môže prestať zaberať..tak som ho vysadila teraz a veru má zacalo mierne točiť..a kolísať..a čo čítam tak ho berú ľudia roky..zaberal mi dobre vôbec ma netocilo.

slavkasobanska
20. feb 2019

@damiana2222 no tak ja neviem ..ja ho mám asi od septembra...no musím ísť na ušné..

damiana2222
20. feb 2019

@slavkasobanska ja od októbra..a vravela že len do konca februára ho mám brať..tak už som ho teraz vysadila..vravela tak že keby že miho nechá že by prestal účinkovať a že by mi už potom nič nezaberalo..tak asi musí byť nejaká pauza v jeho užívaní..aby nevznikol návyk a následne by prestal zaberať..

slavkasobanska
20. feb 2019

@damiana2222 dobre že si povedala,musím sa opýtať ..

damiana2222
20. feb 2019

@slavkasobanska choď veru..potom mi napíš čo ti povedali.

slavkasobanska
20. feb 2019

@damiana2222 dobre ,napíšem ti potom ..

mata1407
21. feb 2019

@slavkasobanska ahojte baby ja tiež beriem ten betahistin Mne na ušnom nezistili nič až na vyšetreni závratov v komarne že to mam z praveho ucha.a naucili ma eplyho manever cvicit Doktorka mi kazala p 2-3mes.vysadit tie lieky..ale teraz chodim jak opila a neviem stať ma koliše akoby neviem ci to je z toho uch ci co.

damiana2222
21. feb 2019

@mata1407 no aj ja som ho vysadila a som ako ožrata..kolíše má ..sem tam zatočí..už som z toho na nervi..tak idem ku neurologicke na kontrolu že čo stým.

slavkasobanska
21. feb 2019

@mata1407 no ja neviem ,ja tie lieky beriem stále .aké pôjdem na ušné ,lebo ešte mám tak na necelých mesiac,inak ja som prišla z nemocnice a prestala som brat lieky, nevedela som že to treba stále,a na usnom.mi povedal že to mám brať stále

mata1407
21. feb 2019

@damiana2222 no pekne...asi si ich nasadim naspät co to spravi ci aspon ma prestane kolísať.😦😨