Dlhodobé zažívacie problémy
Som tu nova, pridala som sa z uplneho zufalstva. Od zaciatku leta mam traviace problemy. Zacala to hroznou nevolnost, napinanim na zvracanie, bolestivym nafuknutim a krcami v bruchu. Zacalo to po prejedeni sa. A odvtedy tieto problemy trvaju. Uz to budu 3 mes. Bolo mi zle doslova aj z vody. Parx ma medzitym bolel aj zlcnik. Popichovalo ma v nom. Jem iba dietne. Po objaveni sa tazkosti som si dala den len na cajiku, potom suchare a postupne varene zemiaky, varene maso, varena mekva, mixnute zeleninove polievky z nenaduvajucej zeleniny, nic mastne, ziadne sladkosti. Dala som si probio, vlakninu kvaoky na zaludok a pancreolan. Ked ma pichalo v zlcniku tak isochol a na krce nospu. Kusok sa to tak asi po mesiaci zlepsilo. Skusala som pridavat jedla, male mnozstva sladkosti, piskotove cesto a zrazu som bola zase na zaciatku. Tak odznova hladovka, suchare a tak dalej. Po mesiaci cca zase kusok zlepsenie tak som opat skusala pridavat dalsie jedla. Zjedla som kusok domacej pizze, robenu den predtym bola na nej len dietna sunka a syr s nizkym obsahom tuku. Uz v ten den vecer mi bolo zle, o 2 dni po varenej mrkve s guinou som grcala, takze zase suchare a opat vsetko od znova. Za tie 3 mes som bola 2x u vseobecnej, krv bola ok, 2x som mala usg brucha, pecen zlcnik a viditelna cast pankreasu bola ok, vseobecna ma otestivala aj na na helicobactera. Negat. Skusala som aj na 2 tyzdne enameru, z toho mi este horsie bolo. Na gastro som objednana za 3 tyzdne. Bola som tam minuly rok, gastroskopia bola ok, test na celiaku negat, na histamin tiez, Sibo tiez. Uz par rokov mam traviace problemy, ale skor take ze pocas stresu alebo ked som zjedla cela sladkseho tak som len potrebovala pankreolan a bolo mi par dni tazko. Teraz som uz z toho stavu zufala. Bojim sa nejakej rakoviny, v noci pomaly uz ani nespim lebo sa naozaj bojim ze mi je nieco vazne. Mate niekto nejake skusenosti s niecim podobnym? Co Vam pomohlo? Dakujem za precitanie prispevku resp za nejake rady…
@anonym_autor skús mastichu, je prírodná, a upravuje tráviaci trakt
@larsen pred 6timi rokmi
@anonym_autor Slepé črevo je veľmi dôležité, aj keď je často prezentované, že ho nepotrebujeme. Ale potrebujeme. Slepé črevo je zásobáreň prospešných baktérii. Mne nepomáhajú ani probiotiká. Postupne sa mi úplne narušil črevný mikrobióm a akoby ho ťažko dokážem obnoviť, alebo aspoň spojazdniť. Veľmi sa musím obmedzovať v strave. Takže to je moja vlastná štúdia. U každého to môže byť inak, ale mne tá operácia v 17 rokoch zmenila život k horšiemu.
@anika tie lieky proti kyseline som skusala viacere ale zakazdym mi je po nich horsie, brucho ma boli viacej a ak je to vobec este mozne tak mi je este horsie… probio beriem dlhodobo, vacsinou probiofix alebo biopron, hp mi robila t
Esty vseobecna aj zo stolice aj z krvi, boli negat. A tie lieky co podporuju pohyblivost zaludka a criev tak tie som skusala minuly rok ale zlepsenie ziadne no bolelo ma z bich na hrudi. A kedze mam obcasne arytmie tak mi ich gastro zrusil. Skusim este ten caj co si spominala
@anonym_autor mas jedla, potraviny, ktore ti robia dobre?
@anonym_autor mas jedla, potraviny, ktore ti robia dobre?
