icon

Divný pocit v hlave a závraty

zuzulienuska
11. sep 2014

Ahojte, ani neviem kde začať. Pred vyše rokom som prvý krát mala nastupiť do práce deň predtým mi zostalo divno zrejme stresy,bojácnosť. Pred prácou som ešte utekala ku doktorke. Divný pocit ktorý som mala mám doteraz ale nebolo to také strašné myslela som si že ak somňa stres opadne prejde mi to no neprechádzalo mi to tak som sa stým naučila žiť zvykla som si na to, dalo sa to pretože som si to nevšímala a nemyslela na to no ale ak som na to myslela bolo to strašné :(. 2 septembra tohoto roku jak som bola na prestávke s roboty znovu divný pocit ale teraz je to ešte raz také horšie. Viem že dosť presedím pri pc že by to mohlo byť krčnou chrbticou? Robím za pokladňou celý deň + doma za pc možno len stuhnuté alebo pricviknuté svaly no neviem naisto. Bola som u doktorky ktorá ma poslala na očné že či sú to neni tlaky na očiach no neboli. Hlava ani oči ma nebolia. Doktorka mi dala lieky Guajacuran ( pomáha pri úzkosti,nervozite, uvoľňuje svalové napätie) a druhé mi dala Neurol (pôsobí proti zvýšenému duševnému napätiu, proti strachu, úzkosti,depresiam a celkovo upokojuje). Je pravda že som dosť stresujúci človek ale tieto tabletky mi zatiaľ vôbec nezaberajú. Už takto nechcem žiť a dosť ma to v práci obmedzuje :((( má niekto tiež takýto problém? Neviete mi poradiť čo mám ešte robiť? ďakujem za všetky dobre rady.

Strana
z8
luciar260
17. mar 2021

@minyminy ahoj, viem ze je to uz s pdstupom casubako si opisovala svvoj problem tuto vo fore chcem sa opytat ci ti zistili nieco , ako sa mas teraz? Ja mam uz tyzden vkuse pocit nestability, nieje to ako zavrat ze sa ti na chvilu zatoci hlava, ale citim to stale je to take slabe akoby ma tahalo do stran

ondrisko55
23. mar 2021

@luciar260 máš tieto stavy len tento týždeň? ja to mám non stop už skoro rok. Išiel som práve na poštu peši a celou cestou som premýšľal nad tým prečo stále chodím jak kyvadlo. Pritom iný to nevidia len ja to cítim. Rovnováhu nestratím úplne ale od chrbta akoby som chodil ako metronom. Keď som prišiel na poštu a čakal som v rade tak pri normálnom kľudnom státi som sa kymácal z ľava do prava a nevedel som to zastaviť. až po chvíli tento pocit sa utlmil, ale nie úplne. V živote som nebol u toľkých doktorov a všetci mi hovoria, že som v poriadku. Týždeň dozadu som sa neurologičky opätovne pýtal či nemám sklerozu multiplex alebo niečo v mozgu a ona ma zas ubezbečila že MRI robené pred rokom aj s kontrastnou látkou ukázalo že mám hlavu v poriadku. Keď som sa jej pýtal, či nižší tlak ktorý mám cca 110/72 nemôže byť za nejakou takou chorobou a ona mi zas povedala že na MRI by to bolo všetko viditeľné. Tak ja neviem. Poslala ma ku kardiológovi aby sa vylúčili nejaké problémy so srdcom a potom šup k psychológovi. Lebo tetániu ktorú mám a tieto haluze s rovnováhou aj nízky tlak môže byť spojený s psychickou poruchou. Takže zatiaľ mi príde že tieto haluze môžu byť spojené s tlakom lebo 2 týždne dozadu som si dal po čase magnezium to mi znížilo tlak na 98/67 a mal som pocit že sa vznášam pri chôdzi a keď som ležal tak akoby sa vznášal na vode. Takže z toho mi vychádza, že vďaka nízkemu tlaku sa mi zle dokrvuje mozog vďaka čomu mám potom takéto haluze. Za celý čas teda rok mám vždy namerané hodnoty tlaku pod 110/72 (predtým som mával tlak 135/85 inak športovec vaha 109kg 185 výška ale nemám veľký pupek. Inak už neviem. Nikde som nespadol aby sa mi takéto haluze stali, krv mám v poriadku. Jediné čo mám blbé je sedavé zamestnanie 8 h vkuse za počítačom.

luciar260
23. mar 2021

@ondrisko55 tak uz to trva druhy tyzden , stym ze v sobotu mi vysiet pozitivny test na covid, tak neviem ci to ma stym suvis

jefinka18
9. aug 2021

@sima1985 ahoj, posarilo sa ti vyliecit? ako? ja uz som zufala

sima1985
10. aug 2021

@jefinka18 ahoj. Nie,nepodarilo. Stale to pocitujem a uz to bude 3 rok pomaly.

dolynkag
13. nov 2021

@juraj27 podarilo sa vyriešiť?

sussana29
6. dec 2021

@zuzulienuska dobrý deň. Chcem sa spýtať, čo bolo príčinou tých závratov? Napíšte mi prosím ss.

