icon

Dlhodobé hlieny v krku

marcella84
19. máj 2022

Dobrý večer prajem. Už dlhší čas (asi 5 mesiacov) pozorujem problémy so zatekaním hlienov do hrdla. Najviac sa to prejavuje, keď si ľahnem na chrbát, vtedy mám pocit, ako keby mi v krku niečo zavadzalo alebo ma tlačilo, občas mi to prekáža počas zaspávania. Tiež sa to intenzívnejšie prejavuje po niektorých druhoch jedla (mliečne výrobky, sladké...). Nemám pritom vôbec žiaden kašeľ, ale hlieny musím nestále vypľúvať, čo mi pripadá dosť nepríjemné najmä v spoločnosti. Neustále musím mať po ruke papierové vreckovky. Začalo sa to prejavovať krátko po mojej druhej dávke vakcíny proti Covidu, takže je dosť možné, že vinníkom bolo práve očkovanie. Ďalšia vec, krátko pred nástupom prejavov som absolvovala aj antinikotínovú biorezonanciu (tá bola našťastie úspešná), no keďže občas ešte pociťujem nutkanie na fajčenie, v menšom množstve užívam žuvačky Niccorette. Nemôžu byť vinníkom aj tie? Tieto hlieny sa u mňa začali stupňovať aj v poslednom období počas peľovej sezóny. S uvedeným problémom som zašla k obvodnej lekárke, tá mi prezrela hrdlo, spravila vzorku, no výsledok bol negatívny a povedala, že všetko je v najlepšom poriadku a že takéto hlieny sú bežná vec. Predpísala mi piť repíkový čaj, piť pravidelne citrónovú vodu a užívať tabletky Sinupret. Vyjadrila sa, že je to možné aj v dlhodobejšom horizonte, pokiaľ to neprejde. Zaberalo to síce, ale len dočasne a po čase sa hlieny opäť vrátili. Vedeli by Ste mi prosím na to poradiť niečo iné? Máte s niečím podobným skúsenosti? Dosť ma to trápi aj z toho dôvodu, že o pár týždňov mám ísť na operáciu pruhu s anestéziou, no obávam sa, že s týmito hlienmi to bude problém a u anesteziológa neuspejem. Ďakujem moc pekne za každú radu.

Strana
z2
marcella84
autor
17. sep 2025
@1stefi121

@marcella84 dobrý večer zbavili ste sa prosím tyh hlienov ja už neviem čo robiť od covidu 2022 ich mam

@1stefi121 dobrý večer, našťastie áno, ale bol to beh na pomerne dlhú trať. Svoj problém som musela riešiť s pľúcnou lekárkou, nasadila atb a príznaky pomaly a postupne začali miznúť. Ešte i teraz sa občas objavia, ale už v podstatne miernejšej forme...

1stefi121
17. sep 2025
@marcella84

@1stefi121 dobrý večer, našťastie áno, ale bol to beh na pomerne dlhú trať. Svoj problém som musela riešiť s pľúcnou lekárkou, nasadila atb a príznaky pomaly a postupne začali miznúť. Ešte i teraz sa občas objavia, ale už v podstatne miernejšej forme...

@marcella84 no ja už neviem ako sa ich zbaviť... Normálne sa bojím udusenia mne pozateka ju poza mandle. A už je panika.. Neviem prehtat

chameleon87
18. sep 2025
@marcella84

@marcella84 aj ja som bola na plucnom ale mne nič nezistili a ani na krcnom ani na alergo a imuno ani na gastro,je mi z toho nanič,už tri roky to mám a tiež to začalo dáko po očkovaní

chameleon87
18. sep 2025
@1stefi121

@marcella84 no ja už neviem ako sa ich zbaviť... Normálne sa bojím udusenia mne pozateka ju poza mandle. A už je panika.. Neviem prehtat

@1stefi121 bola som s tým všade ale nikto mi na ič neprisiel

kastoro
18. sep 2025
@marcella84

@marcella84 ja som bol u pľúcneho spravil iba rontgen a nič, teraz mám ísť na ct krku tak uvidím čo tam zistia. Tiež mám stále taký pocit ako by som tam stále niečo mal hnusný pocit.

Strana
z2