@anika skor by som povedala ze mam jedla po ktorych mi nie je az tak zle momentalne😭
@anika skor by som povedala ze mam jedla po ktorych mi nie je az tak zle momentalne😭
@anonym_autor a po com ti je vyslovene zle.
@anonym_autor Zdravím spolupracujem a jedným laboratóriom na analýzu vlasov. S krvi ti zistia jedni výsledky v tom momente a z vlasov 3 - 6 mesiacov dozadu. Mala by si potom konzultáciu s doktorom gastronitologom z Česka online. On by ti potom nastavil podľa výsledkov čo by si mala pridať a ubrať. Ak by ťa to zaujímalo a chcela by si vedieť viac tak rád pomôžem. Napíš mi na mail michalpolak10@gmail.com
@anonym_autor a po com ti je vyslovene zle.
@anonym_46407e uprimne, okrem hrianky, morcacej sunky, vareneho kuracieho alebo morcacie a varenych zemiakov resp ryze, si uz ani netrefum ine jest. Dnes som mala krde v bruchu po ovocnej kapsicke s jogurtom, ani polku som si nestihla, snazila som sa pomaly len po lhtoch a krce, nastastie nie silne. Pred par dnami aj po banane mi bolo nevolno, vcera v pohode po nom
@anonym_46407e uprimne, okrem hrianky, morcacej sunky, vareneho kuracieho alebo morcacie a varenych zemiakov resp ryze, si uz ani netrefum ine jest. Dnes som mala krde v bruchu po ovocnej kapsicke s jogurtom, ani polku som si nestihla, snazila som sa pomaly len po lhtoch a krce, nastastie nie silne. Pred par dnami aj po banane mi bolo nevolno, vcera v pohode po nom
@anonym_autor mavam krce po sladkom. kapsicka je umelina s vela cukrom..
@anonym_autor mavam krce po sladkom. kapsicka je umelina s vela cukrom..
@anonym_46407e toto bola taka bio bez pridaneho cukru, aj krpcom toto davam
@anonym_46407e toto bola taka bio bez pridaneho cukru, aj krpcom toto davam
@anonym_autor ovocie dokaze pozdrazdit. test na HIT mas robeny?
Citam to cele, ty mas dlhorocne tazkosti bez adekvatneho nalezu. Pride mi to ako psychosomatika. Treba si najst psychologa, cakacie doby su dlhsie, objednaj sa cim skor. A samozrejme riad sa pokynmi gastroenteorologa
Citam to cele, ty mas dlhorocne tazkosti bez adekvatneho nalezu. Pride mi to ako psychosomatika. Treba si najst psychologa, cakacie doby su dlhsie, objednaj sa cim skor. A samozrejme riad sa pokynmi gastroenteorologa
@modra_kolobezka kde ta to boli
@modra_kolobezka diagnoza znela minuly rok porucha funkcie hornej casti GIT, blizsie neurcena
@anonym_autor ovocie dokaze pozdrazdit. test na HIT mas robeny?
@anonym_46407e minuly rok bol robeny a vysledky boli v poriadku
@anonym_46407e minuly rok bol robeny a vysledky boli v poriadku
@anonym_autor a nemas dake stresove obodbie alebo tak.
@anonym_autor a nemas dake stresove obodbie alebo tak.
