icon

Dlhodobé kojenie a predmenštruačné špinenie

wind123
31. jan 2018

Ahojte, stretli ste sa niektora z Vas ktora ste dlhsie kojili, ze sa u Vas po case vyskytlo predmenstruacne spinenie.Kojim uz 2,5 roka, menzes som dostala asi po 9 mesiacoch od porodu...cyklus nabehol hned normalny a pravidelny...no posldne 3 mesiace sa mi pred menstruaciou niekolko dni(3 az 4) objavuje hnede spinenie, ktore postupne zosilnieva a nasledne dostanem klasicky menzes...nejedna sa o zaciatok menstrucie, je to vyslovenie pred nou...predpoykladam ze sje to zapricinene hormonalnymi zmenami ..napr. napr. nedostatkom progesteronu...ale moja otazka je...moze taketo spineni e suvisiet s dlhodobym kojenim? Mala ste to niektora z Vas takto? A ked ste prestali kojit, spinenie prestalo?..ono momentalne si neviem dat urobit ani hormonalny profil, kedze som uz tento mesiac zacala s hak, ale od nej to nie je, tu som zacala brat az teraz.Dakujem pekne za Vase skusenosti🙂

simsalabim
31. jan 2018

Ahoj,
ja taketo spinenie mam uz roky, snad okolo 10 rokov, ale zacalo to v case, ked som uz niekoko rokov nekojila. Lekarka mi povedala, ze je to zapricenene nedostatkom progesteronu, to iste mi povedal aj lekar, co mi na preventivke robil usg maternice a vajecnikov. Povedal, ze ak mi to velmi vadi, ze mam skusit uzivat Ascorutin, pripadne, ze mi moze predpisat tusim Duphaston. To som odmietla, kedze zbytocne lieky uzivat nechcem. Skusila som ten Ascorutin, co je vit C+rutin a na nejaku dobu to pomohlo. Ale potom som to prestala uzivat, kedze mam ine zdravotne problemy a uzivam tabletiek dost. Ja osobne si myslim, ze to spinenie - aspon u mna - suvisi s vekom (uz budem mat 47). Niektore cykly spinenie vobec nemam, niektore cykly iba 1-2 dni a ine cykly kludne aj 5. Vraj je to uplne normalne.

wind123
autor
31. jan 2018

No ja budem mat teraz 36, takze casovo by to aj sedelo ako u Teba, ked to zacalo...no to si ma velmi nepotesila ze dalsich 10 rokov to bude trvat😕, dufala som ze to suvisi len s nerovnovahou hormonov pri kojeni...v podstate ma to teraz az tak netrapi len neviem co to obnasa do buducna...plodnost, zmeny cyklu a tak...kazdopadne ascorutin ovplyvnuje kombinovanu hak, ja beriem teraz len gestagenovu neviem ci by neovplyvnoval aj jej ucinnost, ked urychluje len vstrebavanie estrogenov...asi este chvilu pockam a uvidim...uvidim ake ucinky na spinenie bude mat ta gestagenov hak....od zaciatku si to mala takto nepravidelne alebo sa casom, za tych 10 predlzovala ta faza spinenia?

simsalabim
31. jan 2018

@wind123 ked uzivas antikoncepciu, tak to moze byt aj z nej, ci? Ja som hormonalnu antikoncepciu az na kratke obdobie ( necely rok) ked som mala 20, nikdy neuzivala. Faza spinenia sa nepredlzuje, raz nie je, raz trva den, raz 5. Skor mam pocit, ze spinenie je vyraznejsie, ako byvalo v zaciatkoch.