dida1993
17. apr 2022

@zuzulienuska pomohlo vám niečo nato ,tiež to mam uz 4 mesiac 😔

dolynkag
19. apr 2022

mne pomohlo prekonanie kovidu, ešte som nevedela, že som pozitívna a začala mi zavrate celodenné, také točenie vzadu bušenie, toto trvalo celú koronu a presne po 3 týždnoch to potom odznelo, odvtedy viac menej pokoj mám už

dida1993
23. apr 2022

@ondrisko55 uz ste zistili s čoho to mate ? Ja mam to iste uz 4 mesiac 😔

matesko89
20. feb 2023

@zuzulienuska ahoj ja mam to iste aj dnes take divne tlaki do hlavi ako keby sa my chcela zatočiť taka mierna bolest na čele hlavi ako keby idem odpadnut atď

dolynkag
20. feb 2023

Skúste si dat preveriť Hemoglobín

jaja0405
14. mar 2023

@zuzulienuska zistili vám príčinu?mam doslova presne to iste a na nič mi neprišli najhoršie je keď mi to príde počas šoférovania mam strach

luciar260
15. mar 2023

@jaja0405 ahoj, nezistilo sa nic, casom to preslo, este sem tam mam slabucke zatocenie , uz to neriesim, pravdepodobne je to od krcnej chrbtice

meminka
2. apr 2023

@mia002 ahoj. Smiem vedieť, či ešte stále máš tie pocity v hlave? Lebo tiež to mám. Ďakujem

helianthuses
24. jún 2023

@volare2 Preslo Vam to ?

adulienka11111
28. feb 2024

@tetania zdravim. Ako sa mate teraz? Nastala nejaka zmena k lepsiemu? Mam tie iste priznaky. Dakujem za odpoved

adulienka11111
28. feb 2024

@slavkasobanska zdravim. Ja mam tiez zavraty dennodenne, zanáša ma, vkuse na odpadnutie. Tiez ma pri tom zavrate taha do lavej strany a chvilu nevidim na oci, akoby som mala silne dioptrie. Co Vam nakoniec na to pomohlo? Lebo ja uz mam kopu vysetreni, zistili mi neurovaskularny konflikt (cieva a 8 hlav nerv) a na to mi nasadili antiepileptika neurotop 2 krat denne. No zavraty mam stale, ale najhorsi je ten pocit na odpadnutie a celkova slabost..... Dakujem za odpoved

adulienka11111
28. feb 2024

@mata1407 zdravim. Ako ste na tom s odstupom casu? Ja sa trapim do slabostou a stavom na odpadnutie kazdy den. Pride to z nicoho nic, hocikedy a uz som vyradena z prevadzky. Musim lezat, inak spadnem. Taha ma do lavej strany

majarumm
Autor odpoveď zmazal
majarumm
Autor odpoveď zmazal
nikned
29. sep 2024

@zuzulienuska dobry den. Prosim napisete mi na co vam prisli? Som zufala totalne. Uz 2 roky prezivam presne toto co vy 😔

nikned
29. sep 2024

@solinkarka dobry den. Aj ja mam tetaniu. Co vam pomohlo na zavrate? Lebo mne len Mg nezabera 😭

nikned
29. sep 2024

@bozulka dobry den. Z coho ste to mali prosim? Uz 2 roky mam rovnaky problem a na nic mi nevedia prist. Robia zo mna hypochondra 😔

veronikahalt
2. nov 2024

@nikned a Vy máte aké príznaky?
Ja som tiež nešťastná a vidím, že sme viacerí...

deniska010101
16. okt 2025
@juraj27

Pridam sa aj ja so svojou skusenostou, hoci nie som zena ale 30 rocny muz. Mam podobne priznaky ako vy, teda divny pocit v hlave. Citim sa ako mechom prasteny. Rano ked sa zobudim, citim zvysenu citlivost v zadnej casti hlavy a postupne sa to presunie do celeho mozgu. Niekedy je to intenzivnejsie, niekedy menej intenzivne, ale trva to nonstop niekolko mesiacov. Tiez mam problem sa koncentrovat, sustredit, intenzivnejsie premyslat. Bolest to nie je, obcas pnutie, obcas tlak a inokedy bez specialneho fyzickeho priznaku. Ziadne ine problemy nemam, len tento jeden. Na tetaniu som bol mierne pozitivny, ale mam pochybnosti, ci je to naozaj (len) tetania. CT, MRI, stitna zlaza, usno-nosno-krcne negativne. Uzkosti a paniku som mal na zaciatku tiez, ale negativne vysledky z CT a MRI ma ukludnili. Zatial mi z mojho resersu vychadzaju nasledujuce dalsie akcie:
- najst odbornika na chrbticu, ktory by zistil, ci tam nemoze byt pes zakopany (RTG, reumatolog, iny liecitel)
- urobit test na boreliozu a neuroboreliozu
- eventuelne vyskusat akupunkturu na uvolnenie napatia

@juraj27 Zdravím, a ako si teda dopadol, ja mam to iste co ty už rok a pol a tiež sa hľadám, zatiaľ všetko neg. Prosím odpovedz, ak to čistaš🙏

Strana
z8