@anonym_46407e mam, ocino mal vazne psychicke problemy, ja som bez prace, nastup do novej prace sa natahuje uz 4 mes, teraz by som v polke oktobra mala nastupit, som aj na nervy uz z tohto mojho stavu. Akoze v podstate sa da povedat ze som klbko nervov a nie daleko asi uz od psychickeho zrutenia
@anonym_46407e mam, ocino mal vazne psychicke problemy, ja som bez prace, nastup do novej prace sa natahuje uz 4 mes, teraz by som v polke oktobra mala nastupit, som aj na nervy uz z tohto mojho stavu. Akoze v podstate sa da povedat ze som klbko nervov a nie daleko asi uz od psychickeho zrutenia
@anonym_autor pytam sa preto ze uz asi 2 roky som velmi v strese a ono to vsetko zacalo postupne. stres vo mne prerastal a teraz mam bolesti kazdy den. idem k neurologiv ci to nemoze byt daka neuropatia v rebrach , ja uz si myslim ze mam nieco s organmi a pritom ma uz lekarka odmieta posielat na vysetrenia ze sak mam len schudnut aj pecenove som mala celkom fajn , ziadne zle hodnoty. ja v sebe pestujem nechtiac paranoje stres a depresiu a neviem sa bolesti zbavit ale presne ako pise larsen,m u mna to asi prameni zo psychicky , ja nemam ze zle travenia ( okrem naduvania) ale mavam bolesti co putuju po bruchu a hlavne na pravo pod rebrom. stres a crevo zaludok, to su prve organy co si to odnesu
@anonym_autor pytam sa preto ze uz asi 2 roky som velmi v strese a ono to vsetko zacalo postupne. stres vo mne prerastal a teraz mam bolesti kazdy den. idem k neurologiv ci to nemoze byt daka neuropatia v rebrach , ja uz si myslim ze mam nieco s organmi a pritom ma uz lekarka odmieta posielat na vysetrenia ze sak mam len schudnut aj pecenove som mala celkom fajn , ziadne zle hodnoty. ja v sebe pestujem nechtiac paranoje stres a depresiu a neviem sa bolesti zbavit ale presne ako pise larsen,m u mna to asi prameni zo psychicky , ja nemam ze zle travenia ( okrem naduvania) ale mavam bolesti co putuju po bruchu a hlavne na pravo pod rebrom. stres a crevo zaludok, to su prve organy co si to odnesu
@anonym_46407e ako keby si u mne pisala, sice schudnut nepotfebujem ale tie mam totie paranoje, namyslam si zapal pankresu, prasknute vredy, rakovinu… a tie bolesti tiez nie su stale na rovnakom mieste, niekedy je to v strede rovno pod hrudnou kostou, potom pichanie v zlcniku, potom pod lavym rebrom pichanie, som zntoho uz fakt na prasky. O 2 tyzdne nastupujem do novej prace tak som v uplnom strese ze ako to budem zvladat
@modra_kolobezka diagnoza znela minuly rok porucha funkcie hornej casti GIT, blizsie neurcena
@anonym_autor kazdy lekar ti musi dat diagnozu, ak ta ma v evidencii. A to aj vtedy, ak nenasiel povod tvojich tazkosti. Ta, ktoru ti dal gastroenteorolog, je popisna, nie pomenujuca ochorenie, nastastie. Je mi luto, ze prezivas narocne obdobie, isto to citi aj tvoje zazivanie. Drzim palce, aby sa ti cim skor polepsilo
@anonym_autor tak, ak si uz vysetrena, tak to je stresina jak vysita. Ja to mavam tiez, po vaznej chorobe mi to zacalo, ale uz s tym viem bojovat.
@anonym_autor tak, ak si uz vysetrena, tak to je stresina jak vysita. Ja to mavam tiez, po vaznej chorobe mi to zacalo, ale uz s tym viem bojovat.
@mk1111111111 ako s tym bojujes?
@anonym_46407e ako keby si u mne pisala, sice schudnut nepotfebujem ale tie mam totie paranoje, namyslam si zapal pankresu, prasknute vredy, rakovinu… a tie bolesti tiez nie su stale na rovnakom mieste, niekedy je to v strede rovno pod hrudnou kostou, potom pichanie v zlcniku, potom pod lavym rebrom pichanie, som zntoho uz fakt na prasky. O 2 tyzdne nastupujem do novej prace tak som v uplnom strese ze ako to budem zvladat
@anonym_autor nemas ziadnu takuto dg, skus setriacu dietu, ziadne take , ze ovocna kapsicka s jogurtom, to riadne kvasi v git, skud jogu na travenie, cvicila som podla jedneej Cesky na YT, su to kratke videa, kup si nejaky Magnerot a axiolan alebo persen forte napr. Pre zaciatok.ci pijes? M e chutila budiska na travenie, Fatra je vyslovene lieciva prechodne.
Ako spavas?
@mk1111111111 ako s tym bojujes?
