icon

Dlhodobé zaľahnuté uši bez príčiny

gedzel
5. nov 2025

Ahojte,

nikdy som túto aplikáciu nevyužíval, ale už som stratený.

V júni mi prvýkrát zaľahli uši iba tak bez príčiny na viac ako 12 dní. ORL v BB nenašiel žiadnu príčinu, bol som úplne zdravý, nemal som nádchu ani infekciu.

Predpísal mi Ryaltris, vtedy zabral do ~30 minút. V lete problémy neboli, no na jeseň sa vrátili a Ryaltris už nepomohol.

V Humennom som absolvoval znova kompletné a lepšie ORL vyšetrenie, sluch, tlak v ušiach aj endoskopiu nosa – všetko v poriadku, som zdravý nič mi nie je podľa výsledkov… Čo ma vytáča, pretože citím tlak v ušiach a zaľahnutie no zároveň aj citím, ako niekedy rozprávam cez nos.. takže niečo mi predsa je a chcem sa toho zbaviť..

Predpísali mi Nasonex, a povedali že to si mám striekať, ak sa to zhorší mám prísť, ale som už skeptický, uši mi stále zaliehajú najmä v teplom interiéri. Raz som dokonca skúsil aj vaničkou - voda s morskou soľou, preplach pomohlo mi to perfektne na jeden deň fakt som necítil tlak v ušiak. Ak som to skúsil znova iba sa to zhoršilo ešte viac… (prestal som to radšej robiť)

Predtým som chorý nebol, skôr to spájam s prácou v obchode, kde sa striedalo teplo a klimatizácia. Skúšal som aj Sinupret, Mucosolvan, Nasivin spreje aj Solmucol bez efektu.

Žiaden hlien, max bo Ryaltris a Nasonex mávam občas takú chuť prehltnúť hlienk, ktorý nejde prehlnúť.

Otázka znie:

- stretli ste sa s niečim takým, ako ste to riešili?
- poznáte naozaj dobrého odborníka / odborníčku v okolí KE / PO kraja, alebo BB, ZV, MT?

(Nie nie je to zápal ucha je to problém s dutinami) Aj na pohotovosti aj na ORL v BB, aj v HE, mi povedali že uši sú zdravé a majú aj dobrú farbu, nie je tam ani zápal, ani maz.

Ďakujem za každú dobrú radu :-/

Dlhodobé zaľahnuté uši bez príčiny
janinah
5. nov 2025

Nasonex uzivaš ako dlho? Lebo zlepsenie mozes v pripade tohto lieku čakať až po istom čase,nie hned.a uzivat ho denne,nie občas

gedzel
autor
5. nov 2025
@janinah

Nasonex uzivaš ako dlho? Lebo zlepsenie mozes v pripade tohto lieku čakať až po istom čase,nie hned.a uzivat ho denne,nie občas

@janinah užívam viac, ako 10 dní Nasonex. Ryaltris užívam tiež. Mám si to striedať s Ryaltrisom, 2 streky Ryaltris a môžem aj s Nasonex, ale nezabera ani to.

daniela232
5. nov 2025

Tak všetko má príčinu,nie že bez príčiny,tiež som chodila na orl s inym problemom,a.ked som bola na kontrole tak som dr.povedala že už sa mam dobre,len mam stale zalahnute v ušiach ,teda ani nie že zalahnute ale hučí mi. Povedal že z jeho strany je všetko v poriadku,riešte krčnu chrbticu. Začala som cvičit a čuduj sa svete ustupilo to. Nevravim že je to aj tvoj problem ale príčina vždy je.

kinats
5. nov 2025

Urcite to netreba podcenovat, ale nemusi to byt zalezitost len priamo ucha. Mal som podobny problem a vliekol sa takmer 4 mesiace (výplachy , lieky na cievy ,vysetrenia ) a az na MR mi zistili, ze mi na madliach narastol 1,5cm utvar a ten mi tlacil na eustachovu trubicu .

gedzel
autor
5. nov 2025
@daniela232

Tak všetko má príčinu,nie že bez príčiny,tiež som chodila na orl s inym problemom,a.ked som bola na kontrole tak som dr.povedala že už sa mam dobre,len mam stale zalahnute v ušiach ,teda ani nie že zalahnute ale hučí mi. Povedal že z jeho strany je všetko v poriadku,riešte krčnu chrbticu. Začala som cvičit a čuduj sa svete ustupilo to. Nevravim že je to aj tvoj problem ale príčina vždy je.

@daniela232 ja si skôr myslím, že je to spôsobené vyschnutým hlienom v dutinách, keďže brigadujem v obchode kde je klíma a ak nie klíma tak vzduchotechnika mi zrejme nerobí dobré.. nikdy predtým som to nemal a začalo to v Júny, kedy boli horúčavy, kedy som pracoval veľa a časté zmeny prostredia klima/horúco mi to spôsobilo.

Kortikoidy Ryaltris mi perfektne pomohol. Uvolnil mi hlien. Všetko mi popraskalo steklo preč, no keď sa mi to vrátilo znova už nepomáhajú.

barbora854
6. nov 2025

Krcna chrbtica alebo sankovy klb alebo nervy okolo uši

gedzel
autor
6. nov 2025
@barbora854

Krcna chrbtica alebo sankovy klb alebo nervy okolo uši

@barbora854 to si nemyslím, skúsim sa spýtať najbližšie obvodnej, ale skôr to mám z brigády v obchode, kde to vlastne aj začalo v Júny, keď som chodil vyprazdninť fľaškomat tak v tých priestoroch je dusno / teplo (jún horúčava) a v predajni vyklímované.. potom som istý čas aj z toho cítil v nose vlhkosť, preto si myslím, že je to z toho prostredia cez leto sa to upokojilo bol som doma mal som inú predajňu rovnakú firmu a zase sa to vrátilo do starých koľají po pár smenách..