@anonym_autor Podstata je, jesť v malých dávkach a radšej častejšie, jedlá, čo sú dietne a nerobia Ti zle, (jogurt s kapsickou je vražedná kombinácia aj pre mňa, to si "dovolím", ak som v úplnej pohode a nikam nemám namierené 🙈) a odpútať myseľ, existujú na to cvičenia, mňa ich na 2 sedeniach naučila psychologička. Možno si povieš, mne to nebude fungovať, aj ja som si myslela, trápila som sa roky, že som nikam ani chodiť nechcela, lebo, čo ak mi zasa bude zle. teraz už viem s tým pracovať, ak mám pred sebou niečo stresujúce, nastavím sa tak, aby som to pomocou tých cvičení zvládla.
Dnes mi už pri probléme s pocitom na zvracanie od žalúdka stačí obyčajná žuvačka airwaves, tá tmavomodrá, posunie obsah žalúdka a odbúra stres. Sama som nechcela veriť, ale funguje. Komu som poradila, tomu zabralo, prečo?, neviem, hlavne, že zaberá a dúfam, že ešte dlho bude.
@anonym_autor Podstata je, jesť v malých dávkach a radšej častejšie, jedlá, čo sú dietne a nerobia Ti zle, (jogurt s kapsickou je vražedná kombinácia aj pre mňa, to si "dovolím", ak som v úplnej pohode a nikam nemám namierené 🙈) a odpútať myseľ, existujú na to cvičenia, mňa ich na 2 sedeniach naučila psychologička. Možno si povieš, mne to nebude fungovať, aj ja som si myslela, trápila som sa roky, že som nikam ani chodiť nechcela, lebo, čo ak mi zasa bude zle. teraz už viem s tým pracovať, ak mám pred sebou niečo stresujúce, nastavím sa tak, aby som to pomocou tých cvičení zvládla.
Dnes mi už pri probléme s pocitom na zvracanie od žalúdka stačí obyčajná žuvačka airwaves, tá tmavomodrá, posunie obsah žalúdka a odbúra stres. Sama som nechcela veriť, ale funguje. Komu som poradila, tomu zabralo, prečo?, neviem, hlavne, že zaberá a dúfam, že ešte dlho bude.
@mk1111111111 akoze to nebolo ze yogurt a zvlast kapsicka ovocna ale taka kombo kapsicka ze ovocie vlocky a jogurt, ale zjavne nebol dobry napad. Skusim tu zuvacku aj ja, dakujem za tip 😁
hmm ale to mas potom namierene na staly cukor v krvi, a ti co chcu chudnut, je to uplne nemyslitelne........................................
@mk1111111111 preco vrazedna? poznám takych co si daju rum a kavu a na to cigu. preco to co uviedla autorka, je vrazedne?
@mk1111111111 ty si mala mozno napriemerne vela kyseliny , prosim ta ake zuvacky pomozu? ak ma vred, cele zle. sliny zrieduju sice vsetko ale o com trepes, ze zuvacky pomozu? ti co maju vredy im prave mozu uskodit, zaludok pri tliahani zuvacky zo strany na stranu moze sposobt ze zaludok sa zbytocne trie.
@mk1111111111 ty si mala mozno napriemerne vela kyseliny , prosim ta ake zuvacky pomozu? ak ma vred, cele zle. sliny zrieduju sice vsetko ale o com trepes, ze zuvacky pomozu? ti co maju vredy im prave mozu uskodit, zaludok pri tliahani zuvacky zo strany na stranu moze sposobt ze zaludok sa zbytocne trie.
@anonym_46407e nepise, ze ma vred

@anonym_46407e V našom tele všetko so všetkým súvisí. Pečeň a psychika sú silne prepojené. Takže vôbec nebude na škodu, keď zapracuješ aj na svojej psychike. Ako aj na nastavení správnej diéty na podporu funkcie pečene. Stres škodí pečeni rovnako, ako alkohol. Takisto hnev.
@larsen takze je to pravda ze stres a hnev zatazuju pecen. aj vtedy ma